Osobne overené: Recenzia pobytu s aquaparkom a wellness v Bohinj Eco Hoteli **** superior

Vydajte sa spolu s Františkom, členom nášho Travelking tímu, do Slovinska. Konkrétne do Bohinj Eco Hotela **** superior. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s aquaparkom a wellness v Bohinj Eco Hoteli **** superior

Informácie o pobyte v bodoch:

Kam a ako sme išli?

Než sme se vydali do Hotela Bohinj Eco****superior, strávili sme prvé dve noci našej dovolenky v Hoteli Švicarija.

Cesta z tohto hotela do Bohinj Eco trvá autom dve hodiny. Počas cesty sme si urobili zastávku v Ľubľane – parkovanie nebolo ťažké nájsť. Parkovali sme kúsok od centra, ktoré sme potom prešli peši. Ďalej sme si cestu spríjemnili zastávkou pri jazere Bled, kde sme za dvojhodinové parkovanie zaplatili 5 €. Počas pauzy sme si užili jazdu na paddleboarde a tiež prechádzku okolo tohto ikonického jazera uprostred vrcholov Julskych Álp. Nielen pre milovníkov vody a vodných športov môže byť cesta z Bledu do Bohnij Eco zaujímavá – vedie totiž údolím rieky Sava Bohnijka, ktorá tečie priamo z jazera Bohnij.

Ako to bolo s parkovaním?

Počas nášho príchodu lialo ako z krhly, pri vykladaní vecí z auta sme teda naozaj ocenili dočasné kryté státie. Batožinu sme tak pohodlne odnosili. Potom som auto zaparkoval za hotelom na priľahlom asfaltovom parkovisku. Odtiaľ to bolo k zadnému vchodu hotela len pár desiatok metrov. Hotelové parkovisko nikto nekontroloval, ani nám nikto nehovoril, kde a ako máme parkovať. Parkovisko je priestranné a počas celej sezóny ponúka dostatok parkovacích miest.

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Bohinj Eco ****superior sa nachádza v obci Bohinjska Bistrica a je takmer neprehliadnuteľnou dominantou dediny. Môžete ho vidieť už pri príchode od Bledu – neomylne nás sem viedol veľký nápis na jeho streche. Cesta bola skutočne jednoduchá. Obec je krásna a má rozhodne čo ponúknuť či už obchody, požičovne bicyklov, alebo reštaurácie a ďalšie podniky. Kúsok od hotela, približne 15 minút jazdy autom, sa nachádza najväčšia atrakcia okolia - Bohinjské jazero. K nemu môžete dôjsť po cyklotrase na bicykli alebo po pešom traile. Tí najzdatnejší sa môžu vydať po hrebeňovej túre vo výškach okolo 2 000 metrov nad morom. Poznáte to – je to síce ďalej, ale zato horšia cesta. 😊

Naša izba bola rozdelená na malú vstupnú chodbičku, kúpeľňu s toaletou a na hlavnú časť s posteľou. Súčasťou bol aj balkón s posedením. Najväčšou pýchou našej izby bol výhľad na kostol sv. Jána Krstiteľa pri Bohnijskom jazere, za ktorým sa týčili vrcholy Julskych Álp.

Posteľ bola široká (v priebehu noci sme na nej spali traja) a pohodlná - spalo sa ako na obláčiku! V izbe bolo nachystané aj drobné občerstvenie v podobe ovocia a vody, ktorá po príchode prišla vhod. V noci po zhasnutí všetkých svetiel ostali v kúpeľni svietiť malé svetielka modrej farby, ktoré nás navigovali v prípade nočnej návštevy toalety. S dieťaťom, ktoré sa v noci budí, to bolo fajn, pretože sme si nemuseli svietiť telefónom.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Mali sme polpenziu a strava bola naozaj výborná. Raňajky aj večere sa podávali formou bufetu.

Raňajky boli bohaté. Pečivo bolo čerstvé aj v nedeľu, čo nebýva všade zvykom. Na výber bola široká ponuka slaných i sladkých jedál. Hoci by oči jedli, naše žalúdky už boli plné. Zaujímavá bola ponuka sladkých pokrmov – potešili ma croissant, muffin, crème brûlée aj cupcake. Pri raňajkách sú nápoje v cene, pri večeri sa klasicky doobjednávajú a platia.

Obsluha bola milá, ústretová a vyhovela aj našim špeciálnym požiadavkám týkajúcich sa dieťaťa. Počas hlavnej sezóny je z reštaurácie krásny výhľad.

Ako sme sa najedli v okolí?

Cez deň sme sa vydali k Bohinjskému jazeru. Blízko mosta a kostola sa nachádza niekoľko reštaurácií. Navštívili sme reštauráciu pri vysokej lezeckej skale - Pod Skalco - Ribčev Laz. V blízkosti reštaurácie si môžete užiť lezenie na skalnej stene a deti sa vyšantia na detskom ihrisku alebo v malom výbehu so zvieratami. V obci Ribčev Laz sa nachádzajú aj ďalšie reštaurácie, v ktorých si môžete vychutnať miestnu aj medzinárodnú kuchyňu.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Hotelové wellness ponúka širokú škálu služieb a rôznych procedúr. Pre vstup do wellness je nutná predchádzajúca rezervácia a je prístupné od 18 rokov. Okrem bazénu je vybavené aj fínskou saunou, parným kúpeľom a relaxačnou zónou. Keďže sa wellness nachádza na streche hotela, užijete si tu krásny výhľad na hory a tiež si tu môžete dopriať masáže. Wellness je tak ideálny pre všetkých bezdetných a túžiacich po pokoji.

Oproti tejto oáze pokoja je aquapark skôr divočina, nachádza sa tu mnoho atrakcií: surfovanie pre malých plavcov, tobogany pre milovníkov rýchlych jázd, lezecká stena nad vodnou hladinou, vírivky i divoká rieka.

Cestovanie s deťmi

V izbe sme mali nachystanú detskú postieľku pre našu dcéru. Tá si ju veľmi obľúbila, pretože postieľka mala otváranie z boku na zips, mohla teda do nej vliezť pohodlne sama. Lozenie dcéru bavilo dlhú dobu – aj drobnosť dokáže urobiť dieťaťu radosť.😊 V reštaurácii bolo na výber z dvoch typov detských stoličiek – dcéra si tak mohla jedlo v pokoji vychutnať z pohodlia vlastnej stoličky.

Napriek tomu, že bola detská postieľka skvelou atrakciou, zlatým klincom bol pre dieťa vedľajší hotelový aquapark. Zvonku sú budovy oddelené, ale pod zemou ich spája tunel. Keď počasie neprialo, dostali sme sa tunelom suchou nohou až do šatní bazéna. Nikomu tak nehrozilo prechladnutie, ani prípadná nádcha. Tunel sme ocenili aj v ten moment, keď sme zabudli na hračky a mohli sme s mokrou hlavou zabehnúť do izby a veci vyzdvihnúť.

Kam sa vydať na výlet?

  • Blízko hotela sa nachádzajú krásne jazerá:
    • Bohinjské jazero: najväčšie jazero Slovinska uprostred nádherného Triglavského národného parku;
    • Jazero Bled: okolo ktorého vedie príjemná asi 6 km dlhá okružná trasa vhodná na výlety pešo aj na bicykli.
  • Kúsok od Bohinjského jazera sa nachádzajú jedny z najkrajších vodopádov - Vodopády Savica.
  • V okolitých horách sa môžete tiež vydať na rôzne treky a cyklovýlety - je tu množstvo chodníkov. Na svoje si prídu aj milovníci vodných športov: vyskúšajte napríklad paddleboarding, rafting alebo kanoistiku na rieke Sava Bohinjska.

Záverečné hodnotenie pobytu v Bohinj Eco Hoteli ****superior

„Či už strávite čas priamo v hoteli, alebo v jeho okolí, vždy si užijete plno skvelých zážitkov. Bohinj Eco Hotel je naozaj veľký, takže vždy nájdete voľnú izbu. Vďaka bohatej ponuke wellness a priľahlému aquaparku s množstvom atrakcií si tu užijete zábavu a relaxáciu aj počas daždivých dní. Ak vám bude počasie priať, urobte si výlet do hôr, na bicykloch alebo si užívajte vodné radovánky na najkrajších jazerách Slovinska. Spokojní sme neboli len so službami, ale aj so stravou a ústretovým personálom. Najväčším zážitkom pre nás ale bola jazda na paddleboardoch na priezračnom Bohinjskom jazere a následný zjazd rieky Sava Bohinjska, ktorá z jazera odteká.”

👍 Pobyt v Bohinj Eco Hoteli ****superior bol osobne overený Františkom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 1. 5. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet