Osobne overené: Recenzia pobytu s degustáciou vína v Hoteli Rustikal *** na južnej Morave

Vydajte sa s Jozefom, členom nášho Travelking tímu, na výlet na južnú Moravu. Konkrétne do Hotela Rustikal *** v obci Hustopeče. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A ktoré miesta v okolí by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s degustáciou vína v Hoteli Rustikal *** na južnej Morave

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 25. 5. 2023 - 28. 5. 2023
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli Rustikal ***
  • Lokalitou ubytovania je: Južná Morava
  • Cestoval som: S partnerkou
  • Strava: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

S partnerkou sme sa vydali na pobyt na južnú Moravu, do Hustopečí pri Brne. Vyrazili sme autom z Prahy a išli sme po diaľnici D2. Z diaľnice je priamy výjazd do Hustopečí, takže sa tam dá dostať veľmi rýchlo a pohodlne. Nám cesta trvala 2 hodiny a 15 minút. Keby sme vyrážali z Bratislavy, cesta by nám zabrala len niečo vyše jednej hodiny.

Ako to bolo s parkovaním?

Pred hotelom sa nachádza parkovisko pre hotelových hostí. Nie je spoplatnené a nie je potrebné si ho vopred rezervovať, hotel má dostatok vonkajších parkovacích miest.

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Rustikal *** sa nachádza v centre mesta, priamo v srdci vinárskeho diania, na ulici Na Hradbách lemovanej vínnymi pivnicami. Od hlavného Duklianskeho námestia je vzdialený necelých 400 metrov. Ulica je vždy plná turistov, ktorí sem smerujú za vínom, a až do desiatej večer tu je možné počuť veselú zábavu alebo spev pri víne. Niekedy aj dlhšie. 😊

Naša izba bola priamo oproti vchodu do recepcie a hlavnej reštaurácie. Izba bola veľmi moderná a čistá, vybavená manželskou posteľou, písacím stolom, TV a minibarom. K dispozícii bola kúpeľňa s novým, pekným obkladom a vaňou. Izba mala aj balkón v historickom štýle orientovaný na západ s krásnym výhľadom do záhrady. Vychutnávali sme si na ňom ranný čaj.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Pobyt zahŕňal polpenziu s bufetovými raňajkami a servírovanou večerou. Raňajky sa podávali v suteréne protiľahlej budovy a zahŕňali čerstvú zeleninu, ovocie, pečivo, šunky, syry atď. Ja som si vybral klasiku - miešané vajíčka a šunku, pretože boli výborne pripravené, k nim pečivo. Večeru sme si vychutnali na terase reštaurácie pred hlavnou budovou. Terasa bola priestranná, s masívnymi lavičkami, zatienená pergolou pokrytou viničom. Nádherné prostredie vinárstva a hudba z hotelovej pivnice navodili pravú moravskú atmosféru.

Na prvú večeru sme si vybrali pstruha so zemiakmi a kysnuté marhuľové buchty. Dostali sme aj výborný vývar. Na druhý deň sme si vybrali sviečkovú a vyprážaný syr so zemiakmi. Všetky jedlá boli jednoducho vynikajúce, dobre pripravené a obrovské porcie dokonale zasýtili.

Ako sme sa stravovali v tejto oblasti?

V sobotu sme navštívili miestny Festival otvorených pivníc, ktorý sa tu koná vždy od mája do septembra. Vo vínnych pivniciach sme ochutnali miestne víno a výborné občerstvenie. Ochutnali sme skvelé moravské nátierky, domáce syry a kapustnicu.

Kam ísť na výlet?

Hustopeče a ich okolie sú ideálne na cyklistiku a dlhé prechádzky nekonečnými vinohradmi. Hlavnou atrakciou mesta je mandľový sad, ktorý je vzdialený len niekoľko minút chôdze od hotela. Vedie tade náučný chodník až k drevenej rozhľadni s výhľadom nielen na sady a vinohrady v okolí, ale aj na samotné mesto. Ak budete mať šťastie, naskytne sa vám aj nádherný výhľad na kvitnúce mandľovníky, vďaka ktorým sa každoročne konajú Mandľovníkové slávnosti. Stromy však zvyčajne kvitnú až koncom marca, takže sme prišli po sezóne. Mesto žije mandľovníkmi po celý rok a zaujímavá je aj miestna výroba mandľových produktov, a preto sme si nakúpili suveníry v továrni na mandle v centre mesta.

Naším hlavným programom, typickým pre južnú Moravu, boli otvorené pivnice v Bořeticiach, v Slobodnej spolkovej republike Kraví Hora. Na podujatí vystavovalo svoje produkty 22 miestnych vinárov, nechýbali regionálne jedlá a, samozrejme, moravská cimbalová muzika. Vynikajúce biele vína z posledného ročníka určite ochutnajte. 😊 Na Kravej Hore sa nachádza aj drevená rozhľadňa s panoramatickým výhľadom. Vidieť z nej môžete Velké Pavlovice, Vrbicu a vrch Děvín.


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Rustikal ***

„Hotel Rustikal *** nás srdečne privítal na južnej Morave, ktorá je známa svojou priateľskou a veselou atmosférou. Skutočne to tak je a personál i priestory hotela tento dojem len umocnili. Kvalitne sa tu najete, vyspíte a zaujímavé aktivity v okolí nemajú konca. Výborné čerstvé potraviny a nápoje sú samozrejmosťou. V hoteli sa nachádza aj bowling a pivovar, takže nie je určený len na vínne zájazdy, jednoducho každý si tu nájde niečo pre seba.“

👍 Pobyt v Hoteli Rustikal *** osobne overil člen tímu Travelking Jozef a a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 29. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet