Osobne overené: Recenzia pobytu v maďarskom Šoproni v Hoteli Lővér ***superior

Vydajte sa spolu s Vladimírom, členom nášho Travelking tímu, do maďarského mestečka Šopron. Konkrétne do Hotela Lővér ***superior. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v maďarskom Šoproni v Hoteli Lővér ***superior

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 6. 5. 2022 - 8. 5. 2022
  • Ubytovaní sme boli v: Hotel Lővér ***superior
  • Lokalitou ubytovania je: Šopron
  • Cestoval som s: Manželkou a deťmi
  • Stravovanie: Plná penzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Na pobyt s rodinou sme zamierili do Maďarska. A pretože deti majú rady šantenie vo wellness, predovšetkým v bazéne, vybrali sme ako cieľ našej cesty Hotel Lővér ***superior. Ten leží v mestečku Šopron, ktoré je vzdialené zhruba 3 hodiny jazdy z Uherského Hradiště, odkiaľ sme vyrážali. Ísť sa dá buď cez Rakúsko, alebo cez Slovensko. V oboch prípadoch vedie časť cesty po diaľnici, a tak si nezabudnite zaobstarať nielen maďarskú, ale prípadne aj rakúsku či slovenskú diaľničnú známku.

Ako to bolo s parkovaním?

Priamo v areáli hotela je parkovisko za závorami s dostatkom parkovacích miest. Parkovanie je zadarmo a nie je ho potrebné rezervovať vopred. Samozrejme, bolo možné najskôr zájsť priamo ku vchodu hotela a vyložiť si batožinu.

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Lővér ***superior som pomocou navigácie našiel naozaj ľahko. Hneď pri príchode ma zaujalo nádherné okolie. Vlastne to bolo asi najkrajšie prostredie hotela, aké som v Maďarsku videl. Hotel leží priamo v areáli lesoparku, takže príroda je všade okolo vás. Ovieval nás síce o niečo chladnejší vzduch, ale bolo to príjemné a osviežujúce. V blízkom okolí (do 100 metrov) je hneď niekoľko lesných trás, ktoré vedú na rozhľadne, poľovne a k ďalším zaujímavým miestam.

Cestoval som so ženou a dvomi deťmi. Ubytovaní sme boli v dvojlôžkových izbách. Išlo teda o dve plnohodnotné izby s vlastnou kúpeľňou. Deti boli úplne nadšené z toho, že majú svoju vlastnú izbu s televíziou, chladničkou a telefónom (už plánovali, čo si objednajú na účet rodičov 😁. Aj za nás, rodičov, bolo zariadenie izieb super. Dostatok priestoru, pohodlná manželská posteľ a televízia, na ktorej sa dali naladiť aj české rozprávky. V kúpeľni nechýbala vaňa, množstvo osušiek a fén.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V cene balíčka bola plná penzia, takže sme mali stravovanie kompletne vyriešené v rámci hotela a nemuseli sme na jedlo chodiť do žiadnej z okolitých reštaurácií.

Raňajky boli bohaté. V slanej podobe miešané vajcia, párky a klobásky, pre milovníkov sladkých štartov dňa zase buchtičky, cereálie a jogurty. Nechýbala ani hromada zeleniny a ovocia. Obedy boli skôr ľahšie, ale to bolo napísané v popise balíčka, takže sme s tým počítali. Na výber boli dva druhy polievok a dva druhy hlavných chodov. Deti neodolali možnosti dokúpiť si na obed čerstvo pripravené palacinky s Nuttelou za symbolickú cenu asi 1 € za kus.

Dokonalým zakončením dňa boli fantastické večere! Jedny z najlepších, aké som kedy v hoteli mal. Veľa druhov hlavných jedál (snáď 10), k tomu niekoľko druhov predjedál, opäť dva druhy polievok (hovädzí vývar bol TOP), 3 druhy koláčov (vždy dva studené a špeciálny teplý koláč s makom) a šalátový bar. Samozrejmosťou boli domáce limonády (uhorková, mätová, malinová) a 4 druhy džúsov (multivitamín, pomaranč, grep a jablko). Na záver večere sa deti tešili, pretože mali na výber z troch druhov zmrzlín.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Wellness centrum bolo tiež bezchybné. Stačilo si len v izbe obliecť župan a výťahom zísť do −1. poschodia. Súčasťou wellness bola veľká vírivka pre 15 osôb s teplotou vody okolo 35 °C, plavecký bazén s teplotou 28-30 °C a dve fínskej sauny. Aromatická sauna bola vyhriata na 85–90 °C a druhá dokonca na 100 °C. Pri vstupe do wellness nás privítal milý pán, ktorý mal na starosti rozdávanie plachiet do sauny a dopĺňanie nápojov, aby bol dodržiavaný pitný režim. Prezliecť sa bolo možné ako v oddelenej šatni, tak v miestnosti so saunami. Do wellness odporúčam chodiť výhradne v prezuvkách, bosky sa tam dosť kĺzalo.

Nad rámec balíčka sme využili službu miestnej pedikérky a masérky. Pedikúra vyšla približne na 15 € vrátane lakovania nechtov. Masáž trvala 30 minút a vyšla cca na 15 €. S prácou pedikérky aj masérky sme boli úplne spokojní. Milý a veľmi ústretový prístup. Stačilo deň vopred dohodnúť na recepcii, o aké služby máme záujem, a všetko bolo zariadené. Služby nám na recepcii zapísali na izbu a zaplatili sme ich až pri odchode.

Aký bol servis pre deti?

Hotel bol pre deti ako stvorený. Veľmi rýchlo sa v ňom samy zorientovali a boli svojimi pánmi. V hoteli sa nachádzala presklená herňa pre menšie deti. Naše deti majú 7 a 10 rokov a hrali sa tam obe, čo sme ocenili aj my dospelí. Hneď vedľa herne bol totiž bar s úžasne pohodlnými veľkými kreslami, kde sme sa zašili my so ženou. Na deti sme krásne videli, ale zároveň sme nepočuli ich pišťanie a hádky 😊. V hoteli sa nachádzala aj herňa pre väčšie deti a dospelých, kde bol biliard, futbal, stolný hokej a herný automat. Tieto atrakcie boli na žetóny, ktoré stáli pohodových 100 forintov, teda cca 0,25 €. Veľa detí si tieto žetóny kupovalo po desiatkach. Vo vonkajšej časti areálu hotela je aj detské ihrisko so šmýkačkou a hojdačkami, dva stoly na ping pong a naše deti zaujal aj vonkajší šach.

Ako ďalšiu výhodu pre deti by som rád spomenul aj priestrannú reštauráciu, kde boli stoly vždy pre minimálne 4 osoby a taktiež množstvo stolov pre 6 až 10 osôb. Stolovať tak pohodlne mohli aj väčšie rodiny.

Kam sa vydať na výlet?

Rozhodne odporúčam navštíviť centrum Šopronu, kde je možné vidieť množstvo kultúrnych pamiatok a zaujímavostí. Za návštevu stoja stredoveké synagógy, Kozí kostol a tamojšie divadlo. V centre sa tiež nachádza požiarna veža, ktorá je vysoká 60 metrov. Je tu tiež množstvo reštaurácií, kaviarní i obchodíkov so suvenírmi. V blízkosti hotela sa nachádzajú náučné chodníky a pekné lesy. Sú udržiavané a vhodné aj na výlety s malými deťmi či s kočíkom.


Záverečné hodnotenie pobytu v Hotel Lővér ***superior

„Okamžite ma nadchlo prostredie hotela, ktorý sa nachádza v pokojnej časti lesoparku. Hotel je ako stvorený pre rodiny s deťmi. Dostatočne sa tu môžu vyšantiť na rôznych miestach – vo wellness, detskom kútiku, v herni a na vonkajšom ihrisku s preliezačkami a obrovskou šachovnicou. A zabavia sa tu aj dospelí. Užili sme si relaxáciu vo wellness, spoločné chvíľky v herni a s radosťou sme navštívili aj bar s výbornými miešanými nápojmi. V okolí hotela je dostatok náučných chodníkov, kde je možné vypotiť výbornú a bohatú hotelovú stravu. Sem sa ešte rozhodne vrátime.“


👍 Pobyt v Hotel Lővér ***superior bol osobne overený Vladimírom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 25. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet