Osobne overené: Recenzia pobytu s wellness v Hoteli Palace **** pri jazere Hévíz

Vydajte sa spolu s Martinom, členom nášho Travelking tímu, do Hévízu v Maďarsku. Konkrétne do Hotela Palace ****. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s wellness v Hoteli Palace **** pri jazere Hévíz

Informácie o pobyte v bodoch

  • Termín pobytu: 9.9.2022 - 11.9.2022
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli Palace ****
  • Lokalitou ubytovania je: Hévíz
  • Cestoval som: S partnerkou
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Video z pobytu

Kam a ako sme išli?

Na pobyt do Maďarska sme vyrazili v piatok okolo 10:00 hodín z Brna. Cestu som naplánoval tak, aby sme do hotela (aj s nejakou tou prestávkou) docestovali na check in, ktorý je o 14:00 hodín. Cesta dlhá 322 km trvala zhruba 3 hodiny a 40 minút. Vedel som, že ako na Slovensku, tak v Maďarsku budeme prechádzať platenými úsekmi, a tak som večer pred odchodom zaobstaral diaľničné známky. Tie sa dajú zakúpiť online, najkratšia doba platnosti bola 10 dní. Cenovo obe diaľničné známky vychádzajú podobne, v prepočte asi na 10 €.

Jedinú zastávku počas cesty sme mali po prejazde hranice medzi Slovenskom a Maďarskom, kde sa nachádzajú čerpacie stanice MOL a McDonald's. Tu sme doplnili energiu na zvyšok cesty, na ktorej nás čakalo ešte asi 130 km. Veľká časť cesty sa išla po diaľnici, takže utekala rýchlo a bez nejakých väčších problémov. Až posledných 40 km sme išli po rýchlostnej komunikácii, ale našťastie bola premávka normálna, a tak sme do mestečka Hévíz a nášho hotela dorazili na čas.

Ako to bolo s parkovaním?

Pri príchode sme zaparkovali pred hotel (miesto pre 3 autá). Toto parkovanie slúži len na vyloženie kufrov a check in na recepcii. Tu nahlásite ŠPZ auta a za poplatok 4 000 Ft (cca 9,30 €) za noc potom môžete parkovať v podzemí pod hotelom, kde máte garantované miesto. Priplatiť si parkovanie je určite dobrá voľba, pretože Hévíz je kúpeľným mestečkom, a ako to tak býva, verejné dlhodobé parkovanie tu nie je žiadna sláva.

Avšak nejaké miesto sa na verejnom parkovisku nájsť dá. My sme posledný deň parkovali kúsok od hotela, pretože sme po check oute vyrazili ešte k termálnemu jazeru. Za toto parkovanie sme platili v prepočte 1 €/hodina.

Hotel Palace ****, Hévíz, Osobne overené

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Palace **** sa nachádza na hlavnej ulici mestečka Hévíz a leží naozaj len kúsok od vychýreného termálneho jazera, čo beriem ako veľké plus. Okolo hotela sa nachádzajú uličky s množstvom obchodíkov, kaviarní a reštaurácií, ide teda o veľmi atraktívnu lokalitu po všetkých stránkach.

Keď som prvýkrát vstúpil do izby, ktorú nám na recepcii pridelili, prekvapilo ma, aká bola veľká a priestranná. V izbe sa nachádzala pohodlná manželská posteľ, na ktorej sa spalo ako na obláčiku, nechýbalo tu ani posedenie so stolíkom a kreslami. Okrem spálňovej časti tu však bola kuchynka so sklokeramickou doskou a riadom, takže si hostia môžu prípadne aj uvariť niečo dobré, alebo ohriať jedlo napríklad pre deti. My sme túto možnosť nevyužili, pretože nám bohato stačila polpenzia, ktorú sme mali v cene balíčka. :-) Skvelý bol balkón, kde sa počas teplého večera krásne odpočívalo s pohárom prosecca v ruke. V izbe bola, samozrejme, tiež kúpeľňa so sprchovacím kútom, priestranná a úplne dostačujúca. Môžem s čistým svedomím povedať, že nie len v izbe, ale v celom areáli bolo veľmi čisto a upratané, čo v hoteloch nemusí byť vždy samozrejmosťou.

Hotel Palace ****, Hévíz, Osobne overené

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou nášho balíčka bola polpenzia, ale v hoteli sa dá prípadne aj naobedovať. Raňajky aj večere boli formou bufetov. Ráno bol výber taká klasika, od slaného i sladkého pečiva cez miešané vajíčka, omelety, párky, rôzne druhy údenín a syrov až po mliečne výrobky, čerstvú zeleninu a ovocie. Nechýbali ani sladké raňajky v podobe ovsenej či ryžovej kaše, z nápojov tu bol čaj, káva a džúsy. Na večeru bol výber zo štyroch hlavných chodov - rôzne mäsá, prílohy (hranolky, krokety a i.), zelenina, ovocie a tiež bohatý výber dezertov a zákuskov, ktorých bolo snáď viac ako 10 druhov. Len ťažko sa dalo všetko ochutnať, keď mal človek po večeri v pláne zamieriť do hotelového wellness. :-) Musím však povedať, že sme si stravu veľmi užili a chutilo nám.

Ako sme sa najedli v okolí?

Raňajky a večere sme mali v hoteli, cez obed sme boli pri termálnom jazere a ešte sme boli napchaní z rána. Z tohto dôvodu sme žiadne miestne reštaurácie nevyužili. Zaznamenal som však, že v blízkosti hotela sa nachádza minimálne 5 rôznych reštaurácií, kam môžete zájsť ochutnať miestnu i zahraničnú kuchyňu.

Hotel Palace ****, Hévíz, Osobne overené

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Hotel ponúka wellness centrum, v ktorom nájdete bazén, vírivku a tri druhy sáun. Príjemné zistenie bolo, že na nás v izbe v kúpeľni čakajú dve osušky a župany, vďaka ktorým sme mohli ísť do wellness rovno v plavkách. Wellness sa nachádza na prízemí a príchod nie je potrebné nijako hlásiť vopred. Jednoducho až budete mať náladu na relaxáciu, zamierite sem. Voda v bazéne bola príjemne teplá, a aj keď bazén nebol najdlhší (pre plavcov), nám sa tu odpočívalo skvele. Boli sme prekvapení, že okolo 19. hodiny bolo wellness viac-menej prázdne a mohli sme si tu užiť dostatok súkromia.

Hotel Palace ****, Hévíz, Osobne overené

Kam sa vydať na výlet v okolí mesta Hévíz?

Náš pobyt začal po príchode v piatok popoludní, keď sme sa hneď po ubytovaní vydali na prechádzku okolo hotela. Tiež sme zašli do hotelového lobby baru na pivo, kde sme si naplánovali nasledujúci deň. Vymysleli sme, že sa vydáme k Balatonu, ktorý leží len 15 km od Hévízu. Keď sme sem prišli, bolo poznať, že už je po sezóne, pretože tu bol úplný pokoj. My sme si tak aspoň mohli užiť relaxáciu na móle a pozorovať vodnú hladinu, ktorá vďaka vlnám tak trochu pripomínala more. :-)

Pri spiatočnej ceste do Hévízu, asi 20 km od neho, sme sa zastavili aj v mestečku s hradom Sümeg. Hrad stojí na kopci a nedá sa prehliadnuť. Vydali sme sa aj dovnútra na prehliadku, ktorú rozhodne odporúčam.

Vynechať by ste, samozrejme, nemali ani to hlavné, čo je návšteva miestneho termálneho jazera Hévíz, ktoré leží len kúsok od hotela. My sme tu v deň odchodu strávili niekoľko hodín kúpaním v horúcej vode a stálo to za to!


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Palace ****

„Pobyt v Hoteli Palace môžem jedine odporučiť. Hévíz je krásnym kúpeľným mestečkom a jeho najväčšou dominantou je termálne jazero, ktoré nás absolútne očarilo. Určite ho odporúčam navštíviť. Izba v hoteli bola priestranná, dokonca mala aj vlastnú kuchynku. Všetky interiéry boli čisté, personál usmievavý a vždy nám s radosťou vo všetkom vyhovel. Skvelá bola aj strava formou bufetov, na ktoré sme si pochutnali. Celý pobyt hodnotím veľmi pozitívne a rád sa sem zase vrátim.”


👍 Pobyt v Hoteli Palace **** bol osobne overený Martinom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Martin DittertMartin Dittert
Aktualizované: 19. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet