Osobne overené: Recenzia pobytu v Moravskom krase v Hoteli U Tří volů *** a Porčův Mlýn

Vydajte sa spolu s Miškou, členkou nášho Travelking tímu, na južnú Moravu. Konkrétne do Hotela U Tří volů *** a Porčův Mlýn. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v Moravskom krase v  Hoteli U Tří volů *** a Porčův Mlýn

Informácie o pobyte v bodoch:

Kam a ako sme išli?

Na pobyt sme vyrazili z Brna cez Černú Horu smer Býkovice. Cesta zabrala niečo málo cez pol hodiny. Po ceste sa nám naskytol výhľad na krásnu okolitú krajinu. Hmla stúpajúca z lesov a farebné lístie s klesajúcim slniečkom vytváralo idylický jesenný gýč.

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovanie bolo trošku náročnejšie. Do hotela vedie vjazd, slúži ale na zásobovacie účely. Zaparkovali sme teda pri ceste a pri check-ine nám slečna na recepcii poradila, že máme zájsť o pár desiatok metrov ďalej za hotel, kde je možné parkovať zadarmo.

Kde sme sa ubytovali?

Hoteli U Tří volů *** a Porčův Mlýn sa nachádza v malej dedinke Býkovice. Okolie hotela bolo krásne, široké polia, hlboké lesy a dokonca pasienky s koňmi alebo ovcami. Človek by nepovedal, že je to len kúsok za Brnom. Pred hotelom je veľká ceduľa a hotel je vďaka svojej červenej farbe medzi ostatnými domčekmi dobre viditeľný.

Ubytovaní sme boli na druhom poschodí v dvojlôžkovej izbe s balkónom. Izba bola čistá a útulná, ako celé zariadenie boli aj detaily izby ladené do červenej farby. Kúpeľňa bola menšia, ale dostačujúca, snáď len dvere sprchového kúta by už bolo treba vymeniť, pretože nešlo dvere dobre zavrieť. Postele boli vysoké a matrace príjemné, bohužiaľ nám ale spánok narúšalo občasné hučanie v trubkách kúrenia.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V rámci pobytu sme mali polpenziu. Výber na raňajkách bol skromnejší, ale dostačujúci. Bolo na výber z balených marmelád, paštét, syrovej a salámovej misy, zeleniny, lupienkov s jogurtom či mliekom. Pečivo na raňajkách bolo dosť tvrdé, bolo to ale najskôr tým, že sme na pobyte boli v období štátneho sviatku a nebolo tak kde čerstvé nakúpiť.

Večere sme si vyberali výberom z piatich pokrmov týždenného menu. V možnostiach bol napríklad steak z panenky, halušky so špenátom a kuracinou, vyprážaný syr alebo rezeň. Ja som si dala klasický český vyprážaný syr a priateľ steak, oboje bolo dobre pripravené.

Vyzdvihnúť by som chcela obsluhujúcu slečnu, ktorá na pľaci lietala v plnej reštaurácii sama a zvládala to ako profesionálka. Bohužiaľ, kapacita stolov v reštaurácii bola menšia, než aktuálny počet hostí, preto sa ako pri večeriach, tak hlavne pri raňajkách, kedy sa zišiel celý hotel o ôsmej hodine ráno, stávalo, že hostia museli ísť raňajkovať do salónika, jesť pri bare, alebo počkať na uvoľnenie jedného zo stolov.

Ako sme sa najedli v okolí?

Na obed sme išli k rodine do blízkych Lysic, každopádne môžem odporučiť reštauráciu v Pivovare v Černé Hoře. Prostredie je krásne, reštaurácia trošku drahšia, ale naozaj dobrá a navyše výborné pivo. 😊

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

V hoteli je veľký bazén s protiprúdom a masážnymi chrličmi a tiež sauna. Vstup do bazéna nie je potrebné nijako rezervovať. Priestor spŕch a bazéna bol čistý a moderný, presklená stena s výhľadom na prírodu bola naozaj pekná. Voda bola chladnejšia, preto sme si zaplávali len chvíľu.

Pokiaľ máte záujem o vstup do sauny, je nutné aspoň hodinu vopred upovedomiť recepciu, aby sa stihla nahriať.

Kam sa vydať na výlet?

Porčův Mlýn má krásny aj areál, ktorý je súčasťou pozemku Hotela U Tří volů, určite odporúčam sa tam ísť prejsť.

Zároveň by bola škoda nenavštíviť spomínaný Pivovar v Černé Hoře alebo zámok Lysice, ktorý okrem krásneho interiéru má teraz novo zrekonštruovanú zámockú záhradu.


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli U Tří volů *** a Porčův Mlýn

„Hotel U Tří volů leží v nádhernej kopcovitej oblasti plnej pastvín, lúk, polí a lesov. Nalákať vás hotel môže nielen na veľký bazén so saunou, ale aj na modernú reštauráciu s terasou. Izby boli menšie, ale čisté a personál milý a ochotný. Ak by som mala vypichnúť to najlepšie, je to práve tunajšia pokojná lokalita – krásy Moravského krasu, blízkosť mesta Boskovice či rozhľadňa Žernovník alebo zámok Lysice.”


👍 Pobyt v Hoteli U Tří volů *** a Porčův Mlýn bol osobne overený Miškou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 28. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet