Osobne overené: Recenzia pobytu s neobmedzeným wellness v Sástó Hoteli ***

Vydajte sa spolu s Kristýnou, členkou nášho Travelking tímu, do Maďarska. Konkrétne do Sástó Hotela *** pri maďarskom pohorí Matra. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s neobmedzeným wellness v Sástó Hoteli ***

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 4. 8. 2023 - 6. 8. 2023
  • Ubytovaní sme boli v: Sástó Hoteli ***
  • Lokalitou ubytovania je: Maďarsko
  • Cestovala som: S partnerom
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Do Maďarska sme vychádzali autom z Brna. Išli sme cez Bratislavu a Budapešť, nasledovali sme trasu podľa Google Maps. Tie nám ukazovali, že by sme cestu mohli zvládnuť približne za 4,5 hodiny, bohužiaľ sme ale narazili na 2 dopravné nehody a na niekoľko obmedzení kvôli prácam na ceste, takže nám jazda aj s pauzami zabrala niečo málo cez 5 hodín. Až na tieto nepríjemnosti bola cesta v poriadku. Ceny pohonných hmôt sú v Maďarsku aj na Slovensku podobné a diaľničné známky do oboch krajín nás vyšli približne na 22 €.

Ako to bolo s parkovaním?

Zaparkovali sme v areáli hotela zadarmo. Parkovať sa dalo vonku v celom areáli bez možnosti krytého státia. Parkovanie sa nemusí dopredu hlásiť, nie je teda ani možnosť rezervácie miesta. Pred samotným hotelom bolo len pár miest - kto skôr príde, ten skôr parkuje.

Kde sme sa ubytovali?

Najväčšou výhodou Sástó Hotela *** je jednoznačne jeho krásne okolie. Areál je obklopený lesmi a pohorím Matra. Popoludní v deň príchodu sme si tu užili krátku prechádzku. Mali sme naplánované aj ďalšie trasy, počasie nám ale zmenilo plány, tak sme aspoň relaxovali v hotelovom wellness centre. Už večer v deň príchodu začala búrka, nasledujúci deň sa počasie umúdrilo iba na pár hodín, takže sme nelenili a odišli sme do Budapešti (cca 1 hodina jazdy autom od ubytovania). Slnko ale opäť rýchlo vystriedal výdatný dážď, ktorý neustál ani v deň odchodu.

Izby boli čisté a útulne zariadené, milo nás prekvapili minerálne vody z miestnych prameňov, ktoré sme hneď s nadšením ochutnali. V izbe nechýbalo klasické vybavenie, ako je kúrenie, klimatizácia, chladnička, pohovka, skrine, televízia. Kúpeľňa bola menšia, zato čistá a vkusne zariadená, vybavená WC, sprchovacím kútom a fénom. Keďže sme mali rezervovaný pobyt s neobmedzeným vstupom do wellness, čakala by som, že na izbe budú okrem uterákov aj papuče a župany. K dispozícii boli ale iba uteráky.

Jedinou nevýhodou nášho ubytovania bolo to, že sme mali izbu so strešnými oknami – okná sa počas búrky premenili na naozaj hlasné bubny. Posteľ bola pohodlná, na výber boli pre každého 2 vankúše - vysoký a nižší, takže si každý vybral ten, na ktorom sa mu spalo najlepšie. A komu by také vankúše nevyhovovali, mohol si na recepcii zažiadať o vankúš z pamäťovej peny.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V rámci pobytu sme mali polpenziu. Ochutnali sme teda raňajky aj večere, ktoré sa podávali klasicky formou bufetu. Raňajkový bufet bol skvelý - nechýbalo čerstvé pečivo, ovocie, zelenina, syry, údeniny, ani vajíčka a sladké jedlá. Pre hostí bol k dispozícii aj kávovar, ponuka džúsov aj čajov. Milo nás prekvapili aj bezlaktózové a vegánske mlieka. Mne osobne trochu chýbala ponuka čiernych a zelených čajov.

Večere boli chutné, ale myslím si, že niektoré jedlá boli pripravené z polotovarov. Na výber boli 2 polievky, rôzne druhy mäsa, príloh a zelenina. Nechýbali ani dezerty, napríklad koláče, tie sme ale neochutnali, dali sme prednosť čerstvému ovociu. V rámci bufetu sme si mohli načapovať džúsy, malinovky alebo vodu zadarmo. Ďalšie drinky, ako je napríklad pivo, víno, kokteily či iné džúsy a malinovky, boli za príplatok.

Jedáleň sa nenachádza v rovnakej budove ako hotelové izby - je vzdialená približne 80 m. Jesť môžete priamo v jedálni alebo na terase (odporúčam). Užijete si tu krásny výhľad na stromy a vodu, čo má svoje čaro za každého počasia.

Ako sme sa najedli v okolí?

  • Druhý deň nášho pobytu v Maďarsku sme strávili v Budapešti, dopoludnia sme sa posilnili kávou v kaviarni Cafe Frei. Prostredie kaviarne bolo útulné, moderné a veľmi insta-friendly, bohužiaľ záchody boli špinavé a priam volali po uprataní.
  • Obed sme si dali v tržnici Central Market Hall, priateľ si pochutnal na maďarskom guláši, ja na langoši.
  • Popoludňajšiu kávu a dezert sme si dali v kaviarni Lara Cafè. Táto kaviareň bola oveľa lepšia ako tá, v ktorej sme mali rannú kávu. Personál bol milý, ochotný a usmievavý. Na dezertoch aj káve sme si skutočne pochutnali.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

V rámci pobytu sme mali neobmedzené využitie wellness centra, vstup nie je potrebné vopred rezervovať. Wellness zahŕňa bazén, detský bazén, sauny (bio, fínsku, parnú), vírivku, odpočinkovú miestnosť a dažďové sprchy.

Okolo bazéna je k dispozícii niekoľko ležadiel a menšia vonkajšia terasa s ďalšími ležadlami. Pri bazéne sa tiež nachádza bar, kde si môžete dopriať malé občerstvenie a rôzne nápoje. Wellness zatvára pomerne skoro, o 20:00 hodín. Bazén sa nachádza hneď vedľa detského bazéna, takže si tu neužijete veľa pokoja. Ideálna doba návštevy bazéna je v čase večere (18:00–21:00 hodín), kedy sú všetci v jedálni.

Kam sa vydať na výlet?

  • Počas pobytu v Hoteli Sástó *** určite navštívte pohorie Matra a horu Kékes – najvyšší vrchol Maďarska s nadmorskou výškou 1 014 m.
  • Približne hodinu jazdy od hotela sa nachádza kúpeľné mestečko Eger, v ktorom môžete vidieť zaujímavé pamiatky alebo si užiť pobyt v kúpeľoch. Tie sú tu hneď dvoje – Turecké kúpele založené už na začiatku 17. storočia a mestské termálne kúpele, ktoré patria k najkrajším v Maďarsku.
  • Za hodinu jazdy sa dostanete aj do hlavného mesta Maďarska, krásnej Budapešti, kde uvidíte pôsobivú budovu parlamentu, Rybársku baštu, Széchenyiho reťazový most strážený kamennými levmi a ďalšie úžasné pamiatky a atrakcie.

Záverečné hodnotenie pobytu v Sástó Hoteli ***

„Hotel Sástó *** nás očaril najmä svojou lokalitou v lesíku pri vode, blízko pohoria Matra. Tiež sme si veľmi užili raňajky na terase – výhľad na vodu, stromy a spev vtákov je zárukou ideálneho rána. Izba bola priestranná, čistá a poskytla nám príjemné útočisko. Jediné mínus sú večere – niektoré jedlá chutili skôr ako polotovary. Ubytovanie sa bude určite páčiť rodinám s deťmi, v noci je tu naozaj pokoj a v areáli hotela sa nachádza množstvo atrakcií, ktoré si vaše ratolesti užijú. ”


👍 Pobyt v Sástó Hoteli *** bol osobne overený Kristýnou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 26. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet