Vydajte sa do Krušných hôr a ubytujte sa v Horskom Hoteli Arnica *** len kúsok od Klínovca a Božídarského rašeliniska. Po turistických trasách budete mať na dosah aj ďalšie prírodné a kultúrne krásy, skvelé výletné ciele nájdete aj na nemeckej strane hranice. Okrem ubytovania sa tešte aj na polpenziu - raňajky formou bufetu a večere s tromi chodmi. V izbe na vás bude čakať fľaša bieleho vína.

O ubytovaní

Horský Hotel Arnica sa nachádza v malebnej horskej obci Loučná pod Klínovcom a ponúka skvelé zázemie pre aktívnu dovolenku od jari do zimy. Okolím hotela vedie množstvo turistických trás, ktoré vás pri výletoch pešo či na bicykli dovedú k atraktívnym cieľom. Na zdolanie lákajú neďaleké krušnohorské vrcholy na čele s impozantným Klínovcom (4,5 km) a ďalej potom napríklad hora Macecha (2 km) alebo hora Meluzína (4 km), z ktorej vrcholovej plošiny sa otvárajú nádherné kruhové výhľady. Navštíviť môžete tiež Štolu Panny Marie Pomocnej v Měděnci (11 km), Horný hrad (Hauenštejn) (16 km), najvyššie položené české mesto Boží Dar (8 km) alebo si prejsť náučný chodník po Božídarskom rašelinisku (8 km). Letné osvieženie a vodné radovánky na vás čakajú v Aquaparku Klášterec nad Ohří (20 km).

V zime môžete využiť dva lyžiarske areály, Loučná (2,5 km) a Klínovec (11 km), ktoré ponúkajú výborné podmienky pre lyžiarov a snowboardistov. Pre bežkárov sú upravované stovky kilometrov bežeckých trás, ktoré sa napájajú na Krušnohorskú magistrálu. Na druhej strane hranice leží najväčšie lyžiarske stredisko vo východnom Nemecku - Skiareál Fichtelberg - Oberwiesenthal (5 km), kde okrem 9 zjazdoviek disponuje aj skokanským mostíkom, snowparkom a snowtubingom.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete vo dvojlôžkovej izbe s vlastným sociálnym zariadením. Súčasťou vybavenia je televízia a WiFi pripojenie.

Na čom si pochutnáte?

V reštaurácii na prízemí na vás budú každé ráno čakať bufetové stoly s raňajkami, z ktorých si budete môcť vybrať dobroty podľa vlastnej chuti. Počas dňa je možné objednávať pokrmy zo stáleho jedálneho lístka a večer čaká na hotelových hostí trojchodová večera s možnosťou výberu z niekoľkých jedál (vrátane variantov bez mäsa).

Horský Hotel Arnica ***

Horský Hotel Arnica ***

HÁJ u Loučné pod Klínovcem 161 , HÁJ u Loučné pod Klínovcem
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Petr Šenk IČ: 63623129


608 100 995

arnicahotel@gmail.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 100 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detské ihrisko
Lyžiareň

Okolie ubytovacieho zariadenia

Zastávka
1,8 km
Zjazdovka
2 km
Bežkovanie
2 km

Tipy na výlet

Boží dar

Boží dar Tip na výlet

Boží dar je najvyššie položené mesto v Českej republike, nájdete ho vo výške 1 028 m n. m. v Krušných horách. Zároveň sa jedná o tretie najmenšie mesto v štáte, žije tu len asi 200 obyvateľov. Turistom slúži toto miesto ako ideálny východiskový bod pre okolité lyžiarske areály, Božídarské rašeliniská alebo prírodné pamiatky Vlčie jamy a Ľadové jamy.

Veľkou zaujímavosťou Božího daru je, že práve tu sídli Ježiškova pošta. Celoročne je pre malých i veľkých k dispozícii Ježiškova cesta plná zábavy a úloh. Keď úlohy splníte a všetko si starostlivo poznamenáte, dostanete Ježiškovu pečiatka a malú odmenu.

Viac informácií
Lanovka na Klínovec
Lanovka na Klínovec
Boží vyhliadka
Boží vyhliadka
Božídarské rašelinisko
Božídarské rašelinisko