Osobne overené: Recenzia pobytu s termálnymi bazénmi neobmedzene v Hoteli Švicarija ****

Vydajte sa spolu s Františkom, členom nášho Travelking tímu, do Slovinska. Konkrétne do Hotela Švicarija **** v kúpeľnom meste Dobrna. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s termálnymi bazénmi neobmedzene v Hoteli Švicarija ****

Informácie o pobyte v bodoch:

Kam a ako sme išli?

Vďaka tomu, že bývame na juhu Moravy (vo Veselí nad Moravou), nebola naša cesta do Slovinska taká „dlhá“. Až k hotelu nám aj so zastávkami zabrala niečo vyše 5 hodín. Kvôli dcére (2 roky) sme vyrážali o 2. hodine ráno, cestu nám teda takmer celú prespala a prebudila sa až v Slovinsku. Pred príchodom do Dobrny sme sa zastavili v meste Celje, kde sa dá pohodlne nakúpiť a vybrať si peniaze.

Počas prejazdu z Celje do Dobrny sme si urobili prestávku ešte pri Šmartinskom jazere, kde je kaviareň a krásne ihrisko pre deti (od 2 pokojne do 15 rokov).

Úsek od jazera do Dobrny odporúčam prejsť cez obec Vojnik. Nám sa vďaka Google mapám podarilo zísť na miestne poľné cesty, kde bez pohonu 4x4 veľmi neobstojíte (hlavne pri nepriazni počasia). Zato ale bola táto časť cesty vzrušujúca.

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovali sme hneď vedľa hotela (cca 50 m od neho) na nestráženom parkovisku. Miest bolo dostatok, nehlásili sme nikomu nič. Ceduľa ukazovala, že ide o parkovanie k Hotelu Švicarija ****. Parkovisko nebolo asfaltové, ale z bieleho makadamu, čo malo za následok biele topánky, biely kočík a následne celé biele auto. 😊 Je dobré s tým počítať.

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Švicarija **** sa nachádza pri kúpeľnom parku, ktorý prepája aj ostatné hotely a reštaurácie (vrátane partnerského Hotela Vita ****). Je to krásny park na prechádzky, kde sú aj minerálne pramene a za malý poplatok si tu môžete kúpiť pohárik, do ktorého si minerálnu vodu napustíte. Tej je tu niekoľko druhov (bublinková, bez bubliniek, studená aj teplá). Po uhasení smädu vám ešte zostane aj originálny suvenír z cesty – pohár má logo Dobrny. Okrem toho sa dá v parku hrať tenis (antuka) a petanque. Hotel je tiež skvelým východiskovým bodom na rôzne turistické výlety. Trasy vedú okolitými kopcami s pastvinami, trekingové palice sú výhodou. My sme od hotela dorazili až k vodopádu Drenovec, ktorý bol ale takmer vyschnutý. Zaujímavejší ako samotný vodopád tak bol náučný chodník s jaskyňou.

Náš izba bola naozaj krásna, až luxusná. Veľká a široká posteľ, miesto na prácu pri stole, vkusne zariadená kúpeľňa. Takto pôsobí aj celý hotel. Ten je po rekonštrukcii a všetko je pekné, čisté, navyše s nádychom histórie. Budova hotela totiž vyzerá nádherne aj po architektonickej stránke. Čo sme ocenili, bola aj veľkosť ubytovania. Hotel je menší, a preto tu nie je toľko hostí - ideálne miesto pre niekoho, kto hľadá odpočinok bez davov. Príkladná bola aj ústretovosť personálu . S deťmi totiž často máme špeciálne požiadavky, ktoré nám bez výhrad splnili.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Počas pobytu sme mali zaistenú polpenziu, raňajky aj večere sa podávali formou bufetu. Pre nás je tento variant najlepší, malá je vyberavá, a je preto ideálne, keď môžeme voliť z rôznych druhov jedál. Vďačné a výborné boli polievky (dva druhy), nechýbali ani pokrmy pre vegetariánov (čo my so ženou sme). Vždy sme sa teda dobre najedli.

Vyzdvihnúť musíme aj výborné pečivo (hlavne croissanty). Pripravená bola detská stolička aj pohotová obsluha pre prípad malých nehôd. 😊 Na večeru neboli voľne k dispozícii nápoje – tie sa museli vždy objednať navyše.

Ako sme sa najedli v okolí?

Cez deň obvykle vyrážame na výlety, na ktoré si balíme malú desiatu so sebou, reštaurácie v okolí sme preto nevyužili. Videli sme ale tieto zaujímavé v blízkosti:

  • Steak & Burger Dobrna – pre milovníkov piva a burgerov. Skvelé steaky, ktoré nám odporúčali aj v hoteli.
  • Pod kostanji – pizzeria pri kostole kúsok od ubytovania (cca 10 min chôdze).

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Priamo v Hoteli Švicarija **** sme vyskúšali fínsku a tureckú saunu, ktoré sa nachádza v suteréne budovy. Okrem toho je na záhrade hotela aj relaxačná zóna s ochladzovacím bazénikom. Relax na ležadle pod hviezdami bol skvelý. Všetko je novo zrekonštruované, nasvietené sprchy (prúd vody) už boli len čerešničkou na torte.

Druhé wellness centrum, vrátane bazénov, je v Hoteli Vita ****. Nájdete tu vírivku a vnútorné i vonkajšie bazény (bez plaveckých dráh). Bazény majú rôznu teplotu vody (asi podľa termálneho zdroja) a v podvečer, keď je teplota vzduchu nižšia, je relax v termálnej vode veľmi príjemný.

Krásny a úsmevný je presun z Hotela Švicarija **** do Hotela Vita ****. Cez kúpeľný park sme totiž prechádzali iba v županoch. A neboli sme jediní - hostia sa takto po parku pohybujú bežne, miestu to dodáva čarovnú kúpeľnú atmosféru. Prezuli sme si len obuv, papuče sme totiž mali látkové a na cestu po vonku by sme si s nimi netrúfli. Rezervácia vstupu do wellness nebola nutná ani v jednom z hotelov.

Cestovanie s deťmi

K dispozícii bola detská postieľka, ale dcéra spala s nami vo veľkej manželskej posteli. Tá bola dostatočne široká, takže sme sa pohodlne vyspali všetci. Vďaka bufetovému menu bol výber jedál pre nás aj pre malú veľký. Mohli sme vyberať z polievok, čerstvého pečiva, zeleniny alebo sladkostí. V hoteli boli na chodbách koberce a malá tam rada behala. V priľahlom parku sme našli krásne detské ihrisko. To je schované pod stromami a dá sa pri ňom byť takmer celý deň (aj v horúčave a cez poludnie). Do wellness sme chodili do neďalekého Hotela Vita ****, kde bola pre dcérku šmykľavka, bazénik aj ďalšie vyžitie.

Ďalšie služby hotela

Priamo v Hoteli Švicarija **** je aj menšia posilňovňa. Do telocvične sme zašli aj s Emou, tá si užila „posilňovanie“ s nami. Bol tu rotoped, eliptický trenažér a bežecký pás. Okrem toho jednoručné činky, gymball alebo lavička - na „ľahkú“ posilňovňu dostatočné vybavenie. Priamo v tejto zóne je aj kúpeľňa so sprchou.

Kam sa vydať na výlet?

  • Hotel Vita **** – ponúkne skvelé bazény a wellness a je len pár krokov od Hotela Švicarija ** **, takže môžete vyraziť pokojne len v župane.
  • Kúpeľný park s minerálnymi prameňmi, kde si kúpite pohárik a vyskúšate rôzne druhy pramenitých vôd.
  • Detské ihrisko v obci Dobrna – deti sa tu skvele zabavia kedykoľvek počas dňa.
  • Náučný chodník pri vodopáde Drenovec - prevedie vás okolo jaskyne Ledenica a skanzenu Šumej.
  • Hrad Celje – najväčšia pevnosť v Slovinsku s krásnym výhľadom do okolia.
  • Jazero Šmartinsko – príjemná zastávka so zaujímavým chodníkom okolo jazera, detskými ihriskami, kaviarňami a občerstvením na brehu jazera.

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Švicarija ****

„Pobyt sa celej našej rodine veľmi páčil. Ide o pokojnú kúpeľnú lokalitu s krásnym parkom a pôsobivou architektúrou. V Hoteli Švicarija na vás dýchne história a očaria vás rozprávkové interiéry a exteriéry. Po výletoch do okolia oceníte bufetovú polpenziu aj dokonalé wellness vyžitie. V chladnejších dňoch prídu vhod horúce termálne pramene, vďaka ktorým je vonkajšie kúpanie príjemným relaxom.”


👍 Pobyt v Hoteli Švicarija **** bol osobne overený Františkom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 1. 5. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet