Osobne overené: Recenzia pobytu v luxusnom Hoteli La Bohemia **** v Karlových Varoch

Vydajte sa spolu s Jozefom, členom nášho Travelking tímu, do Karlových Varov. Konkrétne do luxusného Hotela La Bohemia ****. Aká bola cesta, ubytovanie a strava? A aké skvelé výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v luxusnom Hoteli La Bohemia **** v Karlových Varoch

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 15. 2. 2022 - 16. 2. 2022
  • Ubytovaní sme boli v: Hotel La Bohemia ****
  • Lokalita ubytovania je: Karlove Vary
  • Cestoval som s: Partnerkou
  • Stravovanie: Raňajky
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Na krátky dvojdňový pobyt sme sa vydali do Karlových Varov, presnejšie do luxusného Hotela La Bohemia ****. Kvôli pohodliu sme sa rozhodli cestovať vlastnou dopravou (autom), ale do Karlových Varov sa dá, samozrejme, skvele dostať aj autobusom či vlakom. Vyrážali sme z Prahy, takže do Karlových Varov sme došli za necelé 2 hodiny (127 km). Z Bratislavy by cesta trvala približne 4 a pol hodiny (459 km).

Ako to bolo s parkovaním?

Do Karlových Varov sme cestovali autom, takže sme museli riešiť aj to, kde zaparkujeme. Hotel má svoje vlastné parkovisko s 20 miestami, ktoré stoja 400 Kč/deň (cca 16,50 €). V rámci úspory sme sa rozhodli zaparkovať zadarmo na jednej z neďalekých ulíc. Išlo o ulicu Na Vyhlídce, ktorá je len kúsok od kúpeľnej promenády a asi 500 m od hotela. Parkovanie tu je vždy zadarmo. Ďalšie bezplatné parkoviská sú v okolí nemocnice.

Kde sme sa ubytovali?

Ubytovaní sme boli v Hoteli La Bohemia ****, ktorý sa nachádza v centre mesta, priamo na promenáde pri Vřídelnej a Tržnej kolonáde. S GPS navigáciou bolo ľahké hotel nájsť. Hotel je skutočne nádherný. Pripadali sme si ako na krátkom výlete do minulosti – krásna baroková budova s freskami, interiéry s dobovým štýlovým nábytkom a veľmi umelecké schodisko. Z okien aj balkóna je potom nádherný výhľad na historické budovy, rieku, promenádu a povozy s koňmi.

Tiež interiér izby je umelecký a vznešený, určite hodný 4*. Ladený bol do bielej a zlatej farby, strop bol zdobený krásnymi ornamentmi, podlahy boli drevené. Nechýbala veľká pohodlná posteľ, masívny nábytok - väčší písací stôl, konferenčný stolík s kreslami na posedenie, ohromná šatníková skriňa. Kúpeľňa bola priestranná so sprchovacím kútom a toaletou.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V cene balíčka sme mali raňajky formou bufetu, ktoré boli úplne dostačujúce a veľmi chutné predovšetkým pre milovníkov slaných jedál. Išlo o skromnejší bufet, pretože na pobyt som bol vo všedný deň, myslím, že počas víkendov býva bufet ešte bohatší. Na výber bolo čerstvé pečivo, maslo, nátierky, šunky, syry a zelenina. Dostali sme aj práve prichystané vajcia s párkami.

Ako sme sa najedli v okolí?

Počas nášho krátkeho pobytu sme sa vydali na večeru do jednej z okolitých reštaurácií. Vybrali sme si Pizzeriu Sardinia, ktorá sa nachádza v centre Karlových Varov. Vybrali sme ju, pretože sa pýši skvelým hodnotením (4,8 ⭐). Boli sme tu prvýkrát, ale stálo to za to. Dali sme si bruschetty s krevetami a avokádom, prosciutto pizzu a panacottu, to všetko, samozrejme, doplnené o originálne talianske víno. Všetko chutilo skvele a ceníme si o to, že obsluha aj kuchár boli naozaj Taliani. Na chuti to bolo poznať! Pri odchode sme sa s nimi rozlúčili pekne po taliansky - Grazie, Arrivederci!

Zavítali sme aj do Kaviarne Mix, kde robia naozaj dobrú kávu a dezerty.

Kam sa vydať na výlet?

Lokalita hotela ponúka hneď niekoľko „must see“ miest a množstvo aktivít. Poloha je ideálna na prechádzky po kolonádach a krátke výstupy na rozhľadňu či vyhliadku (prakticky nad hotelom). Okrem niekoľkých hlavných lákadiel som navštívil aj tradičné obchody s kúpeľnými oblátkami a suvenírmi.


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli La Bohemia ****

„V Hoteli La Bohemia som si pripadal, akoby som sa vrátil do minulosti, do obdobia baroka s jeho krásnymi ozdobnými freskami, nábytkom a celým interiérom. Z balkóna som mal navyše krásny výhľad na promenádu s historickými budovami a kočiarmi ťahanými koňmi. A vďaka blízkosti hotela k turistickým chodníkom by som pobyt odporučil každému, kto má rád rozhľadne - nad mestom, naozaj len kúsok od hotela, som ich navštívil hneď niekoľko. Blízko sú aj rôzne pramene liečivej minerálnej vody. Do kanistra si ju síce nabrať nemôžete, ale kto by odolal a nenaplnil si aspoň pár fľaštičiek.“


👍 Pobyt v Hoteli La Bohemia **** bol osobne overený Jozefom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 23. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet