Osobne overené: Recenzia pobytu v Karlových Varoch v Spa Resorte Sanssouci ****

Vydajte sa spolu s Nikol, členkou nášho Travelking tímu, do Karlových Varov. Konkrétne do Spa Resortu Sanssouci ****. Aká bola cesta, ubytovanie a strava? A aké skvelé výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v Karlových Varoch v Spa Resorte Sanssouci ****

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 6. 3. 2022 - 8. 3. 2022
  • Ubytovaní sme boli v: Spa Resorte Sanssouci ****
  • Lokalitou ubytovania sú: Karlove Vary
  • Cestovala som s: Partnerom
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Na zimný kúpeľno-aktívny pobyt sme sa vybrali do Karlových Varov. Presnejšie do Spa Resortu Sanssouci ****, ktorý sa nachádza blízko historického centra Karlových Varov. Najpohodlnejšia a najrýchlejšia cesta pre nás bola autom, takže sme sa pre ňu tiež rozhodli. Do Karlových Varov sme išli vyše 3 hodiny (zo Žďáru nad Sázavou, z ktorého sme vyrážali, je to zhruba 283 km dlhá cesta). Z Bratislavy by cesta autom trvala približne 4,5 hodiny (460 km).

Ako to bolo s parkovaním?

Spa Resort Sanssouci **** sa skladá celkom z 3 budov - Blue House, Green House a Villa Mercedes. Z toho Blue House a Green House ponúkajú aj možnosť parkovania - vonkajšieho aj garážového, a to za príplatok. My sme boli ubytovaní v časti Blue House, ale parkovisko tu bolo plne obsadené, preto sme boli vyslaní zaparkovať ku Green Housu. Po príchode je však nutné najprv zájsť na recepcii budovy, kde budete ubytovaní, absolvovať check in, vyplniť parkovaciu kartičku a tú potom dať za sklo auta, až potom choďte zaparkovať na určené parkovisko, nech nemusíte behať od auta na recepcii a zase späť. Parkovať je možné aj na ulici, avšak počas nášho pobytu tu boli miesta neustále obsadené.

Hotel Sanssouci, Osobne overené

Kde sme sa ubytovali?

Ubytovaní sme boli v Spa Resort Sanssouci ****, ktorý je zložený z 3 budov, a to Blue House, Green House a Villa Mercedes. My mali izbu v budove Blue House, kde bolo ubytovaných najviac hostí, tu sa nachádzala tiež otvorená reštaurácia, kde sa podávala polpenzia, nachádza sa tu tiež hlavná recepcia, recepcia na objednávanie procedúr, kaviarne a prebiehajú tu niektoré z procedúr (masáže, fyzioterapia, apod.). Vo Ville Mercedes sa potom nachádza wellness centrum a prebiehajú tu aj procedúry (kúpele a ďalšie) a v Green House sú potom ďalšie izby, procedúry, reštaurácia (bola zatvorená) a menšia recepcia. Hotely nie sú priamo vedľa seba, ale skôr pod sebou (na kopci). Pozitívnou správou však je, že všetky budovy sú prepojené podzemnou chodbou, takže medzi nimi môžete ľahko prechádzať a vyjsť z izby do wellness alebo na procedúry v župane.

Izba bola priestranná, ladená do zelenej, bielej a červenej farby. Súčasťou bola manželská posteľ, ktorá mala naozaj pohodlné matrace, posedenie (stolček s kreslom), písací/kozmetický stolík so stoličkou, množstvo skríň, aby si hostia, ktorí prišli na dlhšie pobyty, mali kam uložiť všetky veci. Ďalej tu bola televízia, minibar (cenník nebol k dispozícii v papierovej podobe, ale po zapnutí televízie a naladení kanála č. 1 sa načíta program s informáciami o hoteli, a to vrátane cenníka minibaru) a set na prípravu kávy a čaju. Mínusom bolo to, že k setu nebola ani jedna kapsula či sáčok čaju, tie sa dali dokúpiť v kaviarni za poplatok 10 Kč/kus. Potešil nás balkón s posedením, z ktorého bol krásny výhľad na architektonický skvost - Hotel Imperial ****, okolité budovy a prírodu Karlových Varov.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou balíčka bola polpenzia formou bufetu, ktorá sa podávala v Reštaurácii Charleston na 1. poschodí Blue Housu. Plusom bolo, že raňajky sa podávali až do 10:30 hodín, čo nie je obvyklé, ale ten, kto si rád prispí, túto možnosť určite ocení. Na raňajky si vyberú milovníci sladkých, slaných, teplých i studených raňajok - rôzne druhy pečiva, syrov, salám, vajcia na rôzne spôsoby (omelety, varené, volské oká), párky, klobásy, opečená slanina, palacinky, lievance, ovsené/krupicové/ryžové kaše, cereálie... K tomu automatové nápoje - káva, čaj, džúsy a voda. Pri raňajkách ani večeri nechýbalo niekoľko druhov ovocia a zeleniny. Na večeru bol vždy výber z niekoľkých druhov mäsa (kuracie, bravčové, hovädzie, mleté), k tomu vždy jedno vegetariánske jedlo (tofu, karfiolové placky), jedno sladké jedlo (lekvárové taštičky, šúľance s makom), niekoľko druhov príloh a tiež studený bufet so syrmi, salámami, šalátmi a pečivom. Slabšie hodnotím dezerty, ktoré neboli dobré a atmosféru v reštaurácii, kde neustále kričali a pobehovali medzi stolmi deti, bohužiaľ, personál toto nijako neriešil.

Súčasťou hotela je aj Blues Café na prízemí hotela, kam sme zašli na kávu. Výber nápojov bol skvelý a prijateľné boli aj ceny. Menší problém bol opäť s dezertmi, pretože keď som sa obsluhy pýtala na zloženie, tak museli priznať, že vôbec netušia, pretože sú dezerty kupované od externého dodávateľa. A to je v prípade potravinovej alergie celkom nepríjemné. V kaviarni tiež obdržíte welcome drink (ak je súčasťou balíčka). Welcome drink je vraj zakaždým iný, my sme dostali pohár dobrého sektu.

Ako sme sa najedli v okolí?

Priamo v Karlových Varoch sme len ochutnávali miestne pramene a kúpili si kúpeľnú oblátku. Počas výletu sme sa občerstvili na hranici medzi Českom a Nemeckom, v stánku s názvom Na Colnici, ale skvelú ponuku neočakávajte – čaj, káva, párok s chlebom. Počas výletu do Plzne sme sa potom zastavili v mexickej reštaurácii Pancho's, kde sme si dali enchiladas a churros. Jedlo bolo vynikajúce a určite miesto odporúčam.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Wellness centrum sa nachádza vo Ville Mercedes, do ktorej sa dá dostať z Blue House aj Green House podzemnou chodbou. Na recepcii wellness je nutné vziať obe prístupové karty od izby, výmenou za ne dostanete uterák, plachtu do sauny a kľúčik od šatne. Súčasťou wellness je veľký bazén s chŕličmi - časť sa využíva na plávanie a časť je relaxačná, vírivka, ktorá bola, bohužiaľ, veľmi malá, Kneippov kúpeľ na nohy a dve sauny. Vo všedné dni v bazéne niekoľko hodín prebieha v rámci programu skupinové cvičenie – v týchto časoch sa do wellness ísť nedá. Za nás bolo ideálne wellness centrum navštíviť v čase večerí, keď tu bolo najmenej ľudí. V ostatné časy tu bolo naozaj plno a relaxačnú atmosféru narušovali kričiace deti, ktoré striekali vodu na všetkých okolo a z vírivky si urobili detský bazénik.

V balíčku sme mali aj dve procedúry - minerálny kúpeľ a čiastočnú masáž. Rozpis procedúr sme dostali pri check ine, takže ak by ste si chceli časy určiť vopred, je dobré kontaktovať recepciu aspoň týždeň pred pobytom a časy si s nimi dohodnúť. Personál vo wellness bol veľmi milý a príjemný a obe procedúry boli parádne. Nabudúce by som si ich rozhodne objednala viac - nad rámec balíčka.

Kam sa vydať na výlet?

Samozrejme, odporúčam prejsť historické centrum Karlových Varov, ktoré rozhodne stojí za to vidieť. Priamo pri hoteli je zastávka autobusu, ktorý jazdí každú pol hodinu a do centra vás dovezie za 5 minút.


Záverečné hodnotenie pobytu v Spa Resorte Sanssouci ****

„V Karlových Varoch sme boli prvýkrát a pobyt sa nám veľmi páčil. Hotel stojí v peknej časti neďaleko centra s kolonádami a výhľadom na okolité hotely a do prírody. Na pobyte ma najviac nadchli procedúry – kúpeľ a masáž, príjemná bola aj relaxácia vo wellness centre s bazénom a vírivkou alebo posedenie v kaviarni. Izba bola naozaj priestranná, pohodlné postele a balkón s posedením boli príjemným bonusom. Slabšie hodnotím stravu. Za výlet rozhodne stojí centrum Varov, kolonády alebo neďaleká Plzeň s pivovarom.“


👍 Pobyt v Spa Resorte Sanssouci **** bol osobne overený Nikol, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 25. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet