Dovolenku ako pri mori môžete zažiť aj čo by kameňom dohodil! V Hoteli Eurobus **** pri priehrade Zemplínska Šírava sa budete cítiť ako v morskom letovisku. Podiel na tom má nielen krásna vodná plocha, ale aj hotelová pláž, reštaurácia s terasou a izba s lodžiou, z ktorej sa môžete kochať výhľadom na žiarivú vodnú hladinu. Na dokonalý relax vám poslúži luxusné wellness centrum, deti sa vyšantia na ihrisku a v detskom kútiku a každý deň si pochutnáte na vynikajúcej polpenzii.

O ubytovaní

Hotel Eurobus **** nájdete na východe Slovenska v obci Kaluža, na brehu priehrady Zemplínska Šírava. Užijete si tu skvelú dovolenku obklopení prírody, s mnohými príležitosťami na výlety a luxusným relaxom vo wellness.

Zemplínska Šírava je treťou najväčšou vodnou plochou na Slovensku a hovorí sa jej aj „východoslovenské more“. Rovnako ako pri mori, aj tu nájdete hneď niekoľko kamienkových a trávnatých pláží a v lete budete mať mnoho príležitostí na kúpanie, rybolov alebo vodné športy. Užiť si tu môžete aj plavbu vyhliadkovou loďou a východná časť priehrady je chránenou ornitologickou rezerváciou s takmer 100 druhmi vodného vtáctva, vrátane vzácnych a ohrozených.

Ak sa nechcete vodnej zábavy vzdávať ani v chladnejších mesiacoch, len 9 minút chôdze od hotela nájdete Thermalpark Šírava s vodnými atrakciami a wellness. Vo Vodnom svete na vás čakajú bazény s masážnymi tryskami, vzduchovou masážou a geotermálnou vodou. V Saunovom svete si oddýchnete v 5 rôznych saunách a Thermal SPA vám ponúkne relax vo vírivke, masáže, omladzovacie procedúry a rituálne kúpele.

Dostatok príležitosti na obdivovanie miestnej prírody vám poskytne Chránená krajinná oblasť Vihorlat (12 km). Vydať sa môžete ku krásnemu jazeru Morské oko (26,5 km) alebo na vrchol hory Sninský kameň (27,1 km), odkiaľ uvidíte na hrebene Bukovských vrchov, Poľské Bieszczady i ukrajinské Poloniny. Za pamiatkami a kultúrou naopak vyrazte do Humenného (22,7 km). Dominantou mesta je renesančný kaštieľ s vodnou priekopou a padacím mostom, vystavaný v 17. storočí. Dnes je sídlom Vihorlatského múzea s umelecko-historickými i prírodovedeckými expozíciami. Za návštevu stojí aj Vihorlatská hvezdáreň alebo Fontána lásky.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v nových, elegantných izbách s interiérom ladeným do neutrálnych farieb. Všetky izby sú klimatizované a majú lodžiu, z ktorej budete mať krásny výhľad na hladinu priehrady.

Dvojlôžková izba (12 m²) je vybavená oddeliteľnými lôžkami, kúpeľňou so sprchovacím kútom, rýchlovarnou kanvicou, chladničkou, satelitnou televíziou, WiFi pripojením, telefónom a trezorom.

Dvojlôžková izba s prístelkou (12 m²) ponúka rovnaké vybavenie ako klasický dvojlôžkový variant, jej súčasťou je teda kúpeľňa so sprchovacím kútom a nechýba WiFi pripojenie, televízia, rýchlovarná kanvica, chladnička, telefón či trezor. K dvom oddeliteľným posteliam má navyše ešte malú rozkladaciu pohovku, ktorú je možné využiť ako prístelku.

Na čom si pochutnáte?

V hotelovej reštaurácii s terasou a úchvatným výhľadom na priehradu sa budete cítiť ako v prímorskom letovisku. Deň tu odštartujete raňajkami formou bufetu s výborným čajom alebo kávou. Na obed si môžete objednať z menu plného vybraných špecialít od šéfkuchára. Servírujú tu tiež popoludňajšiu kávu či čaj a vynikajúci dezert, pochutnáte si napríklad na palacinkách alebo domácom koláči.

Pokiaľ nepatríte k milovníkom sladkostí, na terase si okrem dobrého pitia môžete objednať aj niečo na zahryznutie zo zeleninového baru so šalátmi, smoothie a ovocím. Za pekného počasia si tiež pokojne nechajte zabaliť kôš s dobrotami a urobte si romantický piknik v záhrade hotela. No a deň zakončíte ako inak ako skvelou večeru vo forme švédskych stolov.

Kde budete relaxovať?

Len pár krokov od izby na vás čaká luxusné wellness & spa centrum o ploche 150 m². Tu si môžete užiť infrasaunu (40-55 °C, vlhkosť 10 %), fínsku saunu (80-90 °C, vlhkosť 15-30 %) alebo parnú saunu (40-55 °C, vlhkosť 100%). Po fáze zahrievania sa schladíte v ochladzovacom bazéniku (10-12 °C) a k dokonalému odpočinku vám poslúži hydromasážny alebo perličkový bazén** (36 °C) s výhľadom na jazero a odpočinková terasa.

Cestujete s deťmi?

Deti sa do sýtosti vyšantia na detskom ihrisku s drevenými preliezačkami, šmykľavkami, hojdačkami a trampolínou, ktoré je medzi terasou hotela a pláží. Nielen v chladnejších dňoch potom dobre poslúži detský kútik s hračkami, hrami a detským kinom.

Hotel Eurobus ****

Hotel Eurobus ****

Zemplínská Šírava , Kaluža
Slovenská republika

Prevádzkuje spoločnosť:
TEMPUS HR s.r.o. IČ: 43957366


+421 915 859 372

manager@hoteleurobus.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Fitness
Požičovňa bicyklov
Konferenčná miestnosť
Prednášková sála
Baby friendly
Minibar
Fén
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1,4 km
Vzdialenosť od jazera
10 m
Zastávka
1,3 km
Aquapark
0,4 km

Tipy na výlet

ThermalPark Šírava

ThermalPark Šírava Tip na výlet

ThermalPark Šírava sa pýši vnútorným i vonkajším vodným svetom a ponúka tak bohaté vyžitie pre celú rodinu bez ohľadu na počasie. Situovaný je do krásnej prírody na brehu Zemplínskej Šíravy neďaleko Vihorlatských vrchov, ktoré môžete pozorovať z bazénov alebo odpočinkovej zóny.

Atraktívne prostredie nie je však to jediné, čo vám ThermalPark môže ponúknuť. Tešiť sa môžete na tri vnútorné bazény – relaxačný, vlnový a masážny. Vo vonkajšej časti areálu vás zase čaká oddychový a plavecký bazén a mnoho ďalších atrakcií, ako sú šmykľavky alebo divoká rieka. Odpočinú si môžete vo wellness centre so saunami, vírivkou a masážami.

Viac informácií
Priehrada Zemplínská Šírava
Priehrada Zemplínská Šírava
CHKO Vihorlat
CHKO Vihorlat
Mesto Humenné
Mesto Humenné