Spoznajte krásy Českého Krumlova - bývalého sídla mocných rodov a kultúrneho centra Južných Čiech. Od Penziónu Fialka je to len pár minút chôdze do historického centra, k zámku a k ďalším pamiatkam. Atmosféru výletu dotiahne k dokonalosti štýlový interiér s dobovým nábytkom, výborné raňajky a relaxácia vo vonkajšej vírivke.

O ubytovaní

Penzión Fialka sa nachádza na ulici s pôvabným názvom Fialková, v pokojnej časti Českého Krumlova, len 400 metrov od Zelenej záhrady a asi 10 minút chôdze od krásneho Zámku a hradu Český Krumlov na brehu Vltavy. Blízko budete mať nielen k pamiatkam, ale aj k tenisovým kurtom (180 m), bazénu (160 m), skateparku (450 m) a ďalším športoviskám, vďaka ktorým si môžete užiť aktívnu dovolenku aj v historickom meste. Český Krumlov je tiež rajom vodákov, takže si môžete vyskúšať splavenie kúska Vltavy a zdolať niekoľko priehrad nachádzajúcich sa v meste.

Ak sa chystáte na pokojnejšiu dovolenku, preskúmajte krásne pamiatky mesta, okrem zámku s pôvabným parkom a impozantnou hradnou vežou sa tu nachádza aj kláštorný komplex (1,2 km), kostol svätého Víta (1,1 km), statok Kvítkův Dvůr (2 km) alebo synagóga (1,5 km). Navštíviť môžete aj Múzeum voskových figurín (1 km), Múzeum bábok v Rozprávkovom dome (1 km), Umelecké centrum Egona Schieleho (900 m) alebo múzeum Fotoateliér Seidel (1,4 km). Dobrodruhovia si radi prezrú aj Grafitovú baňu (230 m) s jazdou banským vláčikom a pútavou prehliadkou so sprievodcom.

Kde budete spať?

Interiér penziónu vás očarí svojou rustikálnou atmosférou a zmyslom pre detail. Všetky izby sú vybavené vyrezávaným dreveným nábytkom a drevenými podlahami a každá izba má vlastnú kúpeľňu a WiFi pripojenie.

  • Dvojlôžková izba má rozlohu 15 m² a okrem manželskej postele je vybavená šatníkovou skriňou, TV, kreslom a rýchlovarnou kanvicou. V izbe nie je možné použiť prístelky.

  • Dvojlôžková izba s oddelenými posteľami je priestrannejšia (25 m²) a má TV, kreslo, rýchlovarnú kanvicu a šatníkovú skriňu. Do izby je možné pridať prístelku.

  • Štvorlôžková izba má rozlohu 42 m² a priestranné poschodie na spanie s 2 samostatnými lôžkami. V spodnej časti nájdete manželskú posteľ, TV, kreslo, stôl a stoličky a úložný nábytok.

Na čom si pochutnáte?

Penzión ponúka chutné raňajky formou bufetu alebo servírované (podľa obsadenosti). Počas pobytu môžete využívať aj spoločnú chladničku, mikrovlnnú rúru a vonkajší gril. Za vyskúšanie stoja aj reštaurácie v okolí, pričom veľmi obľúbené sú Reštaurácia 99 (950 m) a Reštaurácia Jelenka (700 m).

Kde budete relaxovať?

Relaxujte vo vonkajšej vírivke až pre 4 osoby, kde si môžete vychutnať nádhernú hydromasáž s pohárom vína a malebnou kulisou zelenej záhrady.

Pension Fialka

Pension Fialka

Fialková 240 , Český Krumlov
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Miroslava Zemková IČ: 01176269


722738412

pensionfialka@email.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 180 Kč/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Parkovanie za 150 Kč/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Detské ihrisko
Požičovňa bicyklov
Minibar
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,9 km
Vzdialenosť od lomu
20 km
Zastávka
0,5 km
Aquapark
29 km
Zjazdovka
13,5 km
Bežkovanie
10 km

Tipy na výlet

Český Krumlov (UNESCO)

Český Krumlov (UNESCO) Tip na výlet

Český Krumlov je perla Južných Čiech a právom tiež jedno z najnavštevovanejších miest u nás. Romantické mestečko s bohatou históriou a impozantným zámkom sa nachádza na rieke Vltave, ktorá dodáva celému miestu skutočne rozprávkovú atmosféru. V centre aj na nábreží na vás čakajú historické budovy, výborné reštaurácie, dobové obchodíky a predovšetkým veľa kultúrneho vyžitia. Celá oblasť, ktorá je nazývaná "Bránou Šumavy" je od roku 1992 zapísaná na zoznam UNESCO.

Čo nevynechať pri návšteve Českého Krumlova?

  • Štátny hrad a zámok Český Krumlov
  • Zámockú záhradu s otáčavým hľadiskom
  • Zámockú veža
  • Navštívte tiež Múzeum voskových figurín, 3D múzeum, Egon Schiele Art Centrum, Kostol sv. Víta alebo miestny pivovar.

Medzi najvýznamnejšie kultúrne podujatia patrí Medzinárodný hudobný festival Český Krumlov alebo Festival barokových umení.

Viac informácií
Zámok Český Krumlov
Zámok Český Krumlov
Grafitová baňa pod Českým Krumlovem
Grafitová baňa pod Českým Krumlovem
Otáčavé hľadisko Český Krumlov
Otáčavé hľadisko Český Krumlov