Osobne overené: Recenzia pobytu s výletmi a wellness v Hoteli Aplend Lake Resort **** vo Vysokých Tatrách

Vydajte sa do Vysokých Tatier spolu s Františkom, členom nášho Travelking tímu, do Hotela Aplend Lake Resort **** pri Štrbskom plese. Aká bola cesta, ubytovanie a wellness? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s výletmi a wellness v Hoteli Aplend Lake Resort **** vo Vysokých Tatrách

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 13. 1. 2024 - 15. 1. 2024
  • Ubytovaní sme boli v: Aplend Lake Resorte ****
  • Lokalitou ubytovania sú: Vysoké Tatry
  • Cestoval som: S partnerkou a dcérou
  • Stravovanie: Bez stravy
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Východiskovým bodom našej cesty bolo české mesto Veselí nad Moravou, odkiaľ sme vyrazili autom. Cesta do Tatier bola ako obvykle dlhá. 😊 Z nášho bydliska do Tatier Google mapy ukazovali 3,5 hodiny, s pauzami sme išli viac ako 4 hodiny. Ani po rokoch sa nepodarilo dostavať diaľnicu D1, a tak je cesta veľmi dlhá a náročná (hlavne okolo Žiliny a Ružomberku). V špičke sme šli mimo diaľnice krokom. Diaľničnú známku sme mali celoročnú (dá sa kúpiť cez aplikáciu), takže bez problémov.

Z hľadiska zjazdnosti je cesta v zimnom období bezproblémová až do Tatranskej Štrby. Odtiaľ závisí od snehových a poveternostných podmienok. V našom prípade bola cesta z Tatranskej Štrby kompletne pokrytá snehom a z veľkej časti nesolená (kvôli svojej polohe v NP Vysoké Tatry). Preto sme si so sebou viezli snehové reťaze a len tak tak, že sme ich nemuseli použiť. Každopádne ich každému odporúčam vziať so sebou.

Náš hotel sa nachádzal na brehu Nového Štrbského plesa a cesta k nemu bola vzhľadom na husté sneženie tiež výzvou. Po príchode k hotelu sme zistili, že v budove, kde budeme spať sa nenachádza recepcia, a my tak musíme ísť ešte do vedľajšieho (sesterského) Hotela Ovruč ****. Presun medzi hotelmi by sme bez reťazí nezvládli. Bolo tu niekoľko ďalších hostí, ktorých sme pomáhali tlačiť a vyhrabávať autá.

Ako to bolo s parkovaním?

Hotel ponúkal podzemné parkovanie, ktoré bolo po náročnej ceste veľmi vítané. Celé tri dni pobytu nám snežilo a v garáži sme mali pokoj a sucho na pohodlné vybalenie a zbalenie vecí.

Kde sme sa ubytovali?

Ako som už písal v predchádzajúcich bodoch, tak na cestu na hotel v zimnom období je potrebné sa pripraviť. Google mapy nás priviedli do blízkosti hotela, avšak nie úplne k nemu. Odporúčam si naštudovať cestu dopredu. Check-in a check-out prebieha vo vedľajšom Hoteli Ovruč ****, s čím je tiež potrebné počítať. Na vstupných dverách Aplend Lake Resortu ****** nájdete telefónne číslo na recepciu v prípade, že by ste (ako my) dorazili najskôr sem.

Hotel sa nachádza na brehu druhého (menšieho) Štrbského plesa. Výhľady z apartmánu sú však aj tu úchvatné, s ubytovaním sme boli veľmi spokojní. Vďaka vybaveniu a rozloženiu izieb, aj vďaka výhodnej polohe priamo na Štrbskom plese (v dochádzkovej vzdialenosti od plesa, avšak nie úplne v rušnom centre). A apartmán bol jednoducho skvelý. Spálňa je oddelená, kuchyňa a obývacia izba tvoria jeden celok. Kuchynka bola plne vybavená vrátane mikrovlnnej rúry, chladničky a umývačky. V apartmáne sa nachádzala veľká televízia, jedálenský stôl so štyrmi stoličkami a veľký gauč. Okrem toho sme mali k dispozícii malý balkón, ktorý bol však počas našej návštevy celý zasnežený.

Posteľ bola vysoká a pohodlná. Spalo sa nám ako v bavlnke. Bonusom bol výhľad priamo z postele na vrcholky Vysokých Tatier. Vďaka možnosti nastavenia teploty kúrenia v spálni aj v obývačke sme si mohli prispôsobiť teplotu presne podľa našich potrieb. Kúpeľňa bola so sprchovacím kútom. Po lyžovaní prišiel vhod elektrický radiátor, kde sme si mohli vysušiť mokré veci. Využili sme tiež práčku (dohromady so sušičkou).

Cestovanie s deťmi

Izby boli krásne novo vybavené a dostatočne priestranné pre dvoch dospelých a dieťa. Všade na podlahe bol koberec, takže ideálny pre dcéru (večne behá bosá). Spali sme pohromade na priestrannej manželskej posteli a bola tu možnosť zapožičania detskej postieľky (15 € za pobyt). Vďaka krásnej zime sme mali aj bohaté množstvo rodinného vyžitia - hlavne sánkovanie a prechádzky v okolí hotela.

Ďalšie služby hotela

Okrem podzemného parkovania sme využili aj lyžiareň. Tá ponúkala dostatok priestoru a bola extra uzamykateľná (vstup na kartu od izby). Tu sme si mohli uložiť ako sánky, tak lyže a topánky na lyže. Príjemným bonusom boli sušiče na topánky.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Jedlo nebolo v rámci pobytu a nedalo sa ani doobjednať. Reštaurácia vo vedľajšom Hoteli Ovruč **** hľadala v čase našej návštevy prenajímateľa. Vďaka kuchynke a blízkym potravinám to však nebol problém a my sme s tým dopredu počítali.

Ako sme sa najedli v okolí?

Striedali sme varenie v kuchynke na apartmáne s návštevou reštaurácií v centre. V Štrbskom plese sme vyskúšali tieto dva podniky, obe reštaurácie sú v dochádzkové vzdialenosti do 10 minút od hotela:

  • Reštaurácia Zubačka – štýlové posedenie a chutné jedlo. Dali sme kapustnicu aj paradajkovú polievku s mozzarellou. Reštaurácia má v ponuke pizzu aj jedlá pre deti. Dcéra mala kura s dusenou ryžou a my pizzu quatro formaggi. V menu prevažujú mäsové jedlá, pre vegetariánov tu veľký výber nie je.
  • Reštaurácia Stará pošta – útulná reštaurácia s detským kútikom. Pre nás jasná voľba. Rozmanitý výber jedál. Nejde iba o reštauráciu, ale aj o bar a kaviareň. Dali sme si strapačky a kelovú polievku. Ako dezert sme si potom vychutnali výborné palacinky.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Ako ubytovanie sme mali možnosť využiť wellness v sesterskom Hoteli Ovruč ****, ktorý sa nachádza vedľa Hotela Aplend Lake Resort ****. Za vstup sa dopláca 15 €/2 hodiny a je nutné si ho dopredu rezervovať na recepcii. Wellness ponúka 3 druhy sáun (fínska, infra a parná), vírivku a odpočinkovú miestnosť. Zaujímavosťou bola sprcha s prednastaveným „dažďom“ – letná, jarná, jesenná. Kapacita je 10 osôb.

Hotel Ovruč **** je rovnako ako Aplend Lake Resort nový a aj wellness ešte takmer voňalo novotou. Páčila sa nám priestranná vírivka aj krásne priestory wellness. K dispozícii bola taktiež voda z barelu. Trochu nepríjemné boli spoločné šatne hneď za vstupnými dverami. Nikdy neviete, kto vás prekvapí, keď sa práve prezliekate. Plachty boli až vo wellness a na recepcii nám ich nedávali. Musel som sa pýtať, kde ich nájdem. Pani na recepcii mi však všetko ochotne ukázala. Chýbal ochladzovací bazénik, k dispozícii ale bolo ochladzovacie vedro. V dobe nášho pobytu bolo v Tatrách okolo -10 °C. Na cestu späť medzi hotelmi je tak nutné sa dobre nachystať a obliecť.

Kam sa vydať na výlet?

  • Prechádzka okolo Štrbského plesa – aj v zime je chodník okolo jazera pravidelne upravovaný. Ide o krásnu trasu bez prevýšenia vhodnú pre rodiny s deťmi (zvládli sme sa sánky aj kočíkom). Za pekného počasia sa otvárajú výhľady na zasnežené vrcholky Tatier aj ikonický Hotel Patria.
  • Lyžovanie v okolí Štrbského plesa (zjazdové aj bežky) – či už preferujete bežky, alebo na klasické lyže, na Štrbskom Plese je možné oboje. My sme využili hlavne bežecké trate v areáli Snow. Z hotela sa dá pešo na trate dostať za necelých 15 minút. Trate sú tu denne upravované na klasickú aj voľnú techniku a sú vhodné pre všetky výkonnostné kategórie. Za vstup sa platí, denná vstupenka (kupuje sa na štadióne) vyjde na 5 €.
  • Zubačka – asi 100 m od hotela sa nachádza stanica zubačky. Využili sme ju na spiatočnú jazdu do Štrby. Súpravy sú nové a trať vedie krásnou krajinou s výhľadmi. Cena lístka je 1 € pre dospelého a cesta zo Štrby do Štrbského Plesa (a naopak) trvá asi 15 minút.
  • Tajný tip: sánkovanie z Hrebienku do Vysokých Tatier + Tatranský ľadový dóm. Autom sme došli do obce Vysoké Tatry odkiaľ sme nasadli na lanovku na Hrebienok. Po asi 10 minútach jazdy sme dorazili do hornej stanice. Hneď vedľa sa nachádzal veľký stan, v ktorom sme si prezreli úchvatné výtvory z ľadu. Téma tejto zimy bola Westminsterské opátstvo, vstup je zadarmo. Hneď vedľa je reštaurácia, kde sme sa najedli. Pri hornej stanici lanovky je požičovňa sánok. Tie sme si vypožičali a vyrazili sme po špeciálne vytýčenej trati dole do obce Vysoké Tatry. Išlo o jedinečný zážitok, ktorý sme si užili aj s našou malou dcérou (3 roky).
  • Veža snov – hneď nad bežkárskym areálom sa týči tento „chodník v oblakoch“. Vstup pre dospelého vyjde na 13 €, deti do 3 rokov sú zadarmo. Súčasťou je tobogan a pre odvážlivcov sklenená podlaha vo výške 50 m nad zemou alebo sieť, po ktorej sa dá chodiť.

Záverečné hodnotenie pobytu v Aplend Lake Resorte ****

„Náš pobyt sme si náramne užili. Aplend Lake Resort nás nadchol svojou polohou, krásnym interiérom aj malebnými výhľadmi na zasnežené vrcholky Tatier priamo z okien nášho apartmánu. Poloha hotela zaručuje dochádzkovú vzdialenosť ako k samotnému Štrbskému plesu, tak do centra obce, kde nájdete reštauračné zariadenia, potraviny aj obchody s lyžiarskym vybavením a suvenírmi. V tesnej blízkosti hotela sa nachádza aj stanica zubačky, ktorou sme sa zviezli. Pre dcéru to bol zážitok. Bonusom je taktiež blízkosť zjazdoviek a bežkárskeho areálu, ktoré sme hojne navštevovali. S absenciou reštaurácie priamo v hoteli sme počítali a naplno sme využili vybavenú kuchynku priamo na apartmáne.”


👍 Pobyt v Aplend Lake Resorte **** bol osobne overený Františkom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 27. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet