Osobne overené: Recenzia pobytu v Hoteli Solisko **** v Tatrách s neobmedzeným wellness a polpenziou

Vydajte sa spolu s Kristýnou, členkou nášho Travelking tímu, do Tatier. Konkrétne do Hotela Solisko **** pri Štrbskom plese. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v Hoteli Solisko **** v Tatrách s neobmedzeným wellness a polpenziou

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 13. 10. 2023 - 15. 10. 2023
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli Solisko ****
  • Lokalitou ubytovania sú: Tatry
  • Cestovala som: S partnerom
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

K Štrbskému plesu vo Vysokých Tatrách sme vyrazili z Brna, a to hneď o desiatej hodine dopoludnia. Navigácia Google Maps nám sľubovala, že do hotela dôjdeme za 4 hodiny a 15 minút. Naša cesta aj s polhodinovou prestávkou na občerstvenie však trvala vyše 6 hodín. Oneskorenie sme nabrali na Slovensku, pretože sme pred každým väčším mestom uviazli v predvíkendových kolónach. Išli sme cez Uherský Brod, Trenčín, Považskú Bystricu a Žilinu.

Než sme sa vydali na víkendový pobyt v Tatrách, kúpili sme si online slovenskú diaľničnú známku. Najlacnejší variant známky s platnosťou na 10 dní stojí 14,40 €. Kvôli uzávierkam sme sa nakoniec diaľniciam takmer vyhli, takže na cestu odporúčame predovšetkým obrniť sa trpezlivosťou. 😊

Ako to bolo s parkovaním?

Pri hoteli sa nachádza vonkajšie parkovisko, na ktorom môžu hostia parkovať zadarmo a miesto nie je nutné rezervovať vopred. Predpokladám, že parkovanie nebolo strážené, avšak o svoje auto sa rozhodne báť nemusíte. Hotel stojí spolu s ďalšími ubytovacími zariadeniami za bránou, ktorá vám pri príchode vydá lístok. Parkovací lístok potom predložíte pri check ine na recepcii hotela, kde vám ho vymenia za parkovaciu kartu, ktorú môžete počas pobytu používať na otváranie brány na parkovisko. Pri check oute potom obdržíte „preplatený” parkovací lístok, ktorý využijete pri odchode.

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Solisko **** bol postavený v skutočne exkluzívnej lokalite. Stojí totiž priamo na brehu Štrbského plesa, ktoré má úplne úžasnú atmosféru. Autom je hotel skvele dostupný, leží na úplnom konci dediny Štrbské Pleso, kde začínajú turistické chodníky. V okolí je mnoho luxusných hotelov, medzi ktoré Hotel Solisko **** rozhodne patrí. Myslím si ale, že na rozdiel od ostatných pôsobí tradičnejším dojmom, a to ho robí unikátnym.

Naša dvojlôžková izba bola dostatočne priestranná a nechýbalo nič, čo človek počas pohodového pobytu v horách potrebuje. Miestnosť bola vybavená veľkou posteľou (lôžko bolo na môj vkus príliš mäkké, avšak priateľ bol spokojný), kreslom s dekou a menším pracovným stolíkom. Ten bol pre všetky krízové prípady dokonca vybavený Novým zákonom! 😊 Súčasťou vybavenia bola tiež komoda a šatníková skriňa. V Hoteli Solisko **** myslia skutočne na všetko, a tak nechýbala ani sada na šitie.

Veľká kúpeľňa bola tiež skvele zariadená. Šampón, mydlo – to je samozrejmosť, avšak ďalšie toaletné potreby, vrátane vreckoviek, balenie odličovacích tampónov a vatových tyčiniek, to už sa tak často nevidí. Na kúpeľni sa mi najviac páčilo obrovské zrkadlo cez celú stenu – také by som si pokojne zaobstarala aj domov! Malým nedostatkom bola nedovierajúca sa zástena vo vani spojenej so sprchou.

V izbe boli prichystané papučky, župany do wellness, a na posteli nechýbali ani mini čokoládky na privítanie. Súčasťou izby bol aj priestranný balkón s posedením, z ktorého sme, bohužiaľ, nemali výhľad na krásne jazero, ale na budovy.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V rámci pobytu sme mali polpenziu, ktorá zahŕňala raňajky formou bufetu a večeru v podobe 3-chodového menu (polievka, hlavné jedlo a dezert). Nápoje neboli v cene. Prvý večer sme k jedlu dostali ako welcome drink pohár Prosecca. To nám po náročnej ceste naozaj padlo vhod!

Hotelové menu ma naozaj milo prekvapilo a stravu v Hoteli Solisko **** hodnotím ako jednu z najlepších, čo sme kedy mali. Čakala som ťažké slovenské špeciality, ale všetko bolo ľahké a zdravé. Priateľ by síce preferoval väčšie porcie a sladšie dezerty, ale hladom rozhodne netrpel. 😁 V deň príchodu sme si nemohli vybrať jedlo, večera sa vyberá pri raňajkách, ale aj tak sme boli spokojní. Pochutnali sme si na hustej zeleninovej polievke, ako hlavný chod sme mali bravčovú panenku s pečenými zemiakmi a dezert bol ľahký chia puding s ovocím.

Raňajky sme si užili na maximum. Výber bol taký obrovský, že sme nevedeli, čo skôr vyskúšať. Podávali sa vajíčka na niekoľko spôsobov, párky, klobásky, fazuľa, opečená slaninka, veľa druhov pečiva (aj pre celiakov), zelenina, domáce nátierky, paštéty, šalát caprese, údeniny a syry. Zo sladkého boli k dispozícii müsli, jogurty, sladké pečivo a celé aj krájané ovocie. Čo sa zdalo, že dochádza, obsluha ihneď doplnila. Na pitie sme si mohli dať kávu z kávovaru aj prekvapkávanú, čaj, džúsy a vodu. S priateľom si celkom potrpíme na kvalitnú kávu, ale s prekvapkávanou verziou sme sa uspokojili, aj keď išlo o nejakú tmavo praženú taliansku klasiku.

Ako som už spomenula, pri raňajkách si vyberáte, čo si dáte na večeru. Na stole je nachystaný dotazník s menu. Na výber boli tri hlavné jedlá, z toho jedno bolo vegetariánske. Okrem toho bola pri dotazníku pripravená aj predpoveď počasia – čo sa pri pobyte v Tatrách viac ako hodí – a tiež tipy na pekný deň. To bola milá drobnosť, ktorá hneď ráno zlepší deň.

Druhý deň sme večerali krémovú šošovicovú polievku s kyslou smotanou. Ako hlavný chod som si dala lososa s ryžou a parmezánom, priateľ zvolil kurací steak sous-vide s mrkvovým pyré a grilovanou zeleninou. Dezert bola kávová pena s ovocím. Pri druhých raňajkách sme si všimli, že niektoré raňajkové pokrmy sa menia, čo iste ocenia tí, ktorí zostanú dlhšie ako na víkend.

Ako sme sa najedli v okolí?

Hotelové jedlo bolo perfektné a úplne nám stačilo, takže sme sa nikde inde nestravovali. Cestou domov sme sa chceli zastaviť na známom Salaši Krajinka v meste Ružomberok, ale to nakoniec nevyšlo, pretože sme nemali rezerváciu a v podniku bolo plno. Reštauráciu sme teda nevyskúšali, ale nakúpili sme tu aspoň domáce produkty - bryndzu, korbáčiky, pareničky. Všetko bolo výborné a veľmi odporúčam!

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Ubytovanie sa môže pochváliť krásnym a veľkým wellness centrom s tromi saunami (parná, fínska a infra), Kneippovým kúpeľom, vírivkou, ochladzovacím bazénom a relaxačnou zónou. Pri wellness sa nachádza aj fitness, ale pripadalo nám, že ho takmer nikto nevyužíva. Myslím, že kvôli cvičeniu v posilňovni do Tatier aj tak nikto nechodí. 😊

Wellness má celkom dlhú otváraciu dobu, a to od 15:00 do 21:00 hodín a vstup doň nebolo nutné vopred hlásiť či rezervovať. Župany aj papuče sme mali prichystané v izbe. Uteráky a plachty sú k dispozícii pri vstupe v skrinkách. S priateľom nie sme veľkí fanúšikovia wellness, a ja som bola navyše limitovaná zdravotne, takže sme si priestory len pozreli a skúsili sme aspoň Kneippov kúpeľ. Wellness zóna na nás pôsobila príjemne. Milým bonusom bolo čerstvé ovocie, ktorým sa môžete ponúknuť pri odchode. Za príplatok si môžete dopriať aj masáže – ceny a ďalšie informácie o tejto službe boli vypísané aj v letáku na izbe.

Kam sa vydať na výlet?

  • Hotel má výbornú polohu, stojí priamo na turistických trasách. Je tak skvelým východiskovým bodom pre najrôznejšie túry alebo výstup na Kriváň, pre ktorý sme sa s priateľom rozhodli. Zhruba 20 km dlhá trasa s prevýšením približne 1 200 m vedie nádhernou prírodou plnou výhľadov na okolité vrcholy. Väčšina trasy stúpa pozvoľna, ale zhruba hodinu pod vrcholom začne byť terén náročnejší a treba si občas pomôcť aj rukami. Horolezecké vybavenie však mať nemusíte. My sme sme sa na túto túru vypravili v posledný krásny jesenný deň (14. 10. bolo 20 °C, skrátka ako v lete), a tak veľa návštevníkov Tatier, bohužiaľ, malo rovnaký nápad. Stalo sa teda to, čo sme poznali len z fotiek a videí kolujúcich po internete: pred vrcholom Kriváňa sme sa ocitli v rade plnom ľudí. Pokiaľ aj vy plánujete výstup, odporúčam ho absolvovať vo všedné dni a mimo sezóny.

  • K prechádzkam láka aj kúzelné Štrbské pleso. Rovinatá okružná trasa je super aj pre rodiny s kočíkmi, pretože nie je príliš dlhá. Skvelá je napríklad aj na vytrávenie po chutnej hotelovej večeri. 😊

  • Súčasťou nášho pobytového balíčka boli vstupenky na vyhliadku Veža snov. Bohužiaľ sme nemali dostatok času, a tak sme vstupenky nevyužili. Vežu snov však určite neprehliadnete, ľahko sa k nej dostanete po ceste vedúcej okolo Štrbského plesa.


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Solisko ****

„Pobyt v Hoteli Solisko **** bol jedným slovom úžasný. Dostali sme všetko, čo pobytový balíček sľúbil. Pohodlné a do detailu starostlivo zariadené izby a vynikajúce jedlo v podobe raňajkového bufetu s bohatým výberom a chuťovo vyladené trojchodové večere. Dojem na nás urobilo aj skvele zariadené wellness. Hotel leží v nádhernom prostredí, priamo na brehu ikonického Štrbského plesa. Okrem nezameniteľnej atmosféry sa tak môže pochváliť aj ideálnou polohou na najrôznejšie výlety. Sotva vykročíte z hotela, hneď stojíte na turistickej trase. Môžem vrelo odporučiť napríklad výstup na Kriváň alebo prechádzku okolo najslávnejšieho slovenského jazera."


👍 Pobyt v Hoteli Solisko **** bol osobne overený Kristýnou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 27. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet