Máte radi víno? Tak to budete milovať južnú Moravu. Ubytovaní budete v útulnom Penzióne Siesta s raňajkami formou bohatého bufetu a užijete si krásne prostredie južnej Moravy a pestré výletné ciele. K dispozícii je stolný tenis, šípky a v lete aj bazén. Dieťa do 5 rokov má navyše pobyt zadarmo.

O ubytovaní

Penzión Siesta sa nachádza na pokojnom mieste na okraji Valtíc na južnej Morave a môže sa chváliť svojou skvelou polohou. Do centra mesta je to len cca 1 km a k Valtickému zámku rovnako. V okolí sa nachádza množstvo krásnych vínnych pivníc, bohaté cyklistické a turistické trasy a zaujímavé historické a kultúrne pamiatky. Dovolenku si tu jednoducho užijete ako víno!

Hlavným lákadlom lokality je samozrejme samotný Lednicko-valtický areál, ktorý vás očarí nielen barokovým Valtickým zámkom (1,4 km), ale aj gotickým šľachtickým sídlom Lednice (7,5 km) a krásnym parkom s palmovým skleníkom (7, 1 km), Benátskou fontánou (7,2 km), Chrámom troch grácií (4,8 km), Minaretom (9,2 km), rímskym akvaduktom (7,3 km), čínskym pavilónom (7,7 km), umelou zrúcaninou Janohradu a ďalšími zaujímavosťami.

Ak dávate prednosť trochu aktívnejšej dovolenke, vyrazte na bicykel alebo k vode. V lete sa vydajte k vodnej nádrži Nové Mlyny (15,6 km), ktorá je rajom pre kúpanie a vodné športy. Ak počasie nie je vhodné na kúpanie, vyskúšajte Aqualand Moravia (26 km), jeden z najväčších a najmodernejších aquaparkov v Českej republike, kde sa nielen zabavíte pri množstve atrakcií, ale aj si užijete skvelý relax vo wellness. V zime budete mať ideálnu príležitosť navštíviť známe Vianočné trhy v Brne, ktoré sú vzdialené len asi 30 km

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v jednej z priestranných, klimatizovaných izieb so satelitným TV s plochou obrazovkou, minibarom, posedením a kompletne vybavenou vlastnou kúpeľňou so sprchou, WC a fénom.

Na čom si pochutnáte?

Penzión nemá vlastnú reštauráciu, podávajú sa tu len bohaté raňajky formou bufetu. Nemusíte sa však obávať nedostatku gastronomických zážitkov, v okolí na vás čaká množstvo skvelých reštaurácií. K obľúbeným patrí reštaurácia Valtická Rychta (1,1 km) alebo Pančava (600 m). Súčasťou penziónu Siesta je aj vínna pivnica.

Kde budete relaxovať?

V lete môžu hostia využiť vonkajší bazén na osvieženie a relaxáciu.

Cestujete s deťmi?

Pre deti je pred penziónom k dispozícii detské ihrisko, kde sa vaše ratolesti skvele zabavia.

Niečo naviac

Môžete si tu zapožičať bicykle, zahrať si šípky alebo stolný tenis. Personál vám zaistí sprievodcovské služby po pamiatkach Lednicko-valtického areálu pešo či na bicykli, cyklovýlety spojené s ochutnávkou vín či ďalšie gastronomické akcie.

Penzion Siesta

Penzion Siesta

Břeclavská 630 , Valtice
Česká republika

+420 777 739 990

recepce@penzion-siesta.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 350 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Detské ihrisko
Požičovňa bicyklov
Fén
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Zastávka
81 m

Tipy na výlet

Lednicko-valtický areál

Lednicko-valtický areálTip na výlet

Pre všetkých milovníkov zámkov, parkov a krásnej prírody je tu Lednicko-valtický areál, ktorý spája to najlepšie z južnej Moravy. Ide o najrozsiahlejší krajinný celok v Európe a je od roku 1996 zapísaný ako súčasť svetového a kultúrneho dedičstva UNESCO.

Čo patrí medzi skvosty Lednicko-valtického areálu?

  • Zámok Lednice
  • Zámok Valtice
  • Janův hrad

Okrem krásnych zámkov s udržiavanými zámockými záhradami sa môžete vydať k Minaretu a užiť si rozhľad do širokého okolia. Navštívte tiež Apollonov chrám, Kolonádu na Reistně, Rybniční zámoček, Obelisk a Rendes-vous.

Viac informácií
Mikulov
Mikulov
Strážnice
Strážnice
Aqualand Moravia
Aqualand Moravia