Penzión Pod pralesem je skvelou voľbou nielen pre rodiny s deťmi, ale aj pre všetkých, ktorí túžia po odpočinkovom pobyte na čerstvom vzduchu uprostred prírody. Pohodlné izby, lahodná polpenzia a bohaté možnosti turistiky v neďalekých prírodných parkoch potešia všetkých vyznávačov aktívnej dovolenky.

O ubytovaní

Penzión Pod Pralesem v juhočeskej Zátoni pod Boubínem je ideálnym miestom na oddych v malebnej a pokojnej šumavskej prírode. Boubínský prales a NP Šumavu s priezračnými ľadovcovými jazerami, hlbokými lesmi a prastarými močiarmi budete mať ako na dlani.

Pešo sa prejdite k Zátonskej hore (3,5 km) alebo do hlbín pralesa. Navštívte Boubínské jazierko (4,7 km) a jeleniu zvernicu (7,7 km). Viac sa o miestnej prírode dozviete na náučnom chodníku Boubínský prales a z vtáčej perspektívy si okolie prezriete z rozhľadne Soumarské rašelinisko (6,4 km), ku ktorej vedie ďalší náučný chodník.

Na svoje si prídu aj milovníci histórie, na nich čaká v neďalekých Volaroch (10 km) múzeum s niekoľkými expozíciami a tiež Volarské menhiry (10,8 km) – kamenný kruh, ktorý síce vznikol v roku 2007, skaly ale pochádzajú už z predkresťanskej doby.

V zime môžete okolie preskúmať na bežkách, alebo vyskúšajte rovno niekoľko blízkych skiareálov. V Kubovej Huti ste autom za 7 minút a užijete si tu 4 zjazdovky a 400 m dlhý snowpark. Do nemeckého Mitterdorfu plného zjazdoviek a kvalitných vlekov sa potom dostanete cca za 20 minút.

Kde budete spať?

Celková kapacita penziónu je 35 lôžok. Tešiť sa môžete na svetlé, útulné izby s parketami, zariadené prevažne dreveným nábytkom. Všetky sú vybavené vlastnou kúpeľňou so sprchou.

Na čom si pochutnáte?

V penzióne nenájdete klasickú reštauráciu, vo veľkej jedálni na prízemí sa ale servírujú raňajky formou bufetu a výdatné večere.

Cestujete s deťmi?

Penzión je častým cieľom rodín s deťmi. V jedálni je detský kútik s množstvom hračiek, na záhrade za penziónom nájdete ihrisko s trampolínou, pieskoviskom a ďalšími atrakciami a vybavením.

Niečo naviac

V penzióne je k dispozícii úschovňa bicyklov a lyží. Nielen deti, ale aj dospelí tu ocenia stolný tenis.

Penzion Pod pralesem

Penzion Pod pralesem

Zátoň 7 , Lenora
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Zdena Tůmová IČ: 73547107


+420 606 083 025

info@penzionpodpralesem.cz

Check In
15:00 - 18:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 150 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Baby friendly

Okolie ubytovacieho zariadenia

Zastávka
50 m
Zjazdovka
3,5 km
Bežkovanie
7,1 km

Tipy na výlet

Šumava

Šumava Tip na výlet

Šumava je to pravé miesto pre milovníkov aktívneho odpočinku a prírody. Čakajú tu na vás desiatky náučných chodníkov a stovky kilometrov cyklotrás. Na českej strane Šumavy nájdete päť z ôsmich ľadovcových jazier, ktoré vznikli pri procese topenia ľadovcov. Oblasť je domovom mnohých vzácnych živočíchov. Turistom sú k dispozícii návštevnícke centrá, kde môžete pozorovať vlky alebo napríklad rysy a jelene. Nezabudnuteľné zážitky nazbierate tiež pri návšteve niektorej z rozhľadní, hradov alebo technických pamiatok.

Čo nevynechať pri návšteve Šumavy?

  • Boubínsky prales
  • Černé a Čertovo jazero
  • Hrad Kašperk

Za návštevu určite stojí aj najvyšší Šumavský vodopád Bílá strž, Schwarzenberský plavebný kanál, rozhľadňa Boubín a Prameň Vltavy.

Vedľa krásnej šumavskej prírody sa môžete tešiť aj na malebné horské mestečká. Za poznaním sa vydajte do Múzea Šumavy.

Viac informácií
Boubínský prales
Boubínský prales
Vodná nádrž Lipno
Vodná nádrž Lipno
Hrad Kašperk
Hrad Kašperk