5 najkrajších miest, kam zo Slovenska dôjdete za pár hodín

Ako využiť voľné víkendy? Bola by škoda ich premrhať, keď stačí sadnúť do auta a za pár hodín dôjdete na niektoré z týchto čarovných miest. Poľsko, Maďarsko, Nemecko aj severné Taliansko ponúkajú nádherné miesta, o ktorých možno ešte ani neviete.
5 najkrajších miest, kam zo Slovenska dôjdete za pár hodín

Rakotzbrücke, diablov most v Nemecku

  • Autom z Bratislavy: 6 hodin
Rakotzbrucke

Most blízko Drážďan s názvom Rakotzbrücke, čo doslovne znamená Diablov most, je opradený tajomnom. Uprostred nemeckých lesov sa pred vami z ničoho nič objaví most, ktorý s odrazom v rieke tvoria dokonalý kruh. Na prvý pohľad fascinujúce, ale zároveň aj trošku hrôzu naháňajúce, obzvlášť keď sa sem vyberiete za sychravého počasia.

Výlet k mostu je ideálne spojiť s návštevou Drážďan, ktoré majú bohatú históriu a po 2. svetovej vojne boli z veľkej časti obnovené. Predovšetkým pohľad na kostol Panny Márie stojí za to.  


 

Rozprávková Rybárska Bašta v Budapešti

  • Autom z Bratislavy: 2,5 hodín
Rybarska basta

Chcete sa na chvíľu ocitnúť akoby v rozprávke Walta Disneyho? Vydajte sa do Budapešti, hlavného mesta Maďarska, kde na pravom brehu Dunaja objavíte Rybársku baštu. Táto neogotická a miestami neorománska stavba je obľúbená aj kvôli výhľadu na budapeštiansky parlament, ktorý ponúka.

V jej tesnej blízkosti je postavený Matyášov chrám, ktorý zaujme predovšetkým svojou pestrofarebnou strechou. Obe stavby sú postavené zo svetlého kameňa, ktorý spôsobuje, že máte z celého miesta až rozprávkový pocit. Najkrajšie výhľady tu zažijete pri východe slnka.  


Sirmione, mestečko pri jazere Lago di Garda

  • Autom z Bratislavy: 8 hodín
Lago di Garda

Severná časť Talianska je snáď ešte krajšia ako jeho pobrežia. More je tu nahradené jazerami, ktoré sú obklopené dychberúcou prírodou. Medzi najobľúbenejšie patria Lago di Como, Lago Maggiore a Lago di Garda. Práve pri poslednom menovanom sa nachádza mestečko Sirmione. Hradby mesta nájdete hneď pri jazere, ktoré vás očarí tyrkysovou farbou.

Akonáhle raz zažijete sever Talianska, už sa nebudete chcieť vracať na pobrežie.


Rakúska dedina Hallstatt na brehu jazera

  • Autom z Bratislavy: 4 hodiny
Hallstatt

Hallstatt objavíte v oblasti, ktorá sa nazýva Soľná komora a je ohraničená hrebeňmi hôr. Nájdete tu mnoho priezračných jazier, ktoré si najlepšie vychutnáte počas cesty autom, pretože môžete kedykoľvek zastaviť a kochať sa výhľadom.

Dedinka Hallstatt si v poslednej dobe získala obľubu predovšetkým vďaka malebným domčekom, ktoré sú obrastené ružami. Niet divu, že ju nájdete na zozname UNESCO.

Ďalšou zaujímavosťou sú soľné bane v okolí Hallstatt, ktoré sú vďaka svojej tritisícročnej histórii najstaršie na svete. Počas cesty k nim si užijete pohľad na dedinu z výšky, či už sa vydáte pešo alebo lanovkou.  


Monumentálna zrúcanina Spišského hradu pri Slovenskom raji

  • Autom z Bratislavy: 4 hodiny
Spišský hrad

Spišský hrad je najrozsiahlejšou hradnou zrúcaninou v strednej Európe, a dokonca aj jedným z najväčších hradných komplexov celej Európy a spoločne s priľahlými pamiatkami je zapísaný na zoznam UNESCO.

Vďaka vyvýšenej polohe si užijete výhľad na okolitú prírodu a v Spišskom Podhradí si následne vychutnáte miestné špeciality, či už tie tekuté alebo k zahryznutie.  


Zakopane, perla poľských Tatier

  • Autom z Bratislavy: 4,5 hodiny
zakopane

Že máte Tatry spojené predovšetkým so Slovenskom? Chyba! Poľské sú síce menšie, ale rovnako malebné. Neďaleko za našimi hranicami sa rozkladá mestečko Zakopane, ktoré je najvyššie položeným poľským mestom.

Pre túto pre oblasť sú typické drevené domčeky, takzvané tradičné goralské drevenice. V zime by ste povedali, že by sa tam mohla nakrúcať nejedna rozprávka, ale ani s letom Zakopane nestráca na svojej kráse.

Až tu budete, tak ochutnajte miestny alkohol, orieškovú Soplicu, ktorú zmiešate s mliekom. Možno to znie čudne, ale budete prekvapení, aké je to lahodné.

Autor článku:

Aktualizované: 23. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Objavujte Slovensko s Travelkingom

Vyberajte z jedinečných a overených pobytov

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet