Osobne overené: Recenzia pobytu v Gotthard Therme Hotel & Conference ****

Vydajte sa spolu so Szabim, členom Travelking tímu, do Maďarska. Konkrétne do Gotthard Therme Hotel & Conference ****. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v Gotthard Therme Hotel & Conference ****

Informácie o pobyte v bodoch:

Video z pobytu

Kam a ako sme šli?

Do mesta Szentgotthárd, kde sa Gotthard Therme Hotel & Conference nachádza, sme vyrazili z Budapešti. Išli sme autom a normálne by nám cesta zabrala cca 3 hodiny, urobili sme si ale ešte aj malý výlet k Balatonu. Navštívili sme benediktínsky kláštor v mestečku Tihany a po obede sme pokračovali v ceste do Szentgotthárdu. Ku koncu cesty je dobré dávať pozor, ak miniete zjazd z novo pristavanej diaľnice M80, dôjdete až do Rakúska. Cieľová destinácia je totiž najzápadnejšie položené mesto na maďarskom území, tesne pri rakúskych hraniciach.

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovanie nebolo nutné rezervovať dopredu, okolo hotela je dostatok voľných parkovacích miest, za ktoré sa neplatí. Za zmienku určite stojí spôsob, akým hotel uľahčuje vykladanie vecí - autom môžete zastaviť priamo pred hlavným vchodom, vyložiť batožinu a potom zaparkovať na parkovisku. Pri vchode je tiež umiestnená nabíjačka pre elektromobily.

Kde sme sa ubytovali?

Gotthard Therme Hotel & Conference je vďaka svojej polohe neďaleko hraníc výborným východiskovým bodom na objavovanie krás rakúskej a slovinskej prírody a ďalšie zaujímavé aktivity. Okolité cesty majú pomerne nízku prevádzku, budete tak mať vynikajúcu príležitosť preskúmať národný park Őrség, v ktorom sa mesto Szentgotthárd nachádza, aj na bicykli. Ten si ani nemusíte brať so sebou, bicykle si môžete zapožičať priamo na recepcii. Dokonca sa vraj chystá dokúpenie nových modelov, vrátane elektrobicyklov.

V hoteli nás privítal veľmi ochotný personál a hneď sme sa cítili ako doma. Pri príchode sme dostali kartu od izby a malý zošit pre deti – po každom jedle doň dostali pečiatku od čašníka, pokiaľ dojedli svoju porciu bezo zvyšku. Po obdržaní všetkých pečiatok dostanú deti darček, naše ratolesti ale, bohužiaľ, plný počet nepozbierali. 😊 Servis je naozaj na vysokej úrovni, na splnenie akéhokoľvek priania vám stačí len stlačiť jedno tlačidlo na telefóne. Otvorenie trezoru, ktorý sme zamkli nedopatrením, zabralo len cca 10 minút a prezuvky pre manželku nám doniesli z recepcie za 5 minút.

Ubytovali sme sa v rodinnej izbe – najmladší člen rodiny spal v detskej postieľke, druhé dieťa malo nachystanú prístelku. Izba bola dostatočne priestranná a necítili sme sa stiesnene, aj keď v nej boli 3 postele (dvojlôžko + prístelka) a detská postieľka. Všetko bolo dokonale čisté a upratané, k dispozícii sme mali vlastnú kúpeľňu a balkón. Nechýbala ani klimatizácia, televízia a WiFi pripojenie. Po dlhom dni si človek nepraje nič iné, ako relaxovať vo wellness, ocenili sme preto župany rovno nachystané v izbe.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Mali sme zaistenú polpenziu spolu s neobmedzenou konzumáciou nealkoholických nápojov, kávy a čajov (každý deň od 7:00 do 18:00 hodín). Raňajkový bufet pozostával z teplých a studených jedál, ovocia, cereálií... skrátka všetkého, čo môžete v kvalitnom 4* hoteli očakávať. So ženou sme si pochutnali na tradičných maďarských raňajkách (omeleta, miešané vajcia, párky a pečivo), zatiaľ čo deti si obľúbili kašu s chia semienkami a banánom.

Večere sa tiež servírovali formou bohatého bufetu. Okrem regionálnych pokrmov bolo v ponuke aj množstvo medzinárodných jedál. Vyberali sme z niekoľkých studených predjedál (ja som si zamiloval jedno s avokádom), 2 druhov polievok, rôznych teplých a studených hlavných chodov a príloh a detského menu. Po večeri u nás nikdy nesmie chýbať sladký zákusok, manželka ale tentoraz dávala prednosť skôr čerstvému ovociu (predovšetkým hroznu a kivi).

Ako sme sa najedli v okolí?

Obed sme si dali opäť v hotelovej reštaurácii. Počas dňa si môžete objednať pokrmy z klasického jedálneho lístka, ktorý zahŕňa aj detské menu. Jedlo si skvele vychutnáte na terase smerujúcej do záhrady. Pozitívom je, že obedovať môžete aj v župane, na jedlo tak pokojne zájdite hneď z wellness centra.

Aké bolo cestovanie s deťmi?

Opäť musím pochváliť skvelé služby, ktoré našu rodinnú dovolenku ešte spríjemnili a zjednodušili. V izbe sme mali nachystanú prebaľovaciu podložku, prebaľovaciu tašku, detskú vaničku, detské toaletné sedadlo a LED nočné svetlo. Ranný aj večerný bufet vždy zahŕňal menu pre najmladších hostí a našim deťom sa najviac páčili farebné taniere a príbory.

Po celú dobu nášho pobytu nás, bohužiaľ, sprevádzalo daždivé počasie, nemali sme tak príležitosť vyskúšať vonkajšie ihrisko (šmykľavka, hojdačky, preliezky, pieskovisko...) v záhrade. V suteréne hotela je aj detská herňa so šmykľavkou, preliezkami, kuchynkou, stavebnicami a ďalšou zábavou. Nájdete tu aj konzolu Xbox, ktorá zabaví väčšie deti a dospelých.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Hotel je priamo prepojený s termálnymi kúpeľmi St. Gotthard Spa & Wellness, už z izby tak môžete vyraziť v župane, výťahom zídete do suterénu a za pár krokov ste v nádherných kúpeľoch so stredomorskou atmosférou, umocnenou palmami a exotickými rastlinami. Do wellness sme zašli vždy dvakrát za deň, ráno a po popoludňajšom šlofíku. Kvôli nepriazni počasia sme nemali šancu vyskúšať vonkajší bazén.

Vodná plocha 1 500 m², zážitkový vnútorný bazén s vodnými atrakciami, 3 šmykľavky pre rôzne vekové kategórie (my sme si najviac užili červenú), 2 vírivky, sauny a perličkový termálny bazén ale iste uspokoja aj tých najnáročnejších hostí. Aktívnejší jedinci si môžu zahrať squash alebo zacvičiť vo fitness centre. Vďaka ponúkaným atrakciám a vysokej úrovni poskytovaných služieb môžem kúpeľný komplex odporučiť ako perfektné miesto pre rodiny.

Kam sa vydať na výlet?

  • Národný park Őrség – Vyrazte na túru so sprievodcom, ktorý vám pomôže objaviť skryté prírodné krásy národného parku.
  • Túra po stopách európskych divokých koní – Trasa začína v Ľudovom múzeu Őrség a vedie okolo lúky, na ktorej žijú divé kone. Počas prechádzky so sprievodcom sa tak môžete stretnúť s týmito „pôvodnými obyvateľmi“ regiónu.

Tip: Stiahnite si zadarmo mobilnú aplikáciu národného parku Őrség. S pomocou aplikácie objavíte turistické trasy a získate zaujímavé informácie o okolitom regióne len za cenu niekoľkých „kliknutí“.


Záverečné hodnotenie pobytu v Gotthard Therme Hoteli & Conference ****

„Gotthard Therme Hotel & Conference je úžasný! Musím pochváliť dokonale čisté prostredie a neuveriteľne bohatú polpenziu, s rodinou sme ocenili najmä neobmedzenú konzumáciu nealkoholických nápojov, kávy a čaju počas dňa. S hotelom je priamo prepojené St. Gotthard Spa & Wellness - stačí sa prezliecť do plaviek a županu a za pár minút si môžete užívať vodné šmykľavky, hydromasážne vírivky, bazény a sauny, parné kabíny a ďalšie atrakcie. Skvelá je aj lokalita, s výbornou dostupnosťou do Rakúska a Národného parku Őrség. Ak nechcete tráviť čas len vo wellness, zarezervujte si výlet so sprievodcom alebo vyrazte na cyklovýlet. Rozhodne nebudete ľutovať. Aj my sme si užili dokonalú dovolenku a určite sa znova vrátime.”


👍 Pobyt v Gotthard Therme Hotel & Conference **** bol osobne overený Szabim, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 27. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet