Tipy na darčeky k MDŽ

Priateľky, manželky, mamičky, sestry i babičky. Tie všetky oslavujú 8. marca Medzinárodný deň žien. Nezabudnite teda na dôležité ženy, ktoré okolo seba máte, a potešte ich nejakou maličkosťou. Ak si s výberom darčeka neviete rady, ponúkame vám pár tipov.
Tipy na darčeky k MDŽ

Trocha histórie

Aj keď je u nás MDŽ spojované predovšetkým s minulým režimom, jeho vznik má korene v Spojených štátoch. Tento medzinárodne uznávaný sviatok bol totiž vyhlásený k výročiu štrajku a demonštrácie newyorských krajčírok z roku 1908, ktoré vtedy protestovali za volebné právo žien. Dnes je tento deň pripomínaný predovšetkým ako deň medzinárodnej solidarity žien.

Páni, využite teda príležitosť a dajte všetkým ženám vo svojom okolí vedieť, že tento sviatok rešpektujete. Tie, ktoré sú vám najdrahšie, potom nezabudnite prekvapiť aspoň malou pozornosťou.

Potešte sladkým prekvapením!

Sladké darčeky

Pokiaľ určite viete, že obdarovaná je milovníkom sladkých darčekov, potom neváhajte. Kedy inokedy, ak nie na svoj sviatok by si ženy mali dopriať nejakú tú kalóriu naviac. Sladké potešenie v podobe kvalitnej čokolády alebo obľúbenej bonboniéry je zaručeným úspechom.

Kvetina vždy poteší

Darčekom na MDŽ už tradične velia kvetiny. Zatiaľ čo v minulosti sa najviac dávali červené karafiáty v rôznych variáciách, dnes túto úlohu úspešne prevzali ruže alebo tulipány. Nad tým ale netreba priveľmi dumať, pretože kvetina je univerzálny darček a rovnako gesto, ktoré vždy urobí radosť. Či už je to kytica ruží pre vašu milovanú, alebo tradičnejšia kvetina pre vašu maminku či babičku.

Kozmetika a vône

Pokiaľ chcete dôležité ženy vo vašom živote obdarovať o niečo viac, než len symbolickou pozornosťou v podobe čokolády alebo kvetiny, potom sa vydajte do sveta vôní a kozmetiky. Všetky ženy sa o seba rady starajú a snáď každá má svoj obľúbený parfém alebo aspoň slabosť pre určitú vôňu. Ak viete, ktorú vôňu vybrať, neváhajte a darujte tento zmyselný pôžitok.

Potešte svoju milú romantickou večerou

Dobrá večera

Verte tomu, že žiadna žena nepohrdne tiež romantickou večerou a dobrým vínom. Tento rok budete musieť reštauráciu vynechať, ale môžete si užiť večeru v pohodlí a tichu domova. Ak nie ste práve zručným kuchárom, objednajte si jedlo z vašej obľúbenej reštaurácie, potom už bude stačiť zvládnuť len servírovanie.

Vlastnoručná výroba

Radi by ste darovali niečo originálne, čo sa nedá kúpiť? Potom zasadnite za váš pracovný stôl a pustite sa do diela. Ženám vždy vyčaruje úsmev na tvári čokoľvek, čo im vlastnoručne vyrobíte. Či už je to len jednoduché ručne napísané prianie, vami zložená romantická pesnička alebo vlastnoručne upečené muffiny.

Wellness alebo beauty pobyt

Nepotrpíte si na maličkosti a chcete sa s darčekom naozaj ukázať? Potom pre vás máme skvelý tip. Zatnite zuby a aspoň na jeden deň doprajte žene úplný pokoj. Prevezmite jej povinnosti (varenie, riady, žehlenie, upratovanie, deti,...) a pošlite ju s kamarátkami na dámsku jazdu plnú skrášľujúcich procedúr a wellness.


Tak čo dámy? Čím ďalším by ste sa nechali potešiť?

Autor článku:

Aktualizované: 19. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Objavujte Slovensko s Travelkingom

Vyberajte z jedinečných a overených pobytov

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet