Hotel Kraus *** ponúka pobyt pre dve osoby v historickom centre Mělníka, ktorý leží približne 40 km od Prahy. Oddýchnete si v izbách s manželskou posteľou a každý deň začnete raňajkami formou bufetu. Hotel sa nachádza v pešej vzdialenosti od zámku Mělník, ale aj od sútoku Labe a Vltavy.

O ubytovaní

Hotel Kraus *** sa nachádza v historickom centre Mělníka. Mesto a jeho okolie sa pýšia krásnou starou architektúrou, pamiatkami a prírodou.

V pešej vzdialenosti od ubytovania nájdete zámok Mělník (0,3 km), ktorý je dominantou mesta už niekoľko storočí. Budova je zaujímavá svojou rozmanitosťou, pretože nesie stopy všetkých historických slohov od románskeho až po baroko. Zámok susedí s kostolom sv. Petra a Pavla, v ktorého krypte sa nachádza jedna z najrozsiahlejších kostníc (0,2 km) v Česku.

Ďalšiu významnú pamiatku nájdete hneď vedľa hotela - je ňou gotická veža Pražskej brány (0,1 km). Stojí tu už od čias stredoveku a je najstaršou zachovanou pripomienkou starého opevnenia. Dnes sa veža využíva na umelecké účely a na jej najvyššom poschodí si môžete vychutnať originálny výhľad na mesto.

Jedinečný výhľad ponúka aj Vrázova vyhliadka (0,5 km), z ktorej budete mať sútok Labe a Vltavy ako na dlani.

V dojazdovej vzdialenosti môžete navštíviť napríklad gotický hrad Kokořín (16,7 km), CHKO Kokořínsko (24,5 km) s pieskovcovými skalami alebo významnú vulkanickú horu Říp (25,4 km).

Kde budete spať?

Izba Standard je určená pre dve osoby a až pre dve deti. Je vybavená pohodlnou manželskou posteľou, chytrým televízorom a WiFi pripojením. K dispozícii budete mať vlastnú modernú kúpeľňu so sprchovým kútom a fénom.

Na čom si pochutnáte?

Počas celého pobytu si môžete vychutnávať výživné raňajky formou bufetu, ktoré vám dodajú energiu na akýkoľvek výlet.

Hotel Kraus ***

Hotel Kraus ***

Palackého 135/7 , Mělník
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
GREMLIN GROUP s.r.o. IČ: 07439687


+420 720 737 825

KrausovaL@seznam.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
100 – 200 Kč/noc (podľa veľkosti)
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Úschovňa bicyklov
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,1 km
Zastávka
0,2 km

Tipy na výlet

Mesto Mělník

Mesto Mělník Tip na výlet

Mělník má veľmi bohatú históriu, pretože ide o kráľovské mesto – tento titul mu navždy prisúdil Karel IV. Medzi najväčšie dominanty patrí zámok Mělník, ktorý vznikol na základoch pôvodnej pevnosti z čias Přemysla Otakara II. Tento hrad slúžil okrem iného ako sídlo ovdovelých českých kráľovien. Budova nesie znaky všetkých stavebných slohov od románskeho po barokový. Cez ulicu stojí kostol sv. Petra a Pavla (prvýkrát postavený už v 11. storočí), v ktorého krypte sa rozkladá jedna z najrozsiahlejších kostníc v Česku – obsahuje pozostatky približne 15-tisíc ľudí. Nemenej impozantná je gotická veža Pražskej brány, ktorá reprezentuje najstaršiu zachovanú časť stredovekého opevnenia – dnes slúži hlavne ako galéria a rozhľadňa s unikátnym výhľadom. Hneď v centre sa tiež nachádza Vrázova vyhliadka, z ktorej budete mať sútok Labe a Vltavy ako na dlani. Približne 17 km od centra leží gotický hrad Kokořín. V okolí Mělníka sa tiež nachádzajú pieskovcové skaly v CHKO Kokořínsko alebo hora Říp.

Čo v meste Mělník a jeho okolie navštíviť?

  • Zámok Mělník
  • Kostnica v kostole sv. Petra a Pavla
  • Mestská pamiatková zóna Mělník
  • Gotická veža Pražskej Brány
  • Vínne Pivnice Jiřího Lobkowicza
  • Regionálne múzeum Mělník
  • Vrázova vyhliadka
  • Hrad Kokořín
  • Hora Říp
  • CHKO Kokořínsko
Viac informácií
Zámok Mělník
Zámok Mělník
Hrad Kokořín
Hrad Kokořín
Kostol sv. Petra a Pavla
Kostol sv. Petra a Pavla