Osobne overené: Recenzia pobytu s wellness vo Vysokých Tatrách v Hoteli Tulipán ***

Vydajte sa spolu s Martinom, členom nášho Travelking tímu, do Vysokých Tatier. Konkrétne do Hotela Tulipán ***. Aká bola cesta, ubytovanie a strava? A aké skvelé výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s wellness vo Vysokých Tatrách v Hoteli Tulipán ***

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 16. 5. 2022 - 18. 5. 2022
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli Tulipán ***
  • Lokalitou ubytovania sú: Vysoké Tatry
  • Cestoval som s: Priateľkou
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Tentokrát sme sa s priateľkou vydali spoznávať Vysoké Tatry. Na náš pobyt sme si vybrali Hotel Tulipán ***, ktorý sa nachádza v Tatranskej Lomnici. Je to kus cesty, a tak sme zvolili najpohodlnejšiu a najrýchlejšiu možnosť, teda auto. Z Brna do Tatranskej Lomnice je to 363 km a jazda nám zabrala asi 5 hodín. Pokiaľ si chcete cestu urýchliť a pôjdete po diaľnici, nezabudnite si kúpiť diaľničnú známku, čo je možné aj online. Cena na 10 dní je 10 €.

Ako to bolo s parkovaním?

Hotel má hneď pri vchode vlastné parkovisko, kde je k dispozícii zhruba 10 parkovacích miest. Parkovanie je zahrnuté v cene balíčka a nie je ho potrebné vopred objednávať.

Hotel Tulipán ***, osobne overené Travelkingom

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Tulipán *** stojí v centre Tatranskej Lomnice vo Vysokých Tatrách. Hneď oproti hotela sa nachádza bobová dráha a nad ním sa zase týčia vrcholky Tatier vrátane Lomnického štítu. Výhľad je teda naozaj rozprávkový. Vďaka skvelému umiestneniu hotel určite neminiete.

S hotelom aj vybavením izby sme boli úplne spokojní. Izba bola rozdelená na dve miestnosti. Na obývaciu izbu s televíziou, pohovkou a konferenčným stolíkom a na spáleň, kde nechýbala pohodlná posteľ, skrine aj trezor na úschovu vecí. Musím tiež spomenúť, že na chodbe izby sa nachádzala menšia kuchynka s drezom a mikrovlnkou. V kúpeľni bola ako vaňa, tak aj sprchovací kút. Celá izba bola veľmi priestranná a kvitujem hlavne oddelené miestnosti na spanie a zábavu. Mohol som sa teda pozerať na televíziu, zatiaľ čo priateľka pokojne spala.

Hotel Tulipán ***, osobne overené Travelkingom

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou balíčka bola polpenzia, na ktorej sme si skutočne pochutnali. Raňajky boli bufetové a vždy sme sa pred výletmi po okolí parádne najedli. Výber bol klasický - vajcia, párky, omelety, syry, salámy, pečivo, ovocie, zelenina. Zo sladkých jedál môžem spomenúť bábovku. Na večeru sme si vždy deň vopred vyberali z troch jedál zaškrtnutím v menu. Večere boli tiež chutné a dostačujúce.

Hotel Tulipán ***, osobne overené Travelkingom

Ako sme sa najedli v okolí?

Raňajky boli naozaj výdatné, takže obed som vždy vynechali a tešili sa až na večeru.😊 Len počas výletu k Štrbskému plesu sme navštívili reštauráciu Hotela Solisko priamo pri jazere a dopriali si báječné palacinky so zmrzlinou.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Wellness hodnotím veľmi pozitívne. Po náročnom dni plnom prechádzok po okolí sme si večer dopriali poriadnu relaxáciu. Je tu menší bazén, vírivka a 3 sauny (bylinková, fínska a parná). Otváracia doba je 17:00 - 21:00 hodín s tým, že je potrebné nahlásiť čas vstupu vopred pri check-ine na recepcii (nemusí sa rezervovať ešte pred pobytom). Wellness nie je privátny, ale my sme mali šťastie a v čase, keď sme do neho zavítali, tam nikto ďalší nebol. Pri relaxácii sme tak mali dostatok súkromia. V izbe sme našli osušku do wellness, plachty do sauny nám dali na recepcii. Je len na vás, či pôjdete v župane a plavkách už z izby, alebo využijete šatňu so sprchou, ktorá je pred wellness k dispozícii.

Hotel Tulipán ***, osobne overené Travelkingom

Kam sa vydať na výlet?

Hneď prvý deň sme navštívili bobovú dráhu oproti hotela, užili si trochu adrenalínu a následne sa prešli po blízkom okolí. Potom sme plánovali vyjsť lanovkou až na Lomnický štít. Bohužiaľ, práve v našom termíne boli lanovky mimo prevádzky, a to celý týždeň. Táto komplikácia nás zamrzela, ale aspoň máme o dôvod viac sa sem ešte niekedy vrátiť.

Druhý deň nám nevyšlo počasie a pršalo. Rozhodli sme sa tak pre návštevu Belianskej jaskyne, ktorá bola naozaj veľmi pekná. Rozhodne stojí za to prejsť sa od parkoviska cca 2 km ku vstupu do jaskyne. Od hotela to bolo autom cca 10 minút, takže ideálna dostupnosť.

Počasie sa potom na chvíľu umúdrilo, tak sme sa posunuli o 5 km ďalej k Chodníku korunami stromov. Hore sme vyšli lanovkou, ktorá aj so vstupom na chodník vyšla na 22 € pre 1 osobu. Ale stálo to za to! Užili sme si krásne výhľady a na vrchole chodníka čaká na návštevníkov adrenalínový zážitok v podobe sieťového oka.

Potom sme ešte vyrazili k Štrbskému plesu, kde sme sa pokochali nádherným jazerom, aj keď už v silnom daždi. :-) Preto sme tu dlho nezostali a po chvíľke sme zamierili späť do hotela - ohriať sa a užiť si relax vo wellness.


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Tulipán ***

„Pobyt v Hoteli Tulipán *** sme si veľmi užili, aj keď nám jeden deň celý pršalo. Bolo tu totiž toľko možností, ako sa zabaviť, že sem odporúčam vyraziť v každom ročnom období. Výhľad z izby sme mali priamo na Tatry a večerné posedenie s pohárom prosecca bolo úchvatné. Potešilo nás tiež wellness s bazénom a vírivkou. Polpenzia bola dostačujúca a chutná. V okolí hotela je mnoho atrakcií. Hneď cez cestu je bobová dráha, kde sme zažili poriadnu dávku adrenalínu, neďaleko je tiež Belianska jaskyňa. Jediné mínus bolo, že v dobe nášho pobytu bola lanovka na Lomnický štít mimo prevádzky, ale to sme si mohli zistiť vopred.😊 Celkovo sme s dovolenkou v Hoteli Tulipán boli veľmi spokojní a za seba aj partnerku môžem tento pobyt jedine odporučiť.“


👍 Pobyt v Hoteli Tulipán *** bol osobne overený Martinom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 19. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet