Osobne overené: Recenzia pobytu s wellness v Hoteli Grajski dvor *** v Slovinsku

Vydajte sa spolu s Tamasom, členom nášho Travelking tímu, do Slovinska. Konkrétne do Hotela Grajski dvor ***. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s wellness v Hoteli Grajski dvor *** v Slovinsku

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 6. 9. 2022 - 8. 9. 2022
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli Grajski dvor ***
  • Lokalitou ubytovania je: Slovinsko
  • Cestoval som: Sám
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako som išiel?

Na dvojdňový pobyt pri slovinskom jazere Bled som sa vybral z mesta Körmend na západe Maďarska. Cez diaľnice som prešiel takmer celé Slovinsko z východu na západ. Cesta mi trvala celkovo asi 3,5 hodiny. Slovinskú diaľničnú známku som si kúpil vopred pohodlne cez internet - týždenná vyšla na 15 €.

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovisko je priamo pred hotelom a je zadarmo, avšak v čase 8:00 až 17:00 hodín je tu možné parkovať iba tri hodiny - po zaparkovaní sa na auto umiestni ceduľka s časom príchodu. Potom od 17:00 do 8:00 ráno je parkovanie bez obmedzenia. Pre mňa to nebol problém, pretože som bol cez deň vždy na výlete v okolí a mal som auto so sebou. Myslím, že kapacita parkoviska je dostatočná a pre všetky prípady je ďalšie parkovisko vzdialené iba pár metrov.

Hotel Grajski dvor ***, Osobne overené

Kde som sa ubytoval?

Hotel Grajski dvor *** sa nachádza v strede mestečka Radovljica. Priamo pred hotelom sa rozprestiera príjemný park. Výhoda je, že nádherné stredoveké centrum je vzdialené asi 200 metrov a dôjdete tam doslova za pár minút.

Po príchode ma na recepcii uvítala milá recepčná a po tom, čo mi oznámila všetky dôležité a praktické informácie, mi odovzdala kartu od izby. Tu je nutné upozorniť, že recepcia je k dispozícii až od 16:00 hodiny, ale vždy je možné sa personálu dovolať.

Izba bola dostatočne veľká a zariadená pohodlne a v klasickom štýle. Kúpeľňa bola čistá a priestranná. V izbe bola menšia televízia, čo mi však rozhodne navadilo - na také krásne miesto plné zaujímavých turistických cieľov sa predsa nejazdí pozerať na televíziu! :) Okrem toho, že sa voda v sprche ohrievala trošku pomaly, som bol s ubytovaním veľmi spokojný.

Hotel Grajski dvor ***, Osobne overené

Ako som sa najedol v ubytovaní?

Raňajky sú základ dňa a to v hoteli dobre vedia. Na raňajkových bufetových stoloch teda bolo k dispozícii všetko pre dokonalý štart dňa: vajcia na rôzne spôsoby, údeniny, syry, čerstvé pečivo, cereálie, jogurty, ovocie a zelenina... Nechýbala ani čerstvá ovocná šťava a, samozrejme, káva. Hotel zdieľa raňajkovú miestnosť spolu s vedľajším hostelom, a tak je nutné po sebe po jedle stôl upratať, čo mi však vôbec neprekážalo.

Súčasťou polpenzie bola aj večera v neďalekej reštaurácii Avgustin. Večera sa vždy skladala z 3 chodov (polievka, hlavný chod a dezert), pričom hlavné jedlo bolo možné si vybrať z menu. Večere boli dokonalým zakončením každého dňa pobytu a okrem vynikajúcich jedál som si vychutnával aj kvalitné víno a krásny výhľad na hory.

Ako som sa najedol v okolí?

Kombinácia vynikajúceho jedla a dych vyrážajúceho výhľadu z terasy v reštaurácii Avgustin ma natoľko uchvátila, že som sa sem vracal aj na obedy. Môžem odporučiť lahodné ryby, morské plody alebo napríklad miestnu verziu hovädzieho tataráku. Pred odchodom som dostal chuť na pizzu, a tak som zašiel do Baffi House of Pizza, ktorý leží asi 200 m od hotela. A rozhodne som neľutoval! Pizza bola výborná, z čerstvých surovín a skutočne ako z Talianska.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Súčasťou hotela je úplne nové wellness. Využil som vírivku, do ktorej bol vstup zadarmo a počas relaxácie som pozoroval pohorie Karavanky. K dispozícii je tu tiež fínska sauna, ktorá je však za doplatok. Wellness je síce menšie, ale na odpočinok po výletoch rozhodne stačí.

Kam sa vydať na výlet?

  • Snáď povinnými zastávkami počas pobytu v tejto časti Triglavského národného parku sú prekrásne jazerá Bled a Bohinj. Brehy jazera Bled sú vzdialené len 7 minút jazdy autom a dôjsť sa tam dá dlhšou prechádzkou aj pešo. Okolo jazera vedie príjemný okružný chodník. Uprostred jazera je ikonický ostrovček s kostolom, ku ktorému je možné doplávať loďkou, ktorá sa dá na brehu prenajať.

  • Nad jazerom sa na skale vypína impozantný hrad Bled, z ktorého hradieb je prekrásny výhľad na jazero aj okolité alpské vrcholy. S bohatou históriou hradu sa môžete zoznámiť v hradnom múzeu, ktoré je venované vývoju osídlenia a opevnenia. Súčasťou areálu je aj hradná tlačiareň, vínna pivnica, reštaurácia a kaviareň.

  • Asi 4 km od jazera Bled sa nachádza jeden z najväčších prírodných klenotov Slovinska - tiesňava Vintgar. Kaňonom rieky Radovna vedie drevený chodníček s dĺžkou 1 600 m. Na konci tiesňavy je možné vidieť 16 m vysoký vodopád Šum. Predovšetkým v letnej sezóne odporúčam zakúpiť lístky do tiesňavy vopred online. Kapacita je totiž obmedzená, a tak je možné, že sa sem v turisticky vyťažené dni bez vstupeniek kúpených vopred vôbec nedostanete. Za vstupenku zakúpenú online som platil 10 €.

  • Bohinjské jazero je od hotela vzdialené asi 30 minút jazdy autom. Toto jazero je oveľa väčšie ako Bled a jeho okružná trasa meria asi 12 km. Bohinj je ideálny na kúpanie a vodné športy, pretože sa tu nachádza pekná pláž.

  • Neďaleko jazera Bohinj sa v lese nachádzajú vodopády Savica. Po zaplatení vstupného vo výške 3 € vedie cesta pozdĺž malebnej riečky Sava. Trasa s dĺžkou asi 4 km končí pri vodopáde s úctyhodnou výškou 78 m. Ide o pekný a nenáročný výlet vhodný aj pre rodiny s deťmi.

  • V centre mestečka Radovljica láka okrem malebného historického jadra a nádherného námestia napríklad Múzeum farmácie a alchýmie. Milovníkom sladkého odporúčam navštíviť čokoládovňu Radolška čokolada, kde predávajú delikátnu, ručne vyrábanú čokoládu a ďalšie cukrovinky.


Hotel Grajski dvor ***, Osobne overené

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Grajski dvor ***

„Pobyt v Hoteli Grajski dvor *** som si veľmi užil. Vďaka polohe neďaleko starého mesta sú ľahko dostupné všetky zaujímavé miesta a podniky malebného mestečka Radovljica. Personál bol veľmi ochotný, avšak recepcia bola k dispozícii až od 16:00 hodín. Raňajky vo forme bufetu boli bohaté a trojchodové večere v neďalekej reštaurácii boli perfektným zakončením každého dňa. Nové wellness je síce menšie, ale na relaxáciu po výletoch úplne stačí. V izbe bol dostatok priestoru a k môjmu pohodliu mi nič nechýbalo. Okolie je plné prírodných pamiatok, ako je jazero Bled, jazero Bohinj, tiesňava Vintgar či vodopády Savica. Po tejto návšteve sa do Slovinska rozhodne chcem vrátiť a bude mi potešením ubytovať sa znova v tomto hoteli.”


👍 Pobyt v Hoteli Grajski dvor *** bol osobne overený Tamasom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 27. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet