Osobne overené: Recenzia pobytu v Prahe v Royal Court Apartments

Vydajte sa spolu so Zuzanou, Anetou a Cindy, členkami nášho Travelking tímu, do Prahy. Konkrétne do Royal Court Apartments. Aká bola cesta, ubytovanie a strava? A aké skvelé výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v Prahe v Royal Court Apartments

Informácie o pobyte v bodoch

  • Termín pobytu: 29.1.2022 - 30.1.2022
  • Ubytované sme boli v: Royal Court Apartments
  • Lokalita ubytovania je: Praha
  • Cestovala som s: Kamarátkami/Kolegyňami
  • Stravovanie: Raňajky
  • Doprava: Autobusom

Kam a ako sme išli?

Na kratší dvojdňový pobyt sme zamierili do Prahy, a to predovšetkým za gastronómiou a výletmi. Cestovali sme autobusom – z Brna na Florenc v Prahe, cesta trvala zhruba 2,5 hodiny. Z Bratislavy by cesta autobusom trvala vyše 4 hodiny. Následne sme na Florenci presadli na metro (linka C), ktorou sme prišli priamo k ubytovaniu na zastávku I. P. Pavlova.

Kde sme sa ubytovali?

Ako ubytovanie sme zvolili Royal Court Apartments, ktoré sa nachádzajú asi 10 minút chôdze od Národného múzea. Len 5 minút od apartmánov je potom stanica metra aj električková zastávka, takže sa odtiaľto dá ľahko dostať kamkoľvek v Prahe. Mali sme trochu problém ubytovanie nájsť, pretože hlavný vchod je pomenovaný ako „Turist informations“ a nikde nie je ceduľa s názvom hotela, tak sa nenechajte zmiasť. Záchranný bod je však kaviareň hneď vedľa.

Izba nás prekvapila svojou veľkosťou. Bola priestranná, čistá a s oknami do ulice. Postele boli pohodlné, prístelka bola formou gauča, ale na 1 noc dostačujúca. S ubytovaním sme boli spokojné a ocenili sme kuchynku vybavenú základnými vecami, čo bolo ideálne na prípravu desiaty či hlavného jedla.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V cene balíčka sme mali ľahšie raňajky. Podával sa croissant a káva. Croissant bol vynikajúci, chrumkavý. Mali sme možnosť si doobjednať ďalšie jedlo a pitie navyše, čo sme využili – dali sme si výbornú omeletu.

Ako sme sa najedli v okolí?

V Prahe sme zavítali hneď do dvoch gastronomických podnikov. V Cukrárni Myšák sme si dali vynikajúcu kávu, zákusky a vychýrené dukátové buchtičky. Celá cukráreň je navyše veľmi štýlovo vybavená a rozhodne stojí za návštevu. Na hlavné jedlo sme potom zašli do Café Imperial, čo je reštaurácia patriaca pánovi Pohlreichovi, jedlo tu naozaj stálo za to. Ochutnali sme vynikajúcu cibuľovú polievku, líčka a dezerty. To všetko opäť v krásnom a originálnom prostredí.

Kam sa vydať na výlet?


Záverečné hodnotenie pobytu v Royal Court Apartments

„Do Royal Court Apartments sme sa vydali v rámci víkendovej návštevy Prahy. Mali sme celodenný program, a tak sme hľadali lacné ubytovanie v centre mesta. Izba nás veľmi prekvapila - bola naozaj veľká a pohodlne zariadená. Až nám bolo ľúto, že sme tam nemohli stráviť viac času. Raňajky boli veľmi dobré a obsluha milá. Pobyt prekonal naše očakávania a môžeme ho odporučiť. Navštívili sme centrum Prahy, Národné múzeum a Svet medúz. Z gastrozážitkov odporúčame cukráreň Myšák, kde sme mali vynikajúce dukátové buchtičky.”


👍 Pobyt v Royal Court Apartments bol osobne overený hneď 3 členkami nášho Travelking tímu - Zuzkou, Cindy a Anetou, a jeho návštevu môžu s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Zuzana AndělováZuzana Andělová
Aktualizované: 27. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet