Užite si parádny pobyt v poľských Tatrách v obliehaní aquaparkov a termálov. Ubytovaní budete v Prázdninovom dome U Staszla, kde vás čakajú komfortné izby, raňajky formou bufetu a tiež hodinová relaxácia vo wellness s vírivkou a saunou. Iste vás poteší aj zľavová karta na rôzne atrakcie v oblasti Podhalia.

O ubytovaní

Prázdninový dom U Staszla nájdete v malebnom mestečku Bańska Wyżna, ktoré je súčasťou poľských Tatier. Táto časť Tatier nie je slovenským turistom doposiaľ príliš známa, čo je veľká škoda, pretože sa tu nachádza veľa zaujímavých miest a prírodných pokladov.

Nádherná horská krajina je pretkaná rozvetvenou sieťou turistických trás, ktoré vás dovedú napríklad na vrcholy hôr, ako je Kozí vrch (27 km), hora Gubalówka (12 km) alebo poľská národná hora Giewont (20 km). Objavte tiež krásy Czorsztynského jazera (27 km), na ktorého brehu nájdete pamiatku UNESCO – kostol sv. Michaela archanjela v obci Dębno a hneď dva impozantné hrady Czorsztyn (38 km) a Niedzica (32 km). V Niedzici môžete navštíviť aj park miniatúr a lanový park Spišská Kraina. Ak si po náročnej turistike budete chcieť oddýchnuť, zamierte do neďalekých obcí Szaflary (5 km), kde nájdete hneď dvoje termálne kúpele. Ďalšie termály sa nachádzajú v Zakopanom (15 km), ako aj v Białke Tatrzańskej (16 km).

Poľské Tatry sú rajom zimných športov. Neďalekému stredisku Zakopané sa dokonca prezýva zimné hlavné mesto Poľska. Nájdete v ňom obľúbený lyžiarsky areál, nádhernú promenádu ​​Krupówki, svetovo preslávený trh Pod Gubałówką i množstvo historických budov. Skvelé lyžiarske areály sú v strediskách Białka Tatrzańska a Bukowina Tatrzańska (18 km).

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v útulnej dvojlôžkovej izbe s vlastnou kúpeľňou. Súčasťou vybavenia je drevený nábytok, WiFi pripojenie a televízia.

Na čom si pochutnáte?

V jedálni penziónu si pochutnáte na vynikajúcej domácej kuchyni pripravenej z kvalitných čerstvých surovín. Každé ráno sa tešte na raňajky vo forme bufetu so stolmi plnými dobrôt vrátane domáceho pečiva a zákuskov. V ponuke sú aj pokrmy pre vegetariánov a celiakov.

Kde budete relaxovať?

Súčasťou penziónu je relaxačná zóna s vírivkou a saunou. Nájdete tu aj fitness, kde si doplníte endorfíny.

Cestujete s deťmi?

Pre malých hostí je tu skvele vybavený detský kútik s množstvom hier a hračiek.

Prázdninový dům U Staszla

Prázdninový dům U Staszla

Szlak Papieski 36 , Bańska Wyżna
Poľsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Stanislaw Staszel IČ: 008095394


+48 601496543

pensjonat@ustaszla.pl

Check In
od 14:00
Check Out
do 12:00
Domáci maznáčik
Domáci maznáčik je zadarmo
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Lyžiareň
Fitness
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od kúpeľov
3,5 km
Zastávka
2,3 km
Aquapark
3,5 km
Zjazdovka
7,7 km
Bežkovanie
10,7 km

Tipy na výlet

Poľské Tatry

Poľské TatryTip na výlet

Poľské Tatry patria medzi majestátne skvosty a majú čo ponúknuť každému, kto do nich zavíta. Leží tu najvyššia poľská hora - Rysy (2 499 m). Každého návštevníka tu čaká dobrodružstvo spojené s objavovaním prírodných krás. Na rozdiel od slovenských Tatier tu neprebiehajú sezónne uzávery chodníkov, jediné obmedzenie pre turistiku je teda počasie.

Aké sú skvosty poľských Tatier?

  • Zakopané
  • Czarny Staw pod Rysami
  • Kasprowy Wierch
  • navštívte tiež vodopád Siklawica alebo Morskie Oko - najväčšie pleso, ktoré leží na poľskej strane. Pleso je prístupné pešo po celý rok.

Pre nadšencov pešej turistiky a horolezeckých aktivít je správnou voľbou vyhľadávaná Dolina Gąsienicowa. Nezabudnuteľný zážitok vo vás zanechá návšteva národného poľského vrchu Giewont, s ktorým je spätá legenda.

Viac informácií
Termálne kúpele v Poľských Tatrách
Termálne kúpele v Poľských Tatrách
Termálny komplex Termy Gorący Potok
Termálny komplex Termy Gorący Potok
Zakopané
Zakopané