Osobne overené: Recenzia kúpeľného pobytu v Mariánskych Lázňach v Hoteli Richard ****

Vydajte sa spolu s Veronikou, členkou nášho Travelking tímu, do Mariánskych Lázní. Konkrétne do Hotela Richard ****. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia kúpeľného pobytu v Mariánskych Lázňach v Hoteli Richard ****

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 1. 4. 2022 - 3. 4. 2022
  • Ubytované sme boli v: Hoteli Richard ****
  • Lokalitou ubytovania sú: Mariánské Lázně
  • Cestovala som s: Kamarátkou
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Vlakom a autobusom

Kam a ako sme išli?

S kamarátkou sme sa rozhodli vypraviť sa na wellness víkend do Mariánskych Lázní. Cieľom našej cesty bol Hotel Richard ****. Vyrážali sme zo Znojma a cestovali sme sa autobusom v kombinácii s vlakom. Autobusom sme prišli do Prahy, odtiaľ sme potom pokračovali priamym vlakom do Mariánskych Lázní. Cesta bola dlhá, ale nie úplne nekonečná. Síce sme museli vstávať veľmi skoro ráno, ale po zhruba 6 hodinách sme sa konečne dostali na miesto. Samozrejme, ak máte možnosť cestovať autom, určite by som odporučila tento variant, ktorý bude určite pohodlnejší a rýchlejší. Pri hoteli sa dá navyše za poplatok zaparkovať, stačí si vopred zarezervovať vonkajšie parkovanie za 150 Kč/noc či miesto v garáži za 200 Kč/noc. Nevýhodou však je nedostatok parkovacích miest. Z 8 miest sú totiž len 4 pred hotelom, z 3 garážových státí sa využívajú len 2, pretože tretie nemá dobrú dostupnosť. Pokiaľ teda zákazník nemá šťastie na parkovanie pri hoteli, musí využiť vzdialenejšie parkovisko (600 m od hotela).

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Richard **** leží v centre Mariánskych Lázní v blízkosti hlavných turistických atrakcií, ako je Kolonáda Maxima Gorkého či Spievajúca fontána. Môžete si tu vychutnať rôzne pramene, napríklad Křížový, Rudolfov alebo Karolínin. Asi 3 km od hotela sa potom nachádzajú ďalšie lákadlá - rozhľadňa Hamelika a Park miniatúr Boheminium.

Ubytované sme boli vo veľmi peknej izbe v barokovom štýle ladenej do zlatej a modrej farby. Posteľ bola naozaj veľká a pohodlná, z okna sme mali výhľad na lesík. Nechýbala ani chladnička, ale bola prázdna s informáciou, že pokiaľ si prajeme minibar doplniť, máme informovať recepciu, čo bolo trošku zvláštne. Na chodbe sa nachádzala aj skriňa s trezorom (ale kľúč od neho sme v izbe nenašli). Kúpeľňa bola tiež vyhovujúca a čistá. Jedinou chybičkou bola vŕzgajúca doska na WC. Počas nášho pobytu práve snežilo, takže nám v izbe bolo príjemne teplo a útulne.

Potešil nás aj welcome drink v podobe Becherovky.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou pobytu bola polpenzia zahŕňajúca raňajky a večere, k tomu aj obedový snack. Raňajky boli dostatočne bohaté a boli tu vajíčka, párky, rôzne salámy, syry, celozrnné pečivo či sladké džemy. Chýbala nám tu však zelenina. Na pitie sme si mohli vybrať kávičku, čaj aj rôzne džúsy. Súčasťou obedového snacku bola polievka, pečivo a variácia šalátov.

Večera mala mať 4 chody - predjedlo, polievku, hlavný chod a dezert. Uvedené bolo, že hlavný chod bude možné vybrať zo 4 možností, v skutočnosti bolo na výber z 3 možností. To by nevadilo, ale mínusom je, že sa nedal vybrať vegetariánsky pokrm. Celkovo však jedlá boli vynikajúce a naozaj sme si pochutnali. Nápoje na večeru nie sú v cene a doobjednávajú sa za príplatok. Vytkla by som, že na stoloch bolo papierové prestieranie a nie obrus a príbor nebol z jedného servisu, každá sme mali iné vidličky, nože a lyžice, čo sa do 4* hotela úplne nehodí.

Ako sme sa najedli v okolí?

Na stravovanie sa mimo hotela sme nemali príliš času. Ochutnali sme ale pivo z malého regionálneho pivovaru Kronl.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

V cene balíčka je neobmedzený vstup do menšieho plaveckého bazéna a vírivky, za príplatok je možné využiť aj saunu. Bazén mal 28 °C, vírivka potom príjemných 35,5 °C. Vo wellness centre sa nachádza šatňa a prezliekáreň, kde sa môžete obliecť do plaviek, pokiaľ sa vám nechce ísť z izby rovno v župane. Každý utorok je bazén zatvorený z dôvodu údržby.

Využili sme aj fitness centrum, ktoré bolo dostatočne priestranné a nachádzali sa tu rôzne posilňovacie stroje, a to aj na cvičenie s vlastnou váhou.

Aké boli liečebné procedúry?

V balíčku sme ďalej mali dve procedúry – parafínový zábal a plynovú obálku. Obe procedúry boli veľmi príjemné. Počas parafínového zábalu sme ponorili ruky do teplého vosku (parafínu), ktorý nám ruky úplne obalil. Potom sme mali ruky na 15 minút zabalené v uteráku, kým parafín nestvrdol a následne sa olúpal. Plynová obálka potom zahŕňala „oblečenie“ do modrého vreca, ktoré pani sestrička napustila plynom. Táto procedúra mala relaxačný charakter a je vhodná na riešenie problémov s krvným obehom, ženskými a kožnými problémami.

Hoteloví hostia si za poplatok môžu doobjednať aj ďalšie procedúry - elektroliečbu, uhličitý či perličkový kúpeľ, alebo využiť manikúru a pedikúru.

Kam sa vydať na výlet?

  • Pri návšteve Mariánskych Lázní sa oplatí prejsť sa k Rozhľadni Hamelika, ktorá je od hotela vzdialená 3 km. Vedie na nej zhruba 100 schodov a ponúka krásny výhľad na celé mesto.
  • Parádny je tiež Park miniatúr Boheminium taktiež vzdialený 3 km. Nájdete tu vystavené rôzne miniatúry hradov, zámkov, mostov a ďalších pamiatok z celého Česka.
  • Povinnosťou pre nás bola tiež prechádzka po miestnej Kolonáde Maxima Gorkého a k Spievajúcej fontáne. Môžete si tu zakúpiť chutné kúpeľné oblátky - na výber sú 4 druhy a nechýba ani výhodná ponuka, pokiaľ si kúpite 7 balení, tak 8. dostanete zadarmo. 😊
  • V letnej sezóne by sme sa určite nechali zlákať aj Zámkom Kynžvart (15 km) a hradom Loket (15 km). Bohužiaľ, v dobe našej návštevy ešte neboli otvorené.

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Richard ****

„Pobyt sa niesol v príjemnom duchu. Izba bola krásna, polpenzia chutila a boli sme s ňou spokojné. Personál bol veľmi milý, predovšetkým pani recepčná, pán čašník a vrchná sestra. Wellness bolo menšie, ale dostačujúce a užili sme si aj procedúry. Čo sa týka parkovania, nie je tu príliš veľa miest, preto je nutná rezervácia vopred (z 8 parkovacích miest sú len 4 pri hoteli, ďalšie sú potom už vzdialenejšie). Príroda v Mariánskych Lázňach a okolí je veľmi pekná, len škoda, že práve nasnežilo. Za pekného počasia by sme si ju určite užili viac. Skvelým zážitkom pre mňa bola ochutnávka miestneho piva z minipivovaru.“


👍 Pobyt v Hoteli Richard **** bol osobne overený Veronikou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 24. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet