Najväčšie zľavy v roku sú tu! Vyberte si svoj TravelBomba pobyt so zľavou od 30 %!

Oblíbené 0

Zatiaľ nemáte žiadne obľúbené ponuky.

  • K ponukám sa môžete kedykoľvek vrátiť
  • Obľúbené ponuky na jednom mieste
  • Upozornenie na zmeny v ponukách

Osobne overené: Recenzia pobytu s privátnym wellness v Hoteli Jelínek ***

Vydajte sa spolu s Dagmar, členkou nášho Travelking tímu, do Krkonôš. Konkrétne do Hotela Jelínek *** v Špindlerovom Mlýne. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s privátnym wellness v Hoteli Jelínek ***

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 17. 7. 2024 - 19. 7. 2024
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli Jelínek ***
  • Lokalitou ubytovania sú: Krkonoše
  • Cestovala som: S partnerom
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Mám veľmi rada hory v lete, a tak som sa na júlový pobyt v Krkonošiach veľmi tešila. Vyrážali sme autom z obce Prštice, ktorá leží kúsok južne od Brna. Vybrali sme trasu, ktorá bola podľa navigácie najrýchlejšia, teda cez Prahu a Liberec. Takmer celý čas sme išli po diaľnici, takže som aspoň využila diaľničnú známku s platnosťou na celý rok. Na pobyt sme sa vydávali vo všedný deň, a tak bola cesta bezproblémová a s jedným zastavením sme viac ako 300 km prešli za necelé 4 hodiny.

Ako to bolo s parkovaním?

Hostia hotela môžu parkovať priamo pred jeho budovou na parkovisku stráženom kamerou. Ide o platené parkovanie za cenu 100 Kč za noc a vopred sme ho hlásiť nemuseli.

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Jelínek *** sa nachádza priamo v centre Špindlerovho Mlýna, v časti Bedřichov. Prostredie je krásne upravené, pokojné a plné zelene. Zjazdovky lyžiarskeho areálu aj turistické trasy sú vzdialené len pár minút chôdze, takže ide o perfektnú lokalitu na aktívnu dovolenku na horách po celý rok.

Ubytovali sme sa v dvojlôžkovej izbe, ktorá bola síce menšia, ale na kratší pobyt bola jej veľkosť ideálna. Najviac ma nadchol priestorný balkón s posedením, odkiaľ bol krásny výhľad na rieku a protiľahlé krkonošské vrcholy. Interiér izby bol rovnako ako zvyšok hotela veľmi čistý a ladený do dreva a prírodných materiálov, čo k tomuto typu ubytovania skvele sedelo. Súčasťou vybavenia bola manželská posteľ, stolík s kresielkom a veľká šatníková skriňa. Kúpeľňa bola moderná, dostatočne veľká a bol v nej sprchovací kút, toaleta, umývadlo a fén.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V rámci pobytového balíčka sme mali v hoteli zaistenú polpenziu, ktorá sa skladala z bufetových raňajok a servírovaných večerí s tromi chodmi. Raňajky boli veľmi chutné a rozmanité, a každý si tak mohol dopriať štart dňa, aký má rád. Na švédskych stoloch boli napríklad syry a údeniny, párky, fazuľa, miešané vajíčka a rôzne druhy pečiva. Ako sladký variant tu boli müsli a cereálie s mliekom či jogurtom, koláč a čerstvé ovocie vrátane sezónnych druhov ako blumy a marhule. Z nápojov boli k dispozícii ovocné šťavy, čaje a káva z automatu.

Vďaka krásnemu počasiu sme si večere mohli vychutnať v terase reštaurácie Trautenberk, ktorá sa nachádza na prízemí hotela. Večera sa skladala z polievky, hlavného chodu a zákusku. Hlavné jedlo sme si mohli vybrať zo špeciálneho menu s približne 7 položkami. Vyskúšali sme napríklad hovädzí vývar, sviečkovú na smotane s karlovarskou knedľou a moje obľúbené pečienky na rošte, ktoré boli úplne dokonalé. Polpenzia v hoteli Jelínek *** bola bez chybičky. Pred aj po turistike sme sa skvele posilnili, jedlá boli chutné, porcie veľké a výber pestrý.

Ako sme sa najedli v okolí?

  • Počas túry k skalným útvarom Mužské a Dívčí kameny, ktoré ležia priamo na hranici s Poľskom, sme sa odmenili ovocnou knedľou a čapovaným pivom Kocour v zrekonštruovanej Dvořákovej boude. Oproti iným horským búdam sa tu dá najesť za skvelé ceny.
  • Po výlete na Labskú boudu sme sa do Špindlerovho Mlýna vracali z opačného smeru a narazili sme na reštauráciu Myslivna, kde sme sa naobedovali. Od hotela je táto reštaurácia vzdialená asi 2 km.
  • Vosecká bouda sa nachádza v prvej zóne Krkonošského národného parku a okrem možnosti občerstvenia počas túry ponúka aj jedinečnú autentickú atmosféru – jej história totiž siaha až na začiatok 18. storočia! Leží v nadmorskej výške 1 260 m n. m., a ide tak o druhú najvyššie položenú horskú chatu v Česku (prvá je chata Výrovka s 1 360 m n. m.). Pokiaľ budete mať príležitosť, rozhodne odporúčam túto chatu navštíviť.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Mali sme dokonalé počasie, a tak sme sa počas turistiky naozaj nešetrili. Celé dni sme strávili túrami na českej i poľskej strane Krkonôš. Bolo veľmi príjemné sa popoludní vracať do hotela s myšlienkou, že nás čaká odpočinok v privátnom wellness centre! Jeho súčasťou bola fínska sauna, infra sauna, vírivka a odpočinková zóna s pohodlnými ležadlami. Po celodennej námahe sme telu dopriali zaslúženú relaxáciu, takže sme na druhý deň ráno mali už zase veľa elánu na ďalšie výlety. Hodina v privátnom wellness bola zahrnutá v našom pobytovom balíčku a rezerváciu na konkrétny čas sme si urobili vopred.

Aké má hotel zázemie pre deti?

Na prízemí hotela je obrovská detská herňa nazvaná Koloušek. Na malých hostí tu čaká množstvo moderných atrakcií, kútik na kreslenie a ďalšie kreatívne činnosti, bazénik s loptičkami, šmykľavky a mnoho ďalšieho. Zároveň tu za poplatok ponúkajú službu stráženia detí. Rodičia tak môžu v pokoji relaxovať vo wellness a o ich ratolesti bude skvele postarané. V okolí hotela vedie navyše hneď niekoľko detských náučných chodníkov a k bobovej dráhe či lanovému centru je to len kúsok. V Hoteli Jelínek *** si skrátka krásnu dovolenku v srdci Krkonôš užijú aj rodiny s deťmi.

Kam sa vydať na výlet?

  • Mohyla Hanče a Vrbaty – pomník postavený ako pripomienka tragickej smrti bežkárov Bohumila Hanča a Václava Vrbata, ktorí umrzli pri pretekoch po krkonošských hrebeňoch v roku 1913. Pomník je od hotela vzdialený asi 7 km a dostanete sa k nemu po červeno značenej turistickej trase.
  • Pančavský vodopád – kaskádovitý vodopád, ktorý je so svojou celkovou výškou 148 metrov najvyšším vodopádom v Česku. Od mohyly Hanče a Vrbata je to k nemu asi 1 km.
  • Mužské a Dívčí kameny – skalné útvary ležiace neďaleko seba priamo na česko-poľskej hranici. Je z nich krásny výhľad na krajinou oboch krajín.
  • Sněžné jámy – jedinečný prírodný úkaz ležiaci na poľskej strane Krkonôš. Ide o strmé ľadovcové ryhy hlboké až 200 m, na ktorých dne sa zrkadlí ľadovcové jazierka Śnieżne Stawki.
  • Prameň Labe – jeho poloha sa symbolicky udáva na Labskej lúke, kde je kamenný múr s 26 farebnými znakmi miest, ktorými Labe na svojej dlhej ceste k Severnému moru preteká. Pokiaľ patríte medzi dobrodruhov, môžete na okolitých stráňach, mimo značených chodníkov, skúsiť nájsť skutočný prameň Labe. 🙂

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Jelínek ***

„Pobyt v Hoteli Jelínek *** bol bez chyby. Ponúka ideálnu polohu v centre Špindlerovho Mlýna, odkiaľ vedie množstvo turistických trás k tým najkrajším miestam Krkonôš. V zime zase oceníte, že na svahy ski areálov je to z hotela iba kúsok. Na celodennú turistiku sme načerpali sily z vynikajúcej polpenzie a potom sme si dopriali nerušený odpočinok v privátnom wellness centre s dvomi druhmi sáun a vírivkou. Veľmi sa nám páčila aj útulná izba s balkónom, odkiaľ bol krásny výhľad na rieku Labe a krkonošské vrcholy. Hotel vrelo odporúčam milovníkom prírody a túr, lyžiarom aj rodinám s deťmi, pre ktoré je v hoteli parádna herňa s množstvom atrakcií.“


👍 Pobyt v Hoteli Jelínek *** bol osobne overený Dagmar, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 22. 10. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň