Osobne overené: Recenzia pobytu s výletmi v Sport Art Centrum Hoteli **** v Beskydách

Vydajte sa spolu so Zuzkou, členkou nášho Travelking tímu, do Beskýd. Konkrétne do Sport Art Centrum Hotela ****. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s výletmi v Sport Art Centrum Hoteli **** v Beskydách

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 4. 11. 2022 - 6. 11. 2022
  • Ubytovaní sme boli v: Sport Art Centrum Hoteli ****
  • Lokalitou ubytovania sú: Beskydy
  • Cestovala som: S partnerom
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Video z pobytu

Kam a ako sme išli?

Náš výlet sme začali v Brne a trasa nám zabrala približne 2 hodiny. Sport Art Centrum Hotel **** leží v tichej lokalite Prostřednej Bečvy a je ľahko dostupný pomocou navigácie. Cesta z Brna viedla cez Rožnov pod Radhoštěm, kde sme si dali obed a pokochali sa okolím Jurkovičovej rozhľadne.

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovisko sa nachádza priamo pred hotelom, miesta bolo dosť a zaparkovať sa dalo úplne bez problémov. Predchádzajúca rezervácia parkovania nebola nutná a navyše bolo zahrnuté v cene balíčka.

Sport Art Centrum Hotel ****, Osobne overené

Kde sme sa ubytovali?

Izba, ktorú nám na recepcii pridelili, bola pomerne veľká a mala dostatok úložného priestoru. Ďalej bola vybavená pohovkou, televíziou a čistou modernou kúpeľňou. Môžem pokojne vyhlásiť, že nám tu nič nechýbalo, aj keď fén som si priviezla vlastný.

Hoci nám počasie práve neprialo, rozhodne sme sa nenudili. Hotel ponúka okrem wellness aj multifunkčnú športovú halu, kde sme si zahrali bedminton. Športoví nadšenci si môžu dať do tela aj v štandardne vybavenej posilňovni.

Sport Art Centrum Hotel ****, Osobne overené

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou pobytového balíčka bola polpenzia. Prvá večera sa skladala z výbornej tekvicovej polievky a bravčovej krkovice s korenistou omáčkou a hranolkami – všetko výdatné a chutné. Potešila nás aj čapovaná Kofola, plzenské pivo alebo Birell. Počas jedla sme si tiež rovno vybrali servírované raňajky na celý víkend. V ponuke figurovala omeleta, párky alebo obložený studený tanier. Vyhrala omeleta, ktorá bola veľmi dobrá. Pečivo, ovocie, zelenina alebo napríklad cereálie boli voľne k dispozícii formou bufetu a mohli sme si ich nabrať sami. Možnosti síce boli skôr skromnejšie, ale na raňajky to rozhodne stačilo. Kuchyňa je tu domáca, takže nás nijako gastronomicky neobohatila. To však ani nebolo cieľom. Jedlo bolo kvalitne spracované a chutné. So stravou sme teda celkovo boli spokojní.

Ako sme sa najedli v okolí?

  • Po ceste do hotela sme obedovali v Rožnove pod Radhoštěm v krásnej vile Rosenaw. Ohromila nás honosnosť stavby a jej luxusné a zároveň moderné prostredie. Jedlá à la carte sú trochu drahšie, ale oplatia sa. Obedové menu zložené z Cordon bleu s kašou a hovädzieho Stroganov s ryžou bolo úplne skvelé.

  • Hneď cez ulicu nám padol do oka nádherný domček, v ktorom sídli kaviareň Kaféčko. Tekvicové café latté sme dostali v tematickom halloweenskom hrnčeku. Mali aj veľký výber dezertov, na zákusok nám ale, bohužiaľ, už nezostalo miesto.

  • V kaviarničke Balloo Coffee v Rožnove pod Radhoštěm sa budete cítiť ako doma. Hneď po vstupe nás očarila vyladeným interiérom a príjemnou hudbou. Miestna káva bola výborná a rovnako tak tekvicové lievance so zmrzlinou. V menu nechýbal ani rozmanitý výber zákuskov a pečiva. Pripravujú sa tu aj brunche a slané pokrmy ako napríklad škvarková nátierka alebo sendviče.

  • Maměnka a Libušín – reštaurácia Nový Libušín je unikátny podnik v mimoriadnej budove postavenej slovenským architektom Dušanom Samuelom Jurkovičom. Ponúka lokálnu valašskú kuchyňu a dych vyrážajúce vnútorné priestory. Ceny sú síce málinko vyššie, ale zážitok, ktorý si odnesiete, je na nezaplatenie. Do reštaurácie sme zavítali v posledný deň nášho víkendového pobytu počas výletu na Pustevny. V lístku mali svätomartinské menu, takže nám za moment obsluha doniesla lokše s červenou kapustou a trhaným kačacím mäsom. Ku káve sme si rozdelili perníkový cheesecake, na ktorý budeme ešte dlho spomínať. :-)

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Na prízemí hotela sa nachádza moderné wellness, ktoré je ideálnym miestom na oddych po aktívnom dni v horách. Súčasťou sú aj šatne, avšak my sme si za malý poplatok požičali župany, aby sme za relaxáciou mohli ísť v plavkách rovno z izby. Odporúčam mať so sebou nejaké žabky alebo papuče.

Našou obľúbenou činnosťou bola každovečerná seansa vo fínskej saune (pred vstupom je nutné si na recepcii vyzdvihnúť plachty). Na ochladenie je tu bazénik s ľadovou vodou, vedro a pre menej otužilých aj sprcha. Wellness má tiež parnú saunu, vírivku a Kneippov chodník. Ďalšia z atrakcií bola relaxačná miestnosť s malými svetielkami na strope, ktorá tvorila dojem nočnej oblohy. Osobne sa mi páčil aj veľký krytý bazén s vodnými atrakciami. Po plávaní na mňa čakalo ležadlo s bublinkami a masážnymi tryskami. Na recepcii je možné si dohodnúť aj masáž, avšak odporúčam hotel kontaktovať vopred a objednať si procedúru ešte pred pobytom.

Kam sa vydať na výlet?

  • Jurkovičova rozhľadňa – krásna stavba Dušana Samuela Jurkoviča, ktorá sa nachádza v Rožnove pod Radhoštěm. Od novembra do apríla je rozhľadňa, bohužiaľ, zatvorená, ale aj tak stála návšteva miesta za to.

  • Pustevny, socha Radegasta a Chodník korunami stromov Valaška – na Pustevny sa išlo sedačkovou lanovkou z Trojanovíc. Celý nedeľný výlet sprevádzala hmla, ale táto oblasť má svoje čaro za každého počasia. Na trase stála známa socha boha Radegasta a Chodník Valaška. Táto cestička v korunách stromov je jedna z najkrajších, ktoré som navštívila. Veľké nadšenie v nás vzbudil 150 metrov dlhý zavesený „himalájsky“ chodník, drevené vyrezávané sochy a sklenená vyhliadková plošina.

  • Valašské múzeum v prírode v Rožnove pod Radhoštěm – v Rožnove pod Radhoštěm ďalej na návštevu odporúčam Drevené mestečko, ktoré sa nachádza v mestskom parku. Návšteva originálnych dreveníc a zrubových domčekov pôsobila ako cesta do minulosti.


Záverečné hodnotenie pobytu v Sport Art Centrum Hoteli ****

„Sport Art Centrum Hotel **** ponúka naozaj skvelé vyžitie. Rada by som sa sem niekedy vrátila, a to nielen kvôli veľkému krytému bazénu a wellness so saunou. Užili sme si napríklad aj multifunkčnú halu s bedmintonom. Personál bol veľmi ochotný a priestranná izba disponovala všetkým potrebným. Hotel sa nachádza len pár minút jazdy od Rožnova pod Radhoštěm a ďalších turistických cieľov v okolí. Odporúčam navštíviť Jurkovičovu rozhľadňu, Drevené mestečko a Pustevny s chodníkom Valaška.“


👍 Pobyt v Sport Art Centrum Hoteli **** bol osobne overený Zuzkou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 27. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet