Osobne overené: Recenzia pobytu v Crvena Luka Resorte ****

Vydajte sa spolu s Markétou, členkou nášho tímu Travelking, do Chorvátska. Konkrétne do Crvena Luka Resortu **** v severnej Dalmácii. Aký bol výlet, ubytovanie, wellness a strava? A ktoré miesta v okolí by ste nemali vynechať? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v Crvena Luka Resorte ****

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 9. 6. 2023 - 11. 6. 2023
  • Ubytovaní sme boli v: Crvena Luka Resorte ****
  • Lokalitou ubytovania je: Dalmácia
  • Cestovala som: S partnerom
  • Strava: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Keďže bývame v Splite v južnej Dalmácii, boli sme od nášho hotela vzdialení len niečo vyše 100 km. Mohli sme ísť buď po diaľnici, alebo po mojej obľúbenej Jadranskej magistrále. Vždy, keď sa neponáhľame, rada si vyberiem tú druhú možnosť. Jadranská magistrála patrí k najkrajším pobrežným cestám na svete a jazda po nej je veľkým zážitkom. Ak by sme však cestovali zo Slovenska, ideálna by bola čo najkratšia cesta, tak by sme si vybrali klasickú trasu cez Viedeň a Maribor. V Rakúsku aj Slovinsku si musíte kúpiť diaľničnú známku (v Rakúsku 10-dňovú za 10 eur, v Slovinsku 7-dňovú za 16 eur). V Chorvátsku by sme potom pokračovali po diaľnici smerom na Záhreb a potom na Zadar. Neďaleko Zadaru je výjazd z diaľnice a posledný úsek ku Biogradu na Moru, kde sa nachádza hotel, vedie po spomínanej Jadranskej magistrále. Diaľnice v Chorvátsku sú spoplatnené mýtom, takže tu nedostanete diaľničnú známku.

Ako to bolo s parkovaním?

Auto som zaparkovala na obrovskom parkovisku priamo pred hotelom. Vchádza sa naň cez závoru, ktorú obsluhuje strážnik a bezpečnosť zaisťuje aj kamerový systém. Po check-ine nám dal recepčný papierik s názvom hotela, ktorý sme si dali za predné sklo. Myslím si však, že to nikto nekontroloval. Počet parkovacích miest bol vzhľadom na kapacitu hotela dostatočný a parkovanie bolo zadarmo.

Kde sme boli ubytovaní?

Keďže priestory Rezortu Crvena Luka sa nachádzajú vo viacerých menších budovách, jedna z nich je určená len pre recepciu. Nachádza sa hneď vedľa parkoviska a určite ju neprehliadnite. Privítala nás veľmi milá recepčná, s ktorou sme nemali problém dohovoriť sa anglicky. Počas chvíľky nám poskytla všetky dôležité informácie a dala nám mapu hotelového areálu. Dostali sme aj elektronickú kartu od izby a k tomu dva náramky, ktoré sa dali použiť aj ako kľúč, čo bolo veľmi praktické.

Ubytovaní sme boli v trojposchodovej budove s dvoma výťahmi, v ktorej suteréne sa nachádza wellness centrum. Naša izba Superior bola na druhom poschodí a hneď ako sme do nej vstúpili, som bola nadšená. Najskôr sme vošli do obývačky s pohovkou, TV, šatníkovou skriňou, vešiakom, písacím stolom a mini chladničkou. Prvé dvere napravo viedli do veľkej kúpeľne so sprchovacím kútom, WC, bidetom, umývadlom a zrkadlom. K dispozícii sme mali dostatok uterákov rôznych veľkostí vrátane uterákov na tvár, čo oceňujem. Druhé dvere napravo viedli do menšej spálne, ktorej ústredným bodom bola, neprekvapivo, pohodlná manželská posteľ. Z obývačky sa dalo vyjsť aj na priestranný balkón so stolíkom a sedením. Cez les sa z balkónu dalo pozerať až na more. V spálni a obývačke bola klimatizácia a pozitívne hodnotím kvalitu plastových okien a dverí na balkón. Keď sme ich zavreli, v izbe bolo dokonalé ticho. Počas nášho pobytu bol v hoteli pokoj a všetci hostia boli vzorní, ale človek nikdy nevie. :)

Crvena Luka Resort ****, Chorvátsko

Ako sme sa stravovali v ubytovacom zariadení?

Súčasťou hotelového komplexu sú dve reštaurácie umiestnené na dvoch poschodiach nad sebou. My sme sa stravovali v reštaurácii Il Dòge, v ktorej sa podávajú raňajky a večere formou bufetu. K reštaurácii patrí okrem veľkého vnútorného priestoru aj terasa s krásnym výhľadom na more.

Osobne si neviem predstaviť krajší začiatok dovolenkového dňa ako chutné raňajky pri pozorovaní azúrového mora. Na raňajkovom bufete bolo naozaj z čoho vyberať. Zo slaných jedál sme si mohli dať vajíčka na viacero spôsobov, klobásky, slaninu, pečenú a čerstvú zeleninu a množstvo druhov syrov a údenín. Pre tých, ktorí si radi osladia začiatok dňa, boli k dispozícii cereálie, jogurty, pudingy, sušené a čerstvé ovocie, džemy a dokonca aj medové plásty. Samozrejme, nechýbali ani všetky druhy čerstvého pečiva. Zaujal ma stroj, ktorý neustále pripravoval čerstvé lievance. Hotel myslí aj na hostí s potravinovými alergiami alebo intoleranciami, takže nechýbali rastlinné mlieka a bezlepkové pečivo. Smäd sme mohli uhasiť rôznymi ovocnými šťavami, vodou, čajom alebo kávou z kávovaru, ktorá mi nečakane veľmi chutila.

Doslova vynikajúcim zakončením dňa bola večera, ktorá bola opäť formou švédskych stolov. Aj večer bola ponuka naozaj pestrá. My sme si najskôr dali polievku (na výber boli vždy dva druhy) a potom predjedlo zo šalátového baru. Okrem čerstvej a zavarenej zeleniny tam boli kvalitné syry a údeniny, hotové šaláty s morskými plodmi, vajíčka, nátierky, dipy a ďalšie dobroty. Hlavnými jedlami boli najmä ryby, morské plody a bravčové mäso, s rôznymi prílohami od cestovín cez ryžu až po zemiaky. Ja síce mäso veľmi nejem, ale priateľovi mäsové špeciality veľmi chutili a mňa príjemne prekvapilo veľké množstvo zeleninových jedál. Dezerty si po večeri často nedávam, ale tu som urobila výnimku. Okrem klasických dezertov sme si mohli vychutnať domácu panna cottu, ktorú bolo možné dozdobiť podľa vlastnej chuti lahodnou polevou z lesného ovocia a ďalšími ingredienciami. Tento nie príliš sladký dezert bol dokonalým zakončením výbornej večere. Nápoje počas večere boli za príplatok a náramok, ktorý slúžil aj na odomknutie izby, umožnil pripísať útratu na účet izby.

Priamo pod hlavnou hotelovou reštauráciou Il Dòge sa nachádzalo bistro Mamma Rosa v talianskom štýle. V bistre si môžete nad rámec polpenzie objednať jedlá z jedálneho lístka, ktorý obsahuje najmä stredomorské špeciality, ako sú pizza, cestoviny, šaláty a hamburgery. Jedlo v Mamma Rosa sme neochutnali, ale na pohľad vyzeralo naozaj fantasticky. Hotelový bar na pláži ponúkal od rána do večera osviežujúce kokteily, kávu a zmrzlinu. Hrala tam hudba, ale nie príliš nahlas, takže to bolo naozaj príjemné miesto na posedenie. My sme do baru radi zašli na kokteil po večeri.

Ako sme sa najedli v okolí?

Deň sme strávili turistikou v prírode, kde ani nebola možnosť stravovania. To však vôbec nevadilo, pretože sme si dali kráľovské raňajky a potom sme si nechali miesto na večeru. 😊

Aké bolo wellness v hoteli?

Hoci má hotel krásne wellness centrum, ako prvú vec musím spomenúť hotelovú pláž. V Chorvátsku žijem už rok, takže som tu už niečo precestovala, ale takú krásnu pláž, ako je tá v Crvena Luka Resort, som ešte nevidela. Rezort sa rozprestiera okolo malebného zálivu, ktorý ponúka množstvo miest na oddych a vodné radovánky. Stredom areálu je hlavná pláž, ktorá sa nachádza pred barom. Vodnú plochu potom lemujú menšie zákutia s ležadlami, kde môžete v pokoji a súkromí relaxovať. Ležadlá sú spoplatnené a ich prenájom stojí 5 eur na deň. Na pláži a vo vode je jemný biely piesok, takže si nemusíte brať topánky do vody. Pravú stranu zálivu zdobí aj štýlový infinity bazén, ktorý naozaj splýva s morom a vytvára tak nádherný efekt nekonečnej hladiny. Ak ste teda milovníkmi mora, ale nemáte radi typické chorvátske skalnaté pobrežie, táto pláž vás nadchne.

Crvena Luka Resort ****, Chorvátsko

V rámci balíčka sme mali neobmedzený vstup do hotelového wellness, ktoré je otvorené od 8:00 do 20:00 hodín. Uteráky, župany a plachty si môžete za malý poplatok požičať na recepcii, ktorá sa nachádza hneď pri vchode do wellness centra. Dominantou tohto priestoru je vyhrievaný bazén s výhľadom na hotelový les. Keďže rozhodne nepatrím k vodným živlom, zamierila som do fínskej a parnej sauny a potom som si oddýchla v relaxačnej zóne s ľadovou studňou uprostred. Súčasťou wellness centra boli aj miestnosti na masáže a kozmetické procedúry, ale tieto služby som nevyužila. Pre športových nadšencov bola k dispozícii aj slušne vybavená a klimatizovaná posilňovňa, a navyše aj vonkajšia posilňovňa. Celkovo sa mi wellness centrum veľmi páčilo - bolo moderné, dokonale čisté a vládla v ňom naozaj príjemná atmosféra.

Aké má hotel podmienky pre deti?

Hotel je ako stvorený na dovolenku s deťmi. K dispozícii je niekoľko skvelých vonkajších ihrísk a veľká vnútorná herňa. Okrem toho sa o zábavu malých hostí každý deň starajú animačné programy. V jedálni je k dispozícii dostatok detských stoličiek a ďalšie vybavenie si môžete prenajať na recepcii. Rodičom, ktorí si radi užijú čas pre seba, hotel ponúka službu stráženia detí.

V bufetoch s polpenziou je vždy dostatok jedál, ktoré boli pripravené s ohľadom na detských stravníkov. Jedlá boli vo všeobecnosti málo slané, ale to vôbec nevadilo, pretože na každom stole bola soľnička a korenička. Myslím, že raňajky a večere v Il Dòge museli chutiť aj vyberavým deťom.

.

Kam sa vybrať na výlet?

  • Hlavným cieľom výletu, na ktorý som sa tešila, bolo Vranské jazero. K najväčšiemu chorvátskemu jazeru sa dostanete z hotela za pár minút autom, za 20 minút na bicykli po cyklotrase alebo pešo asi za hodinu príjemnou prechádzkou. V prvý deň nášho pobytu sme navštívili ornitologickú rezerváciu na severnom konci jazera. Vtáky môžete pozorovať počas prechádzky rezerváciou po drevených chodníkoch, ktoré vedú ponad vodu.
  • V 10 km vzdialenej obci Vrana, nachádzajúcej sa v neďaleko jazera, sa v bezprostrednej blízkosti nachádzajú hneď dva hrady. Staršia zrúcanina hradu Vrana pochádza z 11. storočia a uprostred divokej prírody pôsobí naozaj romanticky. Naproti starému hradu sa nachádza stredoveká pevnosť zo 17. storočia, ktorá bola zrekonštruovaná a teraz slúži ako luxusný hotel.
  • Počas dovolenky sa radi prechádzame po horách a nebolo tomu inak ani teraz. Z dediny Vrana sme sa vydali po červeno značenom chodníku cez kopce Veliki Bak k rozhľadni Zamina. Na trase bolo niekoľko krásnych vyhliadkových bodov, odkiaľ sme sa pozerali na Vranské jazero.
  • Priamo z hotelovej pláže sme sa prešli do neďalekého letoviska Biograd na Moru. Najprv sme prešli po vyšliapanej cestičke vedúcej priamo okolo mora a potom sme sa pripojili k dlhej promenáde lemovanej množstvom kaviarní, reštaurácií a obchodov. Samotný Biograd má pekné historické centrum a prístav, z ktorého vyrážajú rôzne výletné lode.
  • Po Jadranskej magistrále sa z hotela dostanete do krásneho historického mesta Zadar len za 45 minút. Okrem nádherného starobylého centra má Zadar aj moderné turistické atrakcie, ako napríklad Morský organ alebo Pozdrav slnku. Určite odporúčam navštíviť toto krásne mesto!
  • Ak beriete deti na pobyt, určite ich poteší deň strávený v zábavnom parku Dalmaland, ktorý sa nachádza len 1 km od hotela. Ide o veľký park plný atrakcií, ako sú horské dráhy, ruské koleso, centrifúga, kolotoče a ďalšie. Okrem toho sa tu nachádza aj aquapark s vodnými atrakciami. Na tomto mieste sa určite bude páčiť malým aj veľkým.

Záverečné hodnotenie pobytu v Crvena Luka Resorte ****

„Ak si chcete užiť svoju ďalšiu dovolenku v Chorvátsku na výnimočnom mieste a očakávate vysoký štandard služieb, Crvena Luka Resort **** je to správne miesto. Rezort sa nachádza mimo mesta pri malebnom zálive a jeho súčasťou je krásna pláž s bielym jemným pieskom. Krajšiu pláž v Chorvátsku naozaj nenájdete. Izby sú priestranné a ponúkajú komfortné bývanie. Polpenzia formou bufetu je plná dobrôt a poteší každého milovníka stredomorskej kuchyne. Relaxovať tu môžete nielen na pláži, ale aj v modernom hotelovom wellness centre s krytým vyhrievaným bazénom a dvoma saunami. Rodiny s deťmi tu nájdu perfektné vybavenie - hotel má niekoľko detských ihrísk, skvelú herňu a animačné programy, ktoré zabavia celú rodinu. V okolí hotela nájdete množstvo prírodných a kultúrnych krás, od Vranského jazera až po historické mesto Zadar a pohorie Velebit.“


👍 Pobyt v Crvena Luka Resorte **** osobne overila Markéta, členka tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 25. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet