Užite si skvelú relaxačnú dovolenku pár krokov od kúzelného údolia Szalajka a Národného parku Bukové hory. V Penzióne Villa Park *** na vás čakajú útulné izby, bohaté raňajky formou bufetu a moderné wellness centrum s vonkajším bazénom a saunami. Nedostatok vyžitia navyše v tejto lokalite rozhodne nehrozí, prejdite si zaujímavé múzeá, skĺznite sa na bobovej dráhe alebo lesnej železnici a otestujte slávne kúpele v neďalekom Egeri či Egerszalóku.

O ubytovaní

Villa Park Panzió *** sa nachádza priamo v centre obce Szilvásvárad, len 300 metrov od krásneho údolia Szalajka na okraji národného parku Bukové hory. V penzióne si skvele oddýchnete a užijete si zaujímavé výlety, prehliadky historických pamiatok a prechádzky v prírode v okolí.

Vaše prvé kroky by mali viesť do očarujúcej doliny Szalajka (300 m), ktorá patrí k najkrajším miestam Maďarska. Navyše tu nájdete aj množstvo aktivít. Nechajte sa očariť Závojový, vodopádom a preskúmajte jaskyňu Istállóskői, niekdajšie obydlie pravekého človeka. Spoznajte miestnu prírodu v Lesníckom múzeu alebo v Lesnom múzeu pod šírim nebom a zabavte sa v Parku zážitkov Kalanderdő a na sánkarskej dráhe. A nemusíte chodiť pešo cez údolie, je tu lesná úzkokoľajná železnica.

K ďalším zaujímavým atrakciám v Szilvásvárade patrí štátny žrebčín lipicánov (240 m), kde si môžete zblízka pozrieť tieto krásne biele kone. Súčasťou žrebčína je aj výstava kočov a viac informácií o tomto slávnom plemene sa dozviete v neďalekom Múzeu koní (400 m). Milovníkov histórie zaujme okrúhly Kostol reformovanej cirkvi (750 m), Historické voskové panoptikum (500 m) a praveká, miestopisná a etnografická expozícia v takzvanom Orbánovom dome (600 m).

Na dlhšie výlety je atraktívnou možnosťou mesto Eger (27,3 km) s nádhernými termálnymi a tureckými kúpeľmi a stredovekým hradom alebo neďaleký Egerszalók (34 km) s unikátnym Slaným vrchom, ktorý vznikol vyvieraním minerálnej vody. Ak si naozaj potrpíte na kúpeľné zážitky, vyberte sa do Miskolca (50 km), kde nájdete jedinečné jaskynné termálne kúpele Miskolctapolca s históriou siahajúcou až do 16. storočia.

Kde budete spať?

Izby Classic sa nachádzajú na prvom a druhom poschodí penziónu a majú rozlohu 15 - 22 m². Každá izba je vybavená priestrannou manželskou posteľou s pohodlným matracom (rozmer 180x200 cm alebo 160x200 cm), ku ktorej je možné pridať prístelku. Celkovo je izba vhodná pre až 3 osoby. Samozrejmosťou je súkromná kúpeľňa so sprchovacím kútom alebo vaňou a k vybaveniu patrí klimatizácia, TV a WiFi pripojenie.

Izby Superior, ktoré zaujmú moderným a štýlovým interiérom, sa nachádzajú v novom krídle penziónu a majú rozlohu 25 m². Izby majú kúpeľňu so sprchovacím kútom a balkón s výhľadom do záhrady s bazénom. Okrem manželskej postele (180x200 cm) je tu aj rozkladacia pohovka, na ktorú sa dá umiestniť prístelka až pre 2 osoby. Izba je tiež vybavená klimatizáciou, Wi-Fi pripojením, písacím stolom a veľkou smart TV.

Na čom si pochutnáte?

V útulnej reštaurácii na vás každé ráno čakajú bohaté raňajky formou bufetu. Vybrať si môžete z teplých, studených, slaných a sladkých jedál. K dispozícii je aj Lobby bar, kde si môžete vychutnať šálku kávy alebo pohár niečoho ostrého.

Na obed alebo večeru môžete navštíviť partnerskú reštauráciu Fenyő Vendéglő, ktorá je vzdialená 10 minút chôdze od penziónu. Tu si môžete vychutnať tradičné maďarské jedlá a iné špeciality. Hlavným lákadlom sú najmä jedlá zo pstruha**, keďže tento druh ryby sa chová priamo v údolí Szalajka.

Kde budete relaxovať?

Na prízemí penziónu sa nachádza nové, moderné wellness centrum, kde môžete relaxovať vo vonkajšom bazéne (otvorený počas leta), relaxačnej vírivke (30 - 35 °C), infrasaune (30 - 40 °C) a finskej saune (75 - 85 °C). Pre deti je k dispozícii aj vyhrievaný detský bazén s teplotou vody 30 - 35 °C.

Cestujete s deťmi?

V prípade nepriaznivého počasia sa deti zabavia v herni s bábikami, hračkami pre bábätká a batoľatá, stolíkmi na kreslenie a stolnými hrami.

Niečo naviac

V herni sa môžu zabaviť aj dospelí, a to formou stolného futbalu, ping-pongu a šípok.

Villa Park Panzió ***

Villa Park Panzió ***

Park utca 11/b , Szilvásvárad
Maďarsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Sila BT IČ: 1006024151


+36/36 564 044

info@villaparkpanzio.hu

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 4 000 Ft/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Kúpele
Detský kútik
Konferenčná miestnosť
Wellness
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,3 km
Vzdialenosť od kúpeľov
25 km
Zastávka
0,5 km

Tipy na výlet

Národný park Bukové hory

Národný park Bukové hory Tip na výlet

Husté lesy, kvapľové jaskyne aj historické pamiatky. Reč je o Národnom parku Bukové hory, ktorý je najväčšou chránenou oblasťou v Maďarsku. Oblasť Bükku je výnimočná v mnohých ohľadoch – ide o najviac zalesnenú a najhornatejšiu oblasť krajiny, zároveň skvelo prepája prírodné a kultúrne turistické ciele, a tak ide o ideálne miesto na príjemnú letnú dovolenku ďaleko od davov turistov. Zábava na vás navyše čaká aj v zimných mesiacoch, kedy si užijete nenáročné lyžovanie a bežkovanie v krásnej prírode.

Krajina v parku Bükk je výnimočná vápencovými horami, ktoré vytvárajú osobitý ráz krajiny s jaskyňami, priepasťami, krasovými jazerami a vodopádmi. Nájdete tu aj najdlhšiu (8 700 m) a najhlbšiu (245 metrov) jaskyňu Istvánlápa. V parku sa veľmi dobre darí rozmanitým rastlinám, rastie tu 1 500 druhov cievnatých rastlín, medzi ktoré patria určité typy orchideí. Bukové hory sú tiež domovom pre dravé vtáky, pri troške šťastia tu narazíte napríklad aj na orla kráľovského.

Aké kultúrne a prírodné turistické ciele v Bukových horách navštíviť?

  • najvyšší vrch Kékes (1014 m n.m.), kde stojí televízna veža vo výške 130 metrov
  • druhý najvyšší vrch Bálvány (956 m n.m.) s rozhľadňou s krásnym výhľadom
  • vodopád Fátyol na rieke Szalajka
  • romantické mestečko Lillafüred s jazerom, ktoré môžete preplávať na loďke
  • historické mesto Eger s arcibiskupským palácom, podzemným mestom alebo vínne pivnice vytesané do skaly v Údolí krásnej panej
  • mesto Miskolc s hradom Diósgyőr, jaskynnými kúpeľmi a množstvom historických pamiatok
  • kvapľové jaskyne Szent István, Anna a Istállós-kő
Údolie rieky Szalajky s vodopádom
Údolie rieky Szalajky s vodopádom
Mesto Eger
Mesto Eger
Lillafüred
Lillafüred