Cestovný denník: Hotel Adam & Spa ***

Stále rozširujeme náš cestovný denník a testujeme pre vás hotely z celej našej ponuky. Tentokrát sme sa vydali do Poľska za relaxom a osobne sme pre vás overili Hotel Adam & Spa *** v krásnom kúpeľnom meste Kudowa-Zdrój. A aký je výsledok?
Cestovný denník: Hotel Adam & Spa ***

Na miesto sa dostanete viacerými možnosťami

Záleží, z ktorého kúta Slovenska vaša cesta začína. Ak nevyrážate z východného Slovenska a nezvolíte poznávací výlet naprieč Poľskom (cez nádherný Kraków, Katowice, ...), pravdepodobne, vaša trasa povedie cez Českú republiku, keďže Kudowa-Zdrój je hneď prvé mesto za česko-poľskými hranicami. Keď sa už nachádzate v Čechách stačí si len naštudovať cestu do Náchoda, a ďalej už je to čoby kameňom dohodil.

Ak sa vydáte autom, určite oceníte, že už v centre mesta je niekoľko ukazovateľov cesty k Hotelu Adam & Spa ***. Posledný je 50 m od hotela, pretože sa z hlavnej cesty musí nečakane odbočiť do malého kopca doprava. Pri hoteli je parkovisko. Je síce menšie, ale po celú dobu tam vždy nejaké voľné miesto bolo.

Zámocký štýl očarí každého

Samotný hotel nájdete pri centre a napriek tomu v skvelej lokalite - za ním už nájdete iba lesopark a typické miestne vilky. Na svoje si tak príde ten, kto chce mať blízko na hlavnú kolonádu aj ten, kto hľadá predovšetkým pokoj.

Hoci budova nebudí žiadny majestátny dojem, interiéry hotela sú vybavené v zámockom štýle - koberce, konferenčná miestnosť, posedenie s kozubom aj štýlová reštaurácia, ktorá ukrýva hneď niekoľko architektonických štýlov.

Ubytovaní sme boli v izbe, ktorá taktiež potvrdzovala náš prvý dojem - ubytovanie je tu na vysokej úrovni.Pokiaľ nemáte špeciálne želanie (oddelené postele, detská postieľka a i.), v priestrannej izbe vás čaká dvojlôžková posteľ a jedna posteľ ako prístelka. Ďalej nechýbala ani televízia (aj s českými programami - Nova, Prima, ČT1), skriňa, stôl so setom na prípravu kávy a čaju, ukrytá chladnička, posedenie (kreslá a stolík), nočný stolík. Jednoducho všetko zodpovedalo ponuke a to nás veľmi potešilo.

Hotel Adam & Spa ***

V kúpeľni nechýbajú uteráky, šampón, mydlo a fén. K dispozícii ale nie je župan ani obuv na prezutie do wellness. Body naviac ubytovanie získava aj tým, že každá izba má balkón a upratovačka izby upratuje každý deň.

Stravovanie tak trochu inak

Nie, že by nám v hotelovej reštaurácii nechutilo, ale nezhodli sme sa na tom, či nám jej rozloženie tak úplne vyhovovalo. Reštaurácia sa totiž skladá z dvoch (možno troch) odlišných miestností.

Hotel Adam & Spa

V tej prvej sedáva najviac ľudí (pretože je najbližšie k jedlu), je štylizovaná do zámockých priestorov a rozhodne stojí za to. Druhá je hneď vedľa (oddelená dverami) - sú tu drevené lavice aj obloženie, kožušiny a celkovo všetko zapadá do takého poľovníckeho štýlu.

No a potom je tu ešte tretia miestnosť, ale tá je o kúsok ďalej. Síce by sa dala označiť za najluxusnejšiu z nich, ale, zrejme vzhľadom na vzdialenosť, bola stále prázdna. Jedlo sa podáva formou bufetu - raňajky od 8:00 do 10:00 hodín a večere od 17:00 do 18:00 hodín (čo je pomerne skoro). Na raňajkách nám na bohato obloženom stole nechýbalo nič zo sladkých ani slaných jedál. Večera zahŕňala vždy jeden druh polievky a niekoľko jedál na výber + veľa zeleninových šalátov. Nechýbal ani dezert - ovocný koktejl, ovocná pena.

Nápoje pri večeri sa platia (ale sú to normálne ceny: cola 4 zł, atď.). Ale pozor, je nutné platiť ihneď pri večeri a iba v złotých.

Adam & Spa

TIP Travelkingu: Ak sa nechcete pri jedle pozerať na vypchatú líšku, miestnosť s loveckým štýlom rozhodne neodporúčame. :) Inak je miestnosť naozaj štýlová.

Hotelové wellness nám bolo vždy k dispozícii

Wellness nájdete na 1. poschodí a keď neobmedzený vstup, tak teda neobmedzený. Nemuseli sme sa nikde nahlasovať alebo prosiť o kľúče, stačilo vojsť do šatne, prezliecť sa a relax mohol začať.

Ďalšia šatňa so sprchami je potom za presklenými dverami vo wellness, ktoré nám potom ponúklo to, čo fotky sľubovali - bazén s tryskami a masážnymi ležadlami (výhodou je, že si trysky človek zapína sám). Bazén by sa dal označiť za chladnejší a napríklad kolegyňa Nikol doň nakoniec nevstúpila vôbec. Aj napriek nižšej teplote (skvelá po saunovaní) a nie úplne veľkým rozmerom si v ňom ale trochu zaplávať a pretiahnuť telo rozhodne dalo.

Hotel Adam & Spa ***

Ďalej sú tu dve vírivky (opäť si ich človek ovláda sám) - tie už boli príjemne vyhriate a parná sauna (aj tú si ovládate sami). Keď sme vyliezli zo sauny, zamierili sme na relaxačné ležadlá. Všeobecne vo wellness bolo najviac ľudí vždy po večeri (po 17:30), cez deň potom oveľa menej a väčšinu wellness sme mali len pre seba. :)

Na podlaží mínus jedna sme potom objavili ešte jednu relaxačnú miestnosť plnú skvelých polohovateľných ležadiel s vlastnou televíziou. Pri našej návšteve sme chytali však iba jeden poľský program, čo výsledný dojem pomerne kazilo.

Adam & Spa


Zažiť môžete omnoho viac. Nie vždy to však vyjde.

Vo wellness nájdete ešte ďalšie miestnosti, ktoré sú určené pre platené procedúry (kúpele, kozmetiku, masáže, ...). Na ne je nutné objednať sa vopred (najlepšie pri rezervácii). Pri našej ponuke sme na ne mohli využiť tiež zľavový voucher v hodnote 50 zł. Ten je potrebné ukázať/nechať dole masérkam, tie totiž vystavujú účet, ktorý odovzdajú na recepcii. Procedúry sa platia až pri check oute na recepcii (buď v zł hotovosti alebo kartou).

Naša neotužilá Nikol si tu objednala dve masáže. Jedna mala trvať 20 minút, spolu teda 40 minút ... no obe dohromady trvali 25 minút, ale zaplatiť to chceli samozrejme celé. Pani masérka od nás teda získava veľké mínus.

Ďalšiu možnosť k odreagovaniu nájdete v druhej „poľovníckej“ jedálni, kde je k dispozícii biliardový stôl. Super aktivita je tiež možnosť opaľovania sa na strešnej terase. Vo wellness sme objavili tiež stolný futbal.

Ešteže je tá poľština tak podobná

Ďalším mínusom hotela je, že prakticky nikto tu nevie po anglicky. Spoliehajú sa na to, že slovenčina - poľština sú si podobné a človek sa dorozumie. To je síce čiastočne pravda, ale aj tak sme dosť vecí nepochopili a vznikali kvôli tomu zbytočné zmätky. Hoci je teda inak personál veľmi príjemný a milý, tento „handicap“ tým len tak nedoženie.

Vybrali sme sa na kolonádu

Väčšina ľudí jazdí do kúpeľov kvôli kolonádam a liečivým prameňom a tak sme ich nemohli vynechať ani my. A cca 750 metrov od hotela sme ich našli. Všetko začína kúpeľným parkom plným kvetov, fontánok, lavičiek, kaviarní, stánkov so suvenírmi (čo bola pre nás menej zaujímavá časť).Po tom, čo sme sa predrali všetkým možným, čo sa dá na kolonáde predávať, sme konečne dorazili k minerálnemu prameňu, z ktorého si každý môže načerpať a popíjať podľa ľubovôle. A musíme konštatovať, že ako je blahodarný, tak nie je vôbec dobrý. :)

Tip Travelkingu: V meste sídli aj obľúbená tržnica, ktorá vás prekvapí nízkymi cenami, ponukou rôznorodého tovaru, vrátane výrobkov miestnych farmárov a lacných kvalitných potravín.

Kudowa-Zdrój

Park má asi tri „základné trasy“ a prechádzaním tu môžete stráviť pokojne celý deň, a ak túžite po miestnej špecialite, ktorú si pochvaľujú nielen naši zákazníci, tak sa dá cez park dôjsť na miesto zvané Smażalnia Rýb, kde si môžete dať čerstvého vyprážaného pstruha, alebo kapra či lososa. Porcia ryby s hranolkami, zeleninou a nápojom vyšla okolo 8,30 €. Okrem fajn jedla sa tu môžete pokochať aj pekným rybníčkom, koňmi, bielym pávom, zbierkou starožitností alebo drevenými vyrezávanými sochami.

Poznávajte miesta, ktoré poznáte z filmov

Kúsok od hotela je aj aquapark, kam sa dá zájsť, ak by niekomu nestačil ten „ľadový“ hotelový bazén. Pri aquaparku je cestička vysadená stromami, ktoré tu zasadili slávne osobnosti, ktoré mesto navštívili. Jedným z nich bol napr. režisér Kroník Narnie.

V meste ďalej nájdete tiež niekoľko múzeí a ak máte radšej prírodu, máme pre vás ďalší tip - zájdite si k Bludným skalám, kde sa natáčali Kroniky Narnie alebo do Národného parku Stolové hory.

Sčítané, podčiarknuté, vyhodnotené

A aké sú na takýto víkend vlastne náklady? Náklady na cestu sú veľmi individuálne, v závislosti od toho, odkiaľ cestujete.

Ak človek plánuje masáž, tak tá stojí v rozmedzí 50 - 200 zł (ale máte zľavu 50 zł). Vreckové záleží na chuti utrácať v kaviarňach na kolonáde, a pod. Nám stačilo pre 2 osoby na 3 dni okolo 40 € s tým, že sme si posedeli v kaviarni, večer na poháriku, kúpili obed aj fľašu vína na večer. Koruny a eurá rozmeníme aj priamo na mieste v niektorej zo zmenární.

Jednoznačne tak môžeme povedať, že aj napriek niektorým nedostatkom (urýchlená masáž, úroveň angličtiny) sme si víkend užili a hotel aj lokalitu tak môžeme srdcom odporučiť všetkým, ktorí si chcú užiť wellness a majú radi kúpeľnú atmosféru.

Len bacha na ten „zákerne studený“ bazén! :)

Autor článku:

Honza ŠkrlantHonza Škrlant
Aktualizované: 28. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet