Osobne overené: Recenzia pobytu v Karlových Varoch v Lázeňskom Hoteli Villa Smetana ****

Vydajte sa spolu s Petrom, jedným z majiteľov Travelkingu, do Karlových Varov. Konkrétne do Lázeňského Hotela Villa Smetana ****. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v Karlových Varoch v Lázeňskom Hoteli Villa Smetana ****

Informácie o pobyte v bodoch:

Kam a ako sme išli?

Na aktívny poznávací pobyt sme sa so ženou vydali do Karlových Varov. Hlavným dôvodom našej cesty bol vychýrený bežecký polmaratón, ktorý sa konal práve v Karlových Varoch a na ktorom sme sa zúčastnili. Ako ubytovanie sme zvolili Hotel Villa Smetana ****, ktorý leží v pokojnej časti mesta. Do Karlových Varov sme vyrážali v piatok popoludní z Brna, cesta nám trvala zhruba 4 hodiny.

Ako to bolo s parkovaním?

Hotel disponuje vlastným parkoviskom. Pozor, priamo pred hotelom sú asi 4 parkovacie miesta, na tých by sa ale parkovať nemalo. Je tu však možné zastaviť a vyložiť si batožinu. Parkovanie pre hotelových hostí je schované za hotelom, kde je už dostatok parkovacích miest pre všetkých. Parkovanie je platené (250 Kč/noc) a myslím, že nie je nutné objednávať ho vopred.

Kde sme sa ubytovali?

Lázeňský Hotel Villa Smetana **** má ideálnu polohu a s pomocou navigácie sme ho našli bez problémov. Nie je priamo v centre kúpeľného mesta, ale zároveň ku všetkým pamiatkam a zaujímavým miestam dôjdete za pár minút pešo. Stojí čiastočne na kopci hneď pri lese. To pre nás bolo skvelé, pretože sme cestovali aj so psom. Ďalej sme ocenili veľmi tiché a pokojné prostredie. Musím povedať, že ide o dobrý východiskový bod na poznávanie Karlových Varov. Počas pobytu sme všade chodili pešo, pretože všetko bolo blízko. Tiež musím spomenúť, že je z hotela krásny výhľad na pravoslávny chrám svätých apoštolov Petra a Pavla.

Ubytovaní sme boli v dvojlôžkovej izbe, ktorá bola naozaj priestranná. A to nielen rozlohou, ale aj vďaka vysokým stropom s krásne zdobenými lustrami. Nechýbal ani balkón s posedením. Zariadenie bolo naozaj na vysokej úrovni a nechýbali tu ani uteráky do wellness, župan, papuče, skriňa s trezorom a naplnený minibar. Všetko čisté a pekne prichystané. Potešila nás aj vyhrievaná podlaha v kúpeľni.

Ako to bolo s ubytovaním domáceho maznáčika?

V Karlových Varoch nie je ľahké nájsť hotel, ktorý by akceptoval domáceho maznáčika. Preto nás potešilo, že vo Ville Smetana toto nebol problém. Stačilo pobyt so psíkom nahlásiť vopred a za menší poplatok (200 Kč/noc) nám bolo vyhovené. Hotel je na pobyt so psom ako stvorený. Na recepcii milo privítali nielen nás, ale aj Amosa. Cítil som, že je tu psík vítaný a že jeho prítomnosť nikoho neobťažuje. Hotel je navyše hneď pri lese, takže na naozaj perfektnom mieste. Je tu tiež pekná predzáhradka s posedením, kam môžete zájsť aj s vaším štvornohým kamarátom.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V cene balíčka sme mali polpenziu. Raňajky boli veľmi chutné a pestré. Na výber boli rôzne druhy sladkého i slaného pečiva, salámy, syry, párky, slanina, vajíčka na rôzne spôsoby, zelenina, cereálie, rôzne oriešky a semienka, kompótové aj čerstvé ovocie.

Bohužiaľ, večeru sme ani raz nestihli. V piatok sme prišli kvôli búrke a dlhej ceste až v noci, v sobotu sme mali bežecké preteky a do hotela sme sa vrátili aj až po večeri. Personál bol však veľmi ochotný a nachystal nám na izbu aspoň studenú obloženú misu, čo nás potešilo.

Strava sa podáva v peknej reštaurácii, ktorá je vkusne zariadená štýlovým nábytkom a steny zdobia obrazy. Počas raňajok aj večerí bol personál pozorný. Pokiaľ bolo potrebné niečo doplniť alebo si chcel človek niečo doobjednať, reagovali veľmi pohotovo.

Ako sme sa najedli v okolí?

Raz sme si zašli na obed do reštaurácie Tusculum, ktorú sme si vybrali na základe jej veľmi dobrého hodnotenia. Varia tu naozaj chutne a zdravo a ide o miesto vhodné aj pre vegetariánov či vegánov. Navyše tu bola príjemná obsluha a možnosť posedenia na terase.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Vo wellness centre hotela sa nachádza bazén, vírivka a sauny (parné a infra). Bazén je dostatočne veľký, takže si v ňom môže človek aj zaplávať, čo je skvelé. Vstup do wellness je možný od 9:00 do 20:00 hodín a je v cene balíčka. Sauny sme, bohužiaľ, využiť nestihli. Župan, papuče aj osušky do wellness sú k dispozícii v izbe.

Kam sa vydať na výlet?

Karlove Vary sú plné zelene, de facto sú obklopené lesmi. Z centra sa môžete ľahko vnoriť do mestských lesov, kde sa nachádza niekoľko vyhliadok, z ktorých uvidíte celé mesto ako na dlani. Na pobyt sme so sebou vzali psíka Amosa, ktorý vstáva skoro ráno. A tak som už o 6:30 spoznával Karlove Vary, ktoré sa prebúdzali do nového dňa, nikde nebola ani noha a bolo to naozaj kúzelné. Prechádzku po meste a kolonádach odporúčam skôr v podvečer, kedy je mäkké svetlo. A ideálne ju skombinujte s posedením na nejakej terase v jednom z barov či kaviarní.

Hlavný dôvod našej cesty boli bežecké preteky – polmaratón. Tieto karlovarské preteky sú vďaka jedinečnosti miesta konania veľmi obľúbené a bolo kvôli nim uzavreté celé centrum, takže si bežci mohli užiť nerušene krásu mesta. Zúčastnilo sa zhruba 2 000 ľudí a bola to parádna akcia.

Neďaleko Karlových Varov je ešte jedno pekné miesto, ktoré odporúčam na prechádzku so psom či rodinkou. Ide o Svatošské skaly.


Záverečné hodnotenie pobytu v Lázeňskom Hoteli Villa Smetana ****

„V Karlových Varoch som bol prvýkrát a išlo o úžasný zážitok. Ešte nikdy ma žiadne kúpeľné mesto takto neokúzlilo, a to som ich vďaka svojej práci navštívil už veľa. Krásna architektúra, príjemní ľudia a množstvo zelene. Tiež hotel je krásne architektonicky riešený a má veľmi milý a profesionálny personál. Hotel je skôr menší, pôsobí rodinne, a preto sme sa tu cítili skutočne vítaní. K tomu tu sú priestranné izby, krásny výhľad do záhrady a k tomu úplný pokoj a ticho. Villa Smetana pre nás bola super voľbou tiež z dôvodu, že je možné ubytovať sa so psíkom. Ak znovu vyrazíme do Karlových Varov, určite jej služby radi znova využijeme. Pobyt nemal absolútne žiadnu chybu, odpočinuli sme si a do mestského zhonu sme sa vrátili plní energie.“


👍 Pobyt v Lázeňskom Hoteli Villa Smetana **** bol osobne overený Petrom, jedným z majiteľov Travelkingu, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 25. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet