Travel Hacking: Kedy sa vám oplatí zľavová karta

Vyrážate na výlet a premýšľate, či máte zainvestovať do zľavovej karty? Viete, kde môžete zľavovú kartu zakúpiť, koľko stojí a či sa vôbec oplatí? Pripravili sme si pre vás malého sprievodcu na cesty.
Travel Hacking: Kedy sa vám oplatí zľavová karta

Slovensko

Tatry Card

Dovolenka vo Vysokých Tatrách nepatrí zrovna medzi tie najlacnejšie. Preto na nej poteší každé ušetrené euro, ktoré môžete pridať na účet za ďalšiu vstupenku, desiatu na cesty či zaslúžené pivko po turistike. Ak si chcete užiť vstupy na tie najlepšie atrakcie v Tatrách za zvýhodnené ceny, máme pre vás dokonalé riešenie - zľavovú kartu Tatry Card, s ktorou si užijete až 10 vstupov na vybrané atrakcie so zľavou 20 %. Ako výhodnú regionálnu kartu získate? Zakúpiť ju môžete za symbolickú cenu buď vo vybraných prevádzkach Tatranských informačných kancelárií (3 €), alebo online na stiahnutie do mobilu (5 €).

Aké parádne zľavy si s Tatry Card užijete?

  • 20% zľava do Tatras Tower
  • 20% zľava do Tricklandie
  • 20% zľava do Dinoparku Tatry
  • a ďalších 7 zliav

Čo je dobré vedieť Karty ponúkajú tiež partnerské ubytovacie zariadenia z tohto zoznamu.

Liptovská Mara

Liptov Region Card

Liptov, ​​to je svet dobrodružstva, turistiky, prírodných i kultúrnych lákadiel a rozsiahlych vodných plôch. Výhodou je, že zľavová karta za minimálny poplatok prináša naozaj veľké množstvo zliav do tých najatraktívnejších miest regiónu.

Čo je dobré vedieť

Na kartu zdarma máte nárok v množstve penziónov a hotelov. Je medzi nimi ten váš? Pozrite sa TU. Ak ste ho v zozname nenašli, netreba smútiť. LRC možno zakúpiť za skvelú cenu 3 - 5 € v partnerských hoteloch a informačných centrách.

Kam máte zľavu?

Zľavy budete čerpať v Ski centre OPALISKO (20 - 30 %), Ružomberok - Malinô Brdo (5 - 20 %), v požičovni a servise TATRY MOTION (45 % zľava) a ďalších prevádzkach. Cez leto zavítajte so zľavou do AQUA-VITAL Parku - Kúpele Lúčky (30 - 50 %) alebo na Letné kúpalisko TERMAL Raj Liptovský Ján (10 %).

Prejdite sa po Liptovskom Mikuláši so sprievodcom, navštívte pamiatku UNESCO v obci Vlkolínec alebo podniknite cestu do minulosti v Archeoskanzene Havránok. Všade máte zľavu aspoň 20 %, rovnako ako v Tricklandii, kde sa bude páčiť zvedavým deťom.

Ako funguje karta v praxi

S Liptov Region Card môžete na svojej dovolenke výrazne ušetriť, nezriedka sa vám náklady na ňu vrátia hneď na prvom vstupe. K jej obstaraniu teda nemožno dodať iné než odporučiť. Napríklad do Aqua-Vital Parku v Lúčkach máte na všetky vstupy do vonkajších bazénov zľavu 25 %.

Česko

Harrachov Card

Čo je dobré vedieť

Zľavovú kartu do Harrachova si zaobstaráte za 200 Kč/dospelá osoba a 50 Kč/dieťa. Karta je neprenosná - vystavuje sa na vaše meno a konkrétne zvolený termín.

Existujú 2 druhy: Ak je hotel či penzión, v ktorom sa ubytovávate, členom SRCR, máte na jej bezplatné vydanie automaticky nárok (tzv. Harrachov Card). Ak nie je, môžete si ju dokúpiť. V tom prípade dostanete tzv. Kartu hosťa. Zľavy a výhody na nich sa líšia!Zakúpiť ju môžete online alebo u vybraných predajcov.

Ako sa karta naozaj oplatí?

Zľavy pri platenej karte sa pohybujú okolo 10 - 20 %. Ak vyrážate do Krkonôš na víkend plný túr s príležitostným posedením v reštaurácii, zháňať ju nemá príliš veľký zmysel. Kartu hosťa uplatníte len v niekoľko málo stravovacích zariadeniach, zľavy sú navyše často podmienené výškou útraty (napr. minimálne 1 000 Kč).

Ak však plánujete dlhší pobyt s bohatším programom, poprípade si plánujete vyčleniť aj deň na regeneráciu tela, stojí nákup karty za zváženie. Napríklad v hoteli Harrachovka si vďaka nej môžete užiť 20% zľavu na wellness, v hoteli Jilemnice zľavu až 25 %. Pri návšteve vírivky vo dvojici tak v Harrachovke ušetríte 98 Kč (cca 3,6 €), čokoládová masáž na 50 minút bežne stojí 790 Kč, s kartou ubudne z vašej peňaženky o 158 Kč menej.

Vyrážate na dovolenku s deťmi? Pri návšteve ZOO Liberec môžete ušetriť 20 % z ceny vstupného.

Krkonoše

Karta hosťa Pec pod Sněžkou

Čo je dobré vedieť

Kartu hosťa obdržíte zdarma na vyžiadanie u ubytovateľov v Peci pod Sněžkou a Veľkej Úpe, môžete na nej teda jedine získať. Výhody karty budete počas vášho pobytu čerpať v lyžiarskych strediskách, požičovniach športového vybavenia, ale aj v reštauráciách, baroch a kaviarňach.

Kam máte zľavu?

V zime môžete uplatniť zľavu 10 % až na týždenný lístok v Skiresort Černá Hora - Pec, zľavy 10 - 20 % v požičovni lyží Pepa Sport alebo 20% zľavu do Skiresort Live School, kde ponúkajú privátne lekcie ski, snb, freestyle a večerné lyžovanie.

V lete sa so zľavou preveziete na lanovej alebo bobovej dráhe v Relaxparku. Ak vyrážate s väčšou skupinou, využite 30% zľavu na vstup do lanového centra Monkey Park pre 10 a viac osôb. Ďalšie zľavy sú platné v mnohých reštauráciách miestnych hotelov, na taxi alebo kozmetické procedúry vo vybraných salónoch.

Autor článku:

Aktualizované: 28. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet