Osobne overené: Recenzia pobytu s vlastnými termálnymi bazénmi v Hoteli Terme Snovik ****

Vydajte sa spolu s Nikolou, členkou nášho Travelking tímu, do Slovinska. Konkrétne do Hotela Terme Snovik **** v Savinjských Alpách. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s vlastnými termálnymi bazénmi v Hoteli Terme Snovik ****

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 4. 6. 2023 - 6. 6. 2023
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli Terme Snovik ****
  • Lokalitou ubytovania sú: Savinjské Alpy
  • Cestovala som: S partnerom
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Do Hotela Terme Snovik **** sme vyrazili z obce Klobouky u Brna, ubytovanie sme využili ako zastávku na ceste do Chorvátska.

Cesta cez rakúske a slovinské diaľnice nám zabrala niečo málo cez päť hodín. Rakúska diaľničná známka na desať dní nás stála 10 €, slovinská na 7 dní 15 €. Rakúsku aj slovinskú diaľničnú známku môžete zakúpiť cez internet, na čerpacích staniciach alebo pri hraničných priechodoch. Na dovolenku sme vyrazili tento rok v júni - cesta bola plynulá a bez kolón. Pohonné hmoty sú v zahraničí značne drahšie, a tak odporúčam natankovať plnú nádrž ešte než vyrazíte za hranice.

Ako to bolo s parkovaním?

V hotelovom areáli sa nachádza priestranné asfaltové parkovisko s dostatkom parkovacích miest. Parkovanie nemusíte vopred hlásiť, jednoducho zaparkujete pri jednotlivých domčekoch, z ktorých sa areál skladá. Na vjazd a výjazd z areálu sa používa čipová karta, tá zároveň slúži ako kľúč od izby.

Kde sme sa ubytovali?

Areál Hotela Terme Snovik **** leží v malej rovnomennej dedinke Snovik. Budete sa tu cítiť (ako naši západní susedia hovoria) ako „na samote u lesa“. V obci je len pár domčekov a obklopuje ju les - nie sú tu obchody, ani reštaurácie, zato si tu ale užijete úplný pokoj a čistý vzduch. Túto lokalitu určite ocenia milovníci pešej turistiky a prechádzok po lesoch. Pokiaľ by sa vám ale zacnelo po rušnom mestskom živote, môžete sa vydať do centra Ľubľany, ktoré je od hotela vzdialené iba 40 minút jazdy autom. Blízko sa nachádza aj staré mestečko Kamnik – vďaka skvelému dopravnému značeniu sa tam dostanete veľmi jednoducho.

V hlavnej budove sa nachádza len recepcia, reštaurácia, termálne bazény a wellness – batožinu teda pri check-ine ponechajte v aute. Po ohlásení sa na recepcii dostanete čipovú kartu a číslo vášho domčeka aj izby (čipová karta tiež slúži na otváranie závory pri vjazde a výjazde z areálu). Po prihlásení sme prešli k nášmu ubytovaniu. Je rozmiestnené vo ôsmich samostatných domčekoch, ktoré sa nachádzajú v hotelovom areáli. Každý domček je trojposchodový a má svoj vchod. Keďže sú domčeky rozosiate po areáli, počítajte s tým, že na raňajky, večere a aj do wellness budete prechádzať exteriérom. Boli sme ubytovaní v domčeku č. 3, ku hlavnej budove sme to mali len 200 metrov mierne z kopca.

Izba bola vybavená veľkou posteľou, skriňami, stoličkami a televíziou, chladničkou bez minibaru a klimatizáciou. Kúpeľňa bola vybavená sprchovým kútom, toaletou a bidetom - k dispozícii boli aj sprchové gély, uteráky, župany a fén. V izbách, v hlavnej budove aj v bazénoch bola WiFi s dostatočným signálom.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V rámci pobytu sme mali polpenziu. Raňajky sa podávajú formou švédskych stolov v hlavnej budove od 7:30 do 10:00 hodín. V jedálni je dostatok miesta na sedenie a k dispozícii sú aj detské stoličky. Široká ponuka raňajok poteší milovníkov sladkých i slaných jedál. Tešiť sa môžete na miešané vajíčka, slaninu, párky, grilovanú zeleninu, šunky, syry, čerstvé ovocie, domáce džúsy aj sójové mlieko. Veľmi sme si pochutili najmä na nátierkach a na mojom obľúbenom croissante s marmeládou. Pri raňajkách mi ale chýbal zelený čaj, ktorý nebol k dispozícii ani v jeden deň, zato som si ale pochutila na horúcej čokoláde z kávového automatu. Jedla bolo celú dobu dostatok.

Večere sa tiež podávali formou bufetu. Na môj vkus začínali pomerne neskoro – od 18:30 do 21:00 hodín. Prišli sme v nedeľu, a tak sme, bohužiaľ, nestihli tradičnú slovinskú večeru, ktorá sa v hoteli podáva každú sobotu. Určite to musí byť chutný zážitok. :) Na výber boli dve polievky, tri druhy mäsa (rybacie, kuracie a bravčové) a rôzne prílohy (listový šalát, cestoviny, halušky). Ako dezert sme si mohli dať domáce rezy alebo zmrzlinu. Každý deň bola iná ponuka a z každého sme vyskúšali kúsok - niektoré mäso nám prišlo trochu vysušené. Pitie na večeru sa objednávalo zvlášť a za poplatok.

Ako sme sa najedli v okolí?

Počas dňa si môžete v hotelovej reštaurácii objednať nápoje aj jedlá z menu. Veľmi sa mi páčilo, že sme si mohli objednať aj v samostatnej časti reštaurácie, ktorá je prístupná z bazénového areálu. Obed si tak môžete vychutnať aj v plavkách. Na obsluhu sme čakali o niečo dlhšie, ale jedlo bolo pripravené rýchlo.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Župany sme mali pripravené v izbe, šľapky k bazénu vám ale odporúčam vziať si z domu. Náramky na vstup do termálnych kúpeľov sme dostali hneď pri príchode – dva vstupy boli už v cene balíčka. Voda mala príjemných 32 °C, takže sa v nej skvele plávalo aj relaxovalo. V bazéne sú masážne trysky, ktoré sa zapínajú v pravidelných intervaloch. Okolo bazéna je dostatok ležadiel na oddych. V kúpeľoch tiež môžete využiť vírivku alebo Kneippov kúpeľ.

Keďže celý deň pršalo, strávili sme ho skoro celý v termálnej vode. Na obed sme zašli do hotelovej reštaurácie, ktorá je prepojená s bazénmi. Jediná nevýhoda kúpeľov je, že sa v pondelok v bazéne koná výučba plávania detí – v celom priestore bol strašný hluk. Keď deti odišli, opäť sme si užívali pokoj. Od bazéna sa dá ísť na slnečnú terasu a za poplatok (9 €) môžete tiež vstúpiť do saunového sveta. Vstup do saunového sveta si môžete zakúpiť v rámci balíčka, no aj samostatne. V hotelovom areáli sa tiež nachádza vonkajší bazén so šmykľavkami a toboganmi, tie ale neboli v júni ešte otvorené.

Kam sa vydať na výlet?

  • Počasie nám neprialo, a tak sme v okolí nič nenavštívili. Dali sme si iba krátku prechádzku po okolí. Lesmi okolo hotela vedie hotelový náučný chodník so zastávkami a úlohami na rozpohybovanie tela.
  • Z hotela sa môžete vydať aj na rôzne turistické trasy alebo si môžete autom zájsť do okolitých miest, ako je napríklad:
  • Najviac nás ale mrzelo, že sme pre silné dažde nemohli navštíviť vrchol Velika Planina. Z hotela trvá cesta autom asi 30 minút, na kopec sa dá vyjsť lanovkou alebo vyraziť pešo. Hore sa nachádzajú pastviny s kravami a pastierska osada.

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Terme Snovik ****

„Hotelový areál Terme Snovik sa nachádza ďaleko od ruchu civilizácie, v krásnej prírode uprostred lesov. Hneď ako vystúpite z auta ucítite čerstvý čistý vzduch. V hlavnej budove sídli recepcia, reštaurácia a kúpele. Domčeky s izbami sú rozosiate po celom areáli a sú vkusne zariadené, a to vrátane balkóna. Z okien je krásny výhľad na okolité kopce. Hotel je ideálnym východiskovým bodom pre potulky turistickými trasami. Skvelé chvíle si tu užijete aj počas daždivých dní - leňošiť môžete pri termálnom bazéne či v saunách. Pobyt vrelo odporúčam milovníkom prírody a pokoja. Krásne som si tu oddýchli.“


👍 Pobyt v Hoteli Terme Snovik **** bol osobne overený Nikolou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 28. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet