Osobne overené: Recenzia pobytu plného vína, jedla a histórie v Park Hoteli Minaret *** v Egeri

Vydajte sa spolu s Fanni, členkou nášho Travelking tímu, do Egeru. Konkrétne do Park Hotela Minaret ***. Aká bola cesta, ubytovanie a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu plného vína, jedla a histórie v Park Hoteli Minaret *** v Egeri

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 4. 12. 2022 - 6. 12. 2022
  • Ubytovaná som bola v: Park Hoteli Minaret ***
  • Lokalitou ubytovania je: Eger
  • Cestovala som: Sama
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Video z pobytu

Kam a ako som išla?

V Egeri som absolvovala univerzitu (úspešne😊), a tak pre mňa bol návrat do tohto nádherného barokového mesta trošku nostalgický. Na cestu do Park Hotela Minaret *** som sa vydala z iba hodinu vzdialeného Miskolca. Trasa viedla po ceste M3 smerom na Mezőkövesd a v cieli som bola za necelú hodinku. Keby som išla po diaľnici, mohla byť cesta ešte kratšia, avšak na takú krátku vzdialenosť sa mi to zdalo zbytočné. Pri vjazde do Egeru rozhodne odporúčam zapnúť navigáciu, pretože predovšetkým v centre mesta je množstvo jednosmeriek a celkovo sa v spleti starodávnych uličiek ťažko orientuje.

Ako to bolo s parkovaním?

Hotel som s pomocou navigácie našla ľahko. Prvú noc som parkovala na platenom parkovacom mieste na ulici priamo pred hotelom. Veľa parkovacích miest je trebárs aj pred nemocnicou Markhot Ferenc, avšak za cenu 360 HUF/hodina, čo platí aj počas víkendu a nocí. Pokiaľ za parkovanie nechcete platiť, odporúčam vyložiť batožinu pred hotelom a potom auto nechať v 850 metrov vzdialenej ulici Malom. Späť k ubytovaniu sa ľahko dostanete prechádzkou po cyklotrase vedúcej pozdĺž riečky.

Park Hotel Minaret ***, Eger, Osobne overené

Kde som sa ubytovala?

Po príchode a bezproblémovom check-ine mi recepčná oznámila všetky dôležité informácie o parkovaní i detailoch pobytu vrátane časov stravovania. Dostala som komfortnú dvojlôžkovú izbu umiestnenú na prvom poschodí. Hneď po príchode do izby ma uchvátil nádherný výhľad z veľkého okna priamo na hlavnú dominantu mesta Eger – 40 metrov vysoký minaret zo 16. storočia. Počas môjho pobytu síce, bohužiaľ, nebolo veľmi slnečno, ale aj tak som si prekrásnu panorámu z okna vychutnala.

Izba bola priestranná a zariadená dvoma veľmi pohodlnými posteľami, nočnými stolíkmi, televíziou, chladničkou a stolom s posedením. Vďaka veľkému svetlu, lustru, lampe a dvom lampičkám na nočných stolíkoch nedostatok svetla rozhodne nehrozil. Zatemňovací záves na okne sa zase postaral o príjemné prítmie a spánok aj po svitaní. Teplotu v izbe bolo možné regulovať pomocou klimatizácie. Kúpeľňa bola skôr menšia, ale sprchovací kút, umývadlo a toaleta sa do nej pohodlne zmestili.

Park Hotel Minaret ***, Eger, Osobne overené

Ako som sa najedla v ubytovaní?

Počas pobytu som si pochutnala na polpenzii formou bufetu, ktorá bola súčasťou balíčka a podávala sa v hotelovej reštaurácii na prízemí. Pri raňajkách bol výber z rôznych druhov pečiva, údenín, syrov a nechýbali ani miešané vajcia, klobása, čerstvá zelenina a ovocie. Nápojový pult ponúkal 4 džúsy, v kávovare bolo možné navoliť niekoľko typov kávy aj horúcu čokoládu.

Vo večernom bufete boli v ponuke dve polievky a dva hlavné chody. Ja som si zvolila ovocnú polievku a bravčové rebierka, nechýbala však ani vegetariánska možnosť v podobe vyprážaného karfiolu. Jedlo som si mohla doplniť o zeleninový šalát či dezert, tie boli na výber v troch prevedeniach. Nápoje nie sú zahrnuté v cene, ale z bohatého vínneho lístka si určite vyberiete. Ani ja som poháru vína neodolala, keď už som bola v Egeri, jednom z hlavných maďarských miest vína.

Ako som sa najedla v okolí?

Eger je centrom gastronómie. Preslávený je predovšetkým svojimi vínami, ale napríklad egerská mäsová polievka patrí medzi jedny z najznámejších jedál v Maďarsku.

  • Prvý deň som vyrazila na obed do bistra Macok, ktoré sa zameriava na prípravu jedál z čerstvých surovín, a dokonca je o ňom zmienka v sprievodcovi Michelin 2022. K objednaným pokrmom ponúka párovanie vín od miestnych vinárov.
  • Ďalší deň som si pochutnala v pizzerii Il Padrino, kde podľa môjho názoru robia jednu z najlepších pízz v krajine. Ja mám v obľube pizzu margarita a za ochutnanie stoja aj miestne vína, predovšetkým Egri csillag. V preklade názov znamená Hviezda Egeru a ide o bielu verziu preslávenejšieho červeného vína Egri bikavér (Býčia krv).
  • Pokiaľ patríte medzi milovníkov mačiek, tak ako ja, nemôžete vynechať návštevu novootvorenej mačacej kaviarne Cicuskám Cat Cafe pri Egerskom Lýceu. Môžete si tu vychutnať nápoje v prítomnosti štvornohých chlpáčov. Ale pozor, pokiaľ zvolíte kávu so šľahačkou, určite neujdete pozornosti všetkých prítomných mačičiek, ktoré budú chcieť ochutnať.

Kam sa vydať na výlet?

V Egeri som počas svojich rokov na univerzite strávila celkom 4 roky a môžem s pokojným srdcom povedať, že preskúmanie mesta zaberie niekoľko dní a stojí za to v akomkoľvek ročnom období. V lete je Eger plný života a konajú sa tu preslávené vinárske akcie – festival vína Egri csillag fellövés a Egri Bikavér Fesztivál alebo Festival Býčej krvi. Na jeseň je tu hlavnou témou aj víno, predovšetkým jeho zber a ochutnávanie. V zime sa zase nechajte očariť adventnými trhmi.

Môj TOP list toho, čo vidieť a robiť v Egeri:

  • Najlepšiu relaxáciu si užijete v miestnych Tureckých kúpeľoch s úžasnými procedúrami aj architektúrou. Bazény nie sú práve vriace, ale pokiaľ máte radi teplotu vody nad 36 °C nejaký ten bazén sa tu nájde aj pre vás. Sú tu príjemné sauny, a to vrátane tej parnej. Ujsť si určite nenechajte ani špeciálny hammam! Vstupenky aj procedúry je možné prípadne rezervovať aj online. Za seba odporúčam predovšetkým hammam rituál, kedy ležíte na kamennom vyhrievanom stole a užívate si peeling s masážou jemnou mydlovou penou.
  • Za unikátnym odpočinkom sa vydajte do klasických termálnych kúpeľov Eger či do susedného mesta s termálnymi kúpeľmi Egerszalók, ktoré sa pýšia množstvom bazénov, a predovšetkým unikátnym soľným kopcom.
  • Počas môjho pobytu bolo trochu daždivo, takže som sa zamerala na vnútorné atrakcie. Vydala som sa do Arcidiecéznej knižnice v budove Lýcea, ktorá je najstaršou univerzitnou budovou v Egeri. Nájdete tu vyše 50 000 kníh a nádhernú stropnú maľbu Tridentského koncilu. Pokiaľ si chcete dopriať parádny výhľad, vydajte sa do 6. poschodia na terasu. Z výšky 44 metrov sa vám naskytne pohľad na mesto vrátane miestnej baziliky.
  • Za krásnymi výhľadmi môžete vyraziť aj na Minaret, teda jeho zvyšky z doby okupácie Osmanskej ríše, na ktorý je možné vyjsť po točitom schodisku. Pekná je tiež prechádzka hradbami, ktorá začína pri Egerskom hrade a je zadarmo.
  • Samotný Egerský hrad by ste taktiež nemali minúť. Poznať ho môžete z románu „Hviezdy Egeru“, tento hrad kedysi zastavil mocnú osmanskú armádu a dodnes sa hrdo týči nad mestom.
  • Láka vás podzemie? Vyskúšajte prehliadku mesta pod mestom, kedy zblízka preskúmate systém tunelov ukrytých pod Egerom. Prehliadka začína pod bazilikou, ktorá je druhou najväčšou cirkevnou stavbou v Maďarsku a očarí vás freskami aj barokovým štýlom.
  • Ďalšie tipy: Arcibiskupský palác, kde môžete mať prehliadku každodenného života biskupov a arcibiskupov, alebo ruiny kedysi impozantných kúpeľov Valide Sultana.

Záverečné hodnotenie pobytu v Park Hoteli Minaret ***

„V Egeri som strávila krásny pobyt, a to aj napriek daždivému počasiu. Vďaka polohe Park Hotela Minaret *** boli všetky atrakcie vzdialené len pár minút chôdze. Navyše som z komfortnej izby mala nádherný výhľad! Chutné raňajky mi dodali energiu na zvyšok dňa, po výletoch som sa zase tešila na večeru. Najviac ma očarili miestne Turecké kúpele, kuchyňa a víno. Eger aj Hotel Minaret sú perfektnou voľbou, pokiaľ sa chcete ponoriť do lokálnych chutí a histórie.“


👍 Pobyt v Park Hoteli Minaret *** bol osobne overený Fanni, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 28. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet