Osobne overené: Recenzia pobytu s wellness v Hoteli Magura **

Vydajte sa na Slovensko s Fanni, členkou nášho tímu Travelking. Konkrétne do Hotela Magura ** v Belianskych Tatrách. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a jedlo? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s wellness v Hoteli Magura **

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 8. 9. 2023 - 10. 9. 2023
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli Magura **
  • Lokalitou ubytovania sú: Belianske Tatry
  • Cestovala som: S oteckom
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Do Ždiaru, ktorý sa nachádza neďaleko slovensko-poľských hraníc, sme vyrazili autom z maďarského Miškovca (maďarsky Miskolc). Nedávno bol sprevádzkovaný diaľničný úsek Miskolc-Kassa, takže môžete dôjsť až do Popradu po diaľnici, čo výrazne skrátilo dobu jazdy. Priamo z Miškovca by cesta trvala asi 2,5 hodiny, ale prvý deň sme využili na celodenný výlet, takže hoci sme vyštartovali skoro ráno, na ubytovanie sme dorazili až večer. Na cestu sme potrebovali 2 diaľničné známky, na maďarské a slovenské cesty, každá stála cca 12 € na 10 dní.

Ako to bolo s parkovaním?

Priamo pred hotelom je veľké parkovisko, počas nášho pobytu tu bol dostatok voľných miest. Pri hoteli je ale aj malá zjazdovka, v zime sem tak prichádza viac áut - preto sa oplatí rezervovať si parkovacie miesto vopred. My sme mali parkovanie v cene, pre nehotelových hostí stojí 8 €/deň. Z parkoviska vyráža aj malý vláčik do Ždiaru.

Kde sme sa ubytovali?

Bývali sme v Hoteli Magura **, ktorý stojí v podhorí Belianskych Tatier. Lokalita nás zaujala predovšetkým blízkosťou k Vysokým Tatrám a poľským hraniciam aj fantastickou prírodou. Hotel sa nachádza na konci poľnej cesty, asi 3 km od civilizácie, na vidieku. Napriek tomu, že je cesta k hotelu dobre značená, raz sa nám ju podarilo prejsť, pretože je dosť skrytá. Budova je obrovská, v retro štýle, pripomínajúcom firemné rekreačné stredisko. Vedľa je malý lyžiarsky areál s vlastným vlekom a ide o východiskový bod niekoľkých turistických trás.

Mali sme na výber medzi izbou s manželskou posteľou a dvoma jednolôžkami, s otcom sme sa rozhodli pre druhú možnosť. Naša izba bola na prvom poschodí, nie príliš veľká, a kúpeľňa bola pomerne malá, ale výhľad z terasy bol nádherný. Televízia, ktorú bolo možné sledovať z postele, mala aj niekoľko cudzojazyčných kanálov. Keďže sme na izbe netrávili veľa času, vôbec nám nevadila veľkosť a postele boli pohodlné, čo je myslím po aktívnom dni na horách to najdôležitejšie.

Ako sme sa najedli v hoteli?

V rámci nášho pobytu sme mali polpenziu. Raňajky aj večere boli podávané formou bufetu, a hoci bol výber jedál skôr priemerný, všetko nám veľmi chutilo. Z reštaurácie je tiež veľmi pekný výhľad na hory a za priaznivého počasia si môžete posedieť aj na terase, kde dokonale splyniete s prírodou.

Raňajky zahŕňali bohatý výber syrov, údenín, zeleniny, müsli a pečiva. Nechýbali ani teplé pokrmy z vajec pripravované každý deň na iný spôsob, francúzske toasty, klobásy a párky alebo sladké pečivo. Nápoje zahŕňali kávu, čaj, limonádu a pomarančový džús.

Večere boli tiež formou bufetu s výberom z 2 polievok, 3 hlavných jedál a 3 príloh, zeleniny nebolo veľa, ale nechýbali vegetariánske varianty. K dispozícii boli aj nakladané uhorky a rôzne omáčky. Celkovo jedlo hodnotím ako dobré, pôsobilo trochu ako zo školskej jedálne, ale v dobrom slova zmysle. Keď došlo nejaké jedlo, trochu sa čakalo na doplnenie, odporúčam preto v takom prípade sa opýtať, kedy bude jedlo doplnené.

Ako sme sa najedli v okolí?

  • Prvý deň sme sa najedli v reštaurácii Zubačka blízko Štrbského plesa, kde sme si dali bryndzové halušky, slovenské národné jedlo, ktoré máme ako rodina radi. Prevedenie bolo na nás trochu veľmi moderné, máme radšej tradičnejšiu verziu, ale nebolo to zlé.
  • Druhý deň v poľskom Zakopanom sme jedli v reštaurácii Karczma Goralezka, tradičnej goralskej reštaurácii. Čašníci sú oblečení v regionálnych krojoch, reštaurácia pripomína horskú drevenú chatu a chute sú veľmi domáce. Otec vyskúšal polievku z červenej repy boršč a ja som si dala vyprážaného pstruha.
  • Posledný deň sme sa vydali z Starého Smokovca na vrchol Hrebienok a najedli sme v tamojšej reštaurácii. Môj otec si dal slovenskú kapustnicu a ja ďalšie obľúbené jedlo - hovädzí guláš s knedľami.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Hotel má menšie wellness centrum, ktoré vyžaduje predchádzajúcu rezerváciu. Vo wellness je fínska sauna, infračervená sauna a vírivka. To je obzvlášť príjemné v chladnejších mesiacoch, ale po dni plnom výletov sme sa aj napriek horúčave uvoľnili v saune a unavené svaly nám za to poďakovali. Dostali sme aj uteráky do sauny a osušku. Hotel ponúka aj masáže, ale iba pre skupiny 6 a viac osôb.

Kam sa vydať na výlet?

  • Po ceste do Ždiaru sme zavítali ku Štrbskému plesu. Okolo jazera vedie trasa na asi hodinovú prechádzku, pri ktorej uvidíte Areál skokanských mostíkov alebo vyhliadku Veža snov. My sme si ale namiesto toho urobili výlet loďkou po jazere, ktorý nás stál 12 € na 40 minút. Počas tejto doby môžete pádlovať okolo jazera a užívať si horské panorámy.
  • Z Tatranskej Lomnice sa môžete vyviezť lanovkou až na Lomnický štít. To sme, bohužiaľ, nestihli, na poli neďaleko stanice lanovej dráhy sme ale videli pristávať niekoľko paraglidistov a pokojne sa pasúceho jeleňa.
  • Stojí za to urobiť si výlet zo Ždiaru do poľského rozprávkového mestečka Zakopané. Na trhu Gubalowka si môžete kúpiť lahodné syry alebo kožušiny a lanovkou vyjdete na rovnomenný vrchol s panoramatickým výhľadom na štít Giewont. Jazda lanovkou stála 21 Zł pre 2 osoby. Alebo sa prejdite konským záprahom (v zime na saniach ťahaných koňmi). Uvidíte tu aj majstrovské diela goralskej architektúry alebo môžete navštíviť starý cintorín s neopakovateľnou atmosférou. A milovníci čokolády si nesmú nechať ujsť ochutnávku v čokoládovni Wawel.
  • V blízkosti hotela nájdete niekoľko turistických chodníkov a v hoteli si je možné za 23 €/deň prenajať elektrické bicykle, aby ste mohli preskúmať okolie.
  • V jednej z častí Ždiaru je lyžiarske stredisko Strachan, ktoré je prekvapivo krásne aj v lete. Výhľad na hory a kopce je odtiaľto veľkolepý a náležite si ho užijete z pohodlných kresiel a ležadiel. Tie vám večer poslúžia aj na pozorovanie hviezdneho neba.
  • Na druhom konci Ždiaru nájdete lyžiarsky areál Bachledka, kde si v lete aj v zime užijete jedinečnú atrakciu - chodník v korunách stromov. Aktívnejší jedinci môžu na vrchol Bachledky vyraziť pešo, druhým variantom je lanovka, za spiatočný lístok zaplatíte 28 €. Chodník v korunách stromov sa nachádza pri hornej stanici lanovky. Z výšky viac ako 20 m si náležite vychutnáte jedinečnú panorámu hôr a pohľad na špičky borovíc. Zlatým klincom prechádzky je vyhliadková veža so špirálovou konštrukciou, na vrchole ktorej je vo výške 32 m natiahnutá sieť pre odvážlivcov. A najlepšia časť? Môžete si ušetriť únavný zostup a skĺznuť sa späť na zem po tobogane.
  • Mesto Starý Smokovec je vďaka nádhernej historickej architektúre úplným klenotom samo o sebe, oplatí sa ale tiež vyjsť lanovkou na horu Hrebienok. Z vrcholu vedie niekoľko turistických chodníkov, my sme si vybrali ľahkú 20-minútovú túru ku Studenovodským vodopádom. Po prudkom zostupe sa turistom naskytne nádherný pohľad na rozbúrenú vodu horského potoka. A ako všetci vieme, po každom výstupe je najlepšie vychladené pivo na vrchole, ktoré si môžete vychutnať v reštaurácii nad lanovkou so skvelým výhľadom.

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Magura **

„Belianske a Vysoké Tatry boli môjmu srdcu vždy blízke. Doteraz som ich väčšinou navštevovala v zime a zdolávala vrcholy na lyžiach, ale tentoraz sme si urobili skorý jesenný výlet, našťastie s letným počasím. Vďaka skvelej polohe hotela Magura máte na dosah mnoho prírodných zaujímavostí - husté lesy, monumentálne horské štíty, zurčivé vodopády. Nemusíte so sebou mať ani auto, na tie najkrajšie miesta sa dostanete autobusom či vlakom. Hotel je útulný a čistý, už nie je najmodernejší, ale nádherný výhľad a príjemná atmosféra všetko vynahradia. Je to skrátka ideálna voľba pre aktívnu dovolenku v zime aj v lete.“


👍 Pobyt v Hoteli Magura ** bol osobne overený Fanni, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môžeme s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 26. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet