Osobne overené: Recenzia wellness pobytu v Karlových Varoch v Boutique Hoteli Corso ****

Vydajte sa spolu s Veronikou, členkou nášho Travelking tímu, do Karlových Varov. Konkrétne do Boutique Hotela Corso ****. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia wellness pobytu v Karlových Varoch v Boutique Hoteli Corso ****

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 23. 5. 2022 - 25. 5. 2022
  • Ubytovaní sme boli v: Boutique Hoteli Corso ****
  • Lokalitou ubytovania sú: Karlove Vary
  • Cestovala som s: Partnerom
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom/Autobusom

Kam a ako sme išli?

Pre relaxačne poznávací pobyt sme si s priateľom vybrali Boutique Hotel Corso **** v Karlových Varoch. Bývame v Znojme, odkiaľ sme sa autom dopravili do Jihlavy, kde sme auto nechali. Následne sme do Karlových Varov zamierili diaľkovým autobusom. Vrátane krátkeho prestupu v Prahe nám cesta trvala celkom 6 hodín (1,5 hodiny zo Znojma do Jihlavy a následne 4,5 hodiny z Jihlavy do Karlových Varov). Posledný úsek z autobusovej stanice do hotela sme išli taxíkom.

Ako to bolo s parkovaním?

Cestovali sme autobusom, takže sme parkovanie riešiť nemuseli. Avšak hotel vlastné parkovisko nemá. Parkovanie je možné v okolí hotela na platených parkoviskách alebo na ulici zadarmo. Čo som si tak všimla, parkovanie v Karlových Varoch vychádza na 80 až 350 Kč za noc (podľa miesta a typu).

Kde sme sa ubytovali?

Hotel sa nachádza priamo v centre Karlových Varov a v jeho okolí nájdete množstvo ďalších nádherných hotelov podobného štýlu. Ide o architektonicky výnimočné budovy s brilantnými renesančnými a barokovými prvkami, čo sa mi páčilo. Celkovo je centrum mesta veľmi atraktívne a hneď nás zaujalo. Musím povedať, že hotel bol trošku ukrytý medzi okolitými obchodíkmi, a tak nám chvíľku trvalo, kým sme ho našli.

Pri vstupe do hotela sme si hneď všimli, že je novo zrekonštruovaný. Na recepcii nás uvítali a dostali sme elektronickú kartu od našej izby umiestnenej na 4. poschodí. Izba mala krásnu žltú farbu a nachádzala sa v nej veľká manželská posteľ, nočné stolíky a posedenie v podobe štýlových čalúnených kresiel. Bol tu aj trezor na štvormiestny kód a minibar. Veľmi sa mi pozdávali rôzne detaily a doplnky ako zlaté dekorácie či historické fotky Karlových Varov. V kúpeľni bola vaňa, veľké zrkadlo aj menšie kozmetické zrkadlo pre dámy, nechýbal ani fén. Nie je nutné si so sebou voziť akúkoľvek umývaciu kozmetiku, pretože v kúpeľni boli k dispozícii šampóny, sprchové gély aj čiapka na kúpanie. Vhod prišiel aj župan a papuče, ktoré sme v izbe našli. Ešte spomeniem, že z izieb a celkovo z hotela je parádny výhľad na centrum mesta a na rieku Teplá.

Boutique Hotel Corso ****, Osobne overené, Travelking

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V pobytovom balíčku sme mali polpenziu, ktorá sa podávala v peknej reštaurácii z mramoru zdobenej soškami vytesanými do stien. V deň príchodu nebol možný výber večere a dostali sme rybu na krémovom špenáte s varenými zemiakmi. Partner však ryby neje, a tak poprosil čašníka o iný pokrm. Obsluha bola veľmi ochotná a vymenili mu jedlo za bravčovú panenku so zemiakmi. Celkom sa večere skladali z predjedla, polievky, hlavného jedla a dezertu. K tomu sme vždy mali aj mangový sorbet, ktorý bol naozaj luxusný. V cene večere nie sú zahrnuté nápoje, ale na bufetovom pulte bola k dispozícii voda s citrónom, ktorú sme si mohli naliať. Prípadne sme si, samozrejme, mohli za doplatok objednať aj iné pitie. Všetky večere prebiehali pri sviečkach, ktoré okamihu dodali kúzelnú atmosféru.

Raňajky boli bohaté a na výber bolo mnoho druhov pečiva (sladké aj slané), zeleniny, ovocia, vločiek, müsli, syrov a údenín. Z teplých pokrmov nechýbali miešané vajíčka, volské oká, páriky, grilovaná zelenina, ovsená a krupicová kaša. Na pitie boli klasické nápoje – čaj, káva, džúsy alebo voda s mätou a citrónom.

Ako sme sa najedli v okolí?

Na obed sme zavítali do reštaurácie Diana, ktorá sa nachádza nad Karlovými Varmi pri rovnomennej vyhliadke. Dostať sa sem môžete pešo po svojich, alebo lanovkou (300 Kč za obojsmerný lístok pre dvoch). Reštaurácia bola príjemná s milou obsluhou a dobrou ponukou chutných pokrmov, z ktorých si vyberú mäsožravci, vegetariáni aj vegáni. Zaujímavosťou reštaurácie bol nádherný biely páv, ktorý priestor strážil a dal nám pekne najavo, že pánom je tu on. :-)

Aké bolo wellness centrum/termálne kúpele v hoteli?

V hoteli sme mali možnosť vyskúšať wellness centrum, do ktorého je vstup súčasťou pobytového balíčka. Wellness je krásne, zrekonštruované a nájdete v ňom menší bazén s vodou s teplotou 28 °C. Bazén aj prostredie wellness sa mi veľmi páčili. Bolo tu mnoho zelene a socha zobrazujúca Budhovu hlavu, čo vytváralo príjemnú relaxačnú atmosféru. Okrem bazénu tu bola aj fínska sauna a parná sauna, obe ideálne tak pre 4 osoby.

Okrem wellness sme si užili aj procedúry. Ja osobne som si dopriala aromatickú relaxačnú masáž a môj priateľ zase reflexnú masáž chodidiel. Pani masérka bola naozaj milá. Objednať sa dá aj množstvo ďalších procedúr, napríklad lymfodrenáž, rôzne ďalšie masáže či hammam. Wellness aj procedúry sú k dispozícii od 9:00 do 21:00 hodín.

Kam sa vydať na výlet?

Návšteva Karlových Varov je zážitkom sama o sebe. Odporúčam však navštíviť aj tieto ďalšie miesta.

  • Vřídelná kolonáda – Hlavná kolonáda, kde môžete ochutnať všetkých 15 minerálnych prameňov, ktoré majú teplotu v rozmedzí 42 až 72 °C.
  • Za kolonádou sa nachádza pekný park Antonína Dvořáka, kde môžete posedieť s kávičkou a dezertom.
  • Skvelý bol aj výlet lanovkou Diana, obojsmerný lístok vyšiel na 150 Kč za osobu. Dostanete sa tak na kopec s vyhliadkou a rozhľadňou Diana. Na vyhliadkovú plošinu si môžete buď vyšliapnuť schody, alebo sa na vrchol rozhľadne nechať vyviezť výťahom.
  • Páčil sa nám aj Motýlí dom - Papilonia, kde sme videli rôzne druhy motýlikov a korytnačiek. Tiež sme sa dozvedeli zaujímavosti zo sveta motýľov.
  • Posledným tipom je Múzeum voskových figurín - House of Wax so známymi osobnosťami.

Boutique Hotel Corso ****, Osobne overené, Travelking

Záverečné hodnotenie pobytu v Boutique Hoteli Corso ****

„S pobytom v Boutique Hoteli Corso **** sme boli veľmi spokojní. Určite by som vyzdvihla prístup personálu a celkovú kvalitu služieb. Pán recepčný bol priateľský a každú našu požiadavku sa snažil vyriešiť, ako najlepšie mohol. Po nedávnej rekonštrukcii sú interiéry hotela doslova luxusné. Gastronómia je tu na vysokej úrovni, aj keď na niečom by sa určite zapracovať dalo. Najviac sa nám páčilo nádherné wellness centrum, bohaté raňajky a krásny výhľad z izby na centrum a rieku. Nevýhodou je parkovanie, pretože hotel nemá vlastné parkovisko, a tiež to, že je hotel v obklopení obchodíkov zložitejšie nájsť. Do hotela by som sa rada ešte niekedy vrátila, počas pobytu som si pripadala ako princezná v rozprávke.“


👍 Pobyt v Boutique Hoteli Corso **** bol osobne overený Veronikou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 26. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet