Osobne overené: Recenzia pobytu v maďarskom Mosonmagyaróvári v Simbad Hoteli ***superior

Vydajte sa spolu s Barborou, členkou nášho Travelking tímu, do maďarského Mosonmagyaróváru. Konkrétne do Simbad Hotela ***superior. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v maďarskom Mosonmagyaróvári v Simbad Hoteli ***superior

Informácie o pobyte v bodoch:

Kam a ako sme išli?

Za poznaním a relaxáciou sme sa vybrali do maďarského mestečka Mosonmagyaróvár, ktoré leží asi 20 km od hraníc so Slovenskom. Z dôvodu pohodlia sme volili cestu autom, ktorá nám z Brna zabrala asi 2 hodiny (165 km). Cestu je možné zvoliť ako cez Rakúsko, tak aj cez Slovensko. Nakoniec sme sa rozhodli ísť cez Slovensko, pretože táto cesta bola o niečo kratšia. Na slovenskej diaľnici sme mali zakúpenú diaľničnú známku (na 10 dní/10 €) a v Maďarsku sme pokračovali po neplatenej ceste, pretože na ten kúsok cesty nebolo treba diaľničnú známku kupovať. Z Bratislavy by cesta trvala len niečo vyše pol hodiny (45 km).

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovať je možné priamo pred hotelom, ale táto časť parkoviska býva väčšinou plná. Pohodlnejšou možnosťou je súkromné parkovisko hotela, ktoré je schované za hotelom. Vjazd naň je z pravej strany hotela a je tu závora, ktorá sa pri priblížení auta automaticky zdvihne, teda nie je potrebná parkovacia karta ani čip. Pokiaľ by sa náhodou závora automaticky nezdvihla, je tu tlačidlo so zvončekom, na ktoré z auta pohodlne dosiahnete. Výjazd z parkoviska je potom z ľavej strany hotela aj s automatickou závorou. Nemôže sa teda stať, že si s iným autom budete prekážať v ceste. Parkovisko je pre hostí hotela zadarmo a nie je nutná predchádzajúca rezervácia.

Kde sme sa ubytovali?

Simbad Hotel ***superior, ktorý sme si vybrali pre náš pobyt, sa nachádza v meste Mosonmagyaróvár, ktoré leží asi 20 km od maďarských hraníc so Slovenskom. Pretože je hotel takmer uprostred mesta, je to do centra naozaj kúsok. Veľkou výhodou je tiež vzdialenosť do termálnych kúpeľov Flexum Thermal & Spa, tie ležia 350 m od hotela.

Hotel je pomerne malý, takže sme boli radi, že máme všetko blízko – izbu, reštauráciu, wellness. Vchod do hotela je hneď za príjazdovou závorou na pravej strane hotela. Recepcia je umiestnená vľavo od vstupu do hotela. Tam sa nás ujala mladá pani. Bohužiaľ, nevedela veľmi dobre anglicky. Nemčina jej išla o poznanie lepšie, čo je pochopiteľné, pretože do hotela jazdia skôr turisti z vedľajšieho Rakúska. Aj napriek tejto jazykovej bariére sme sa boli schopní dohovoriť a pani nám vysvetlila, kde nájdeme našu izbu, wellness a upresnila tiež otváraciu dobu reštaurácie. V celom hoteli (ne)funguje WiFi a heslo obdržíte na vyžiadanie na recepcii. Pri odchode sme platili turistickú daň 350 HUF/osoba.

Izby sa odomykajú čipovou kartou, ktorá zároveň slúži na spojazdnenie elektrických zariadení v izbe – stačí ju umiestniť do držiaka vedľa dverí. Naša izba bola moderne vybavená s manželskou posteľou, LCD televíziou so satelitným príjmom miestnych i cudzích kanálov vrátane českých (ČT1, ČT2, ČT24, ČT art a TV Barrandov). Súčasťou izby bol aj priestranný balkón, z ktorého sme videli na hotelové parkovisko. Kúpeľňa bola krásne priestranná so sprchovacím kútom, umývadlom a toaletou. K dispozícii sme dostali 5 uterákov, drobné hygienické potreby a vedľa umývadla bol aj fén. V skrini v chodbičke sme objavili dva župany, určené do hotelového wellness, a izbový trezor. Ten mal ale pokazené ovládanie a nešiel už odomknúť. Odporúčam si ho najprv otestovať naprázdno. Ak by ste cestovali s batoľaťom, je možné požiadať o detskú postieľku do izby zadarmo.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou nášho balíčka bola polpenzia. Raňajky boli formou bufetu od 7:00 do 10:00 hodín a večere servírované od 18:00 do 22:00 hodín. Na raňajky bol na výber klasický studený bufet – salámy, syry, zelenina, pečivo a potom aj teplý bufet, kde bol na výber každý deň iný druh párkov alebo vajíčka na viacero spôsobov. Nechýbala tu ani sladká voľba – lievance, jogurty, puding alebo kompót. Z nápojov bola k dispozícii várnica s horúcou vodou na prípravu čaju, automatický kávovar a prístroj s dvomi druhmi džúsov.

Pri servírovanej večeri nám obsluha doniesla jedálny lístok, ktorý ponúkal výber z 3 druhov polievok (slepačí vývar, krémová cesnaková polievka, studená ovocná polievka) a asi 8 hlavných chodov (mäsové aj vegetariánske, nie však vegánske). Dezert bol každý deň iný, podávaný ako prekvapenie na konci večere. Na jedle sme si naozaj pochutnali, avšak porcie boli obrovské, takže sme ho nikdy nedojedli. Nápoje na večeru nie sú v cene a platia sa pri odchode na recepcii. Na piatkovú večeru nám v priestore reštaurácie hral miestny pianista na klavír, čo bolo zaujímavé spestrenie.

Ako sme sa najedli v okolí?

Z okolitých reštaurácií sme navštívili iba kaviareň Monarchia Kávéház, ktorá sa nachádza 2 minúty pešo od hotela. Ochutnali sme tu vynikajúcu tortu a cappuccino. Majú tu aj dobrý výber slaných pokrmov, ktoré si môžete dať nielen na obed.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Wellness centrum sa nachádza v suteréne hotela, kam zídete schodiskom z reštaurácie. Otváracia doba je od 10:00 do 22:00 hodín a vstup je v cene balíčka. Aj napriek menším rozmerom wellness zóny sú k dispozícii 2 vírivky pre 6 ľudí, ktoré si môžete sami zapnúť a ovládať pomocou panela na stene. Jedna vírivka je naozaj horúca s vodou okolo 38 °C, druhá je naopak studená na ochladenie po fínskej saune, do tej sa zmestí 7 ľudí. Pokiaľ chcete saunu zapnúť, je potrebné upozorniť personál a potom trvá 20 minút, než sa sauna zahreje.

Vo zvyšku wellness je odpočinková zóna s ležadlami. Oproti vstupu do wellness sú skrinky na kľúčik, kam si môžete zadarmo schovať veci. Ako som už spomenula, župany do wellness sme mali k dispozícii v izbe. Bohužiaľ, bolo vidno, že sú už veľmi opotrebované, pretože boli rôzne potrhané.

Zakúpiť si môžete aj ozdravné procedúry. Na výber je z 5 druhov masáží a cena sa pohybuje od 9 do 18 €. My sme, bohužiaľ, žiadnu masáž nevyskúšali.

Kam sa vydať na výlet?

V meste Mosonmagyaróvár stojí za to prejsť si historické centrum. My sme sa vydali po známej a historickej pešej ulici Magyar utca a došli sme až k farskému kostolu sv. Gottharda, ktorý je postavený v barokovom štýle. Na konci ulice sa nachádza aj bronzová socha arcivojvodu Fridricha Habsburského sediaceho na lavičke. Ďalej sme navštívili stredoveký hrad Ovári, ktorý bol pekne zrekonštruovaný a na záver našej prechádzky sme sa vydali do parku. Osobne už sme nestihli zájsť do miestnych termálnych kúpeľov, ale nabudúce ich určite nevynecháme.

Naším ďalším cieľom bolo mesto Györ, kam sme išli zhruba 35 minút autom po neplatenej ceste. Zaparkovali sme zadarmo v obchodnom dome ÁRKÁD a potom pešo pokračovali cez miestny park Batthyány tér do historického centra, kde sme si v miestnom stánku dali na obed hamburger. Cestu sme zakončili pri impozantnej historickej budove radnice.

V našom výlete sme pokračovali asi hodinou jazdy k rakúskemu Neziderskému jazeru, kde sme sa prešli okolo pláže a zamierili k majáku Podersdort. Bohužiaľ, v dobe našej návštevy bola zima a trošku snežilo. Verím, že v lete je toto miesto parádne na kempovanie a vodné vyžitie.


Záverečné hodnotenie pobytu v Simbad Hoteli ***superior

„Na hoteli sa mi páčilo, že bol pekne útulný, čistý a že sme sa aj napriek menšej jazykovej bariére vždy dohovorili. Z jedla hotela sme boli nadšení - chutilo skvele a z tých veľkých porcií sme prejedení ešte teraz. Odporúčam prechádzku po historickom centre mesta Mosonmagyaróvár zakončenú pri káve v miestnej kaviarni a nakoniec sa v hoteli naložiť do horúcej vírivky alebo sauny.“


👍 Pobyt v Simbad Hoteli ***superior bol osobne overený Barborou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 25. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet