Osobne overené: Recenzia pobytu s luxusným wellness v Greenfield Hoteli Golf & Spa ****superior

Vydajte sa spolu so Zoltánom, členom nášho Travelking tímu, do Maďarska. Konkrétne do Greenfield Hotela Golf & Spa ****superior. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s luxusným wellness v Greenfield Hoteli Golf & Spa ****superior

Informácie o pobyte v bodoch:

Kam a ako sme išli?

Do mesta Bük, kde sa Greenfield Hotel Golf & Spa ****superior nachádza, sme s rodinou vyrazili autom z maďarského Miskolca, jazda nám zabrala približne 4 hodiny. Kúpil som 10-dňovú diaľničnú známku za 5 500 Ft, a cesta tak prebehla hladko a bez komplikácií.

Ako to bolo s parkovaním?

Pri príchode sme zastavili priamo pred hotelom, kde príjemný portier naložil našu batožinu na vozík a pomohol nám s prepravou kufrov do izby. Hotel má obrovské parkovisko, kde som následne zaparkoval auto. Predchádzajúca rezervácia nie je potrebná a parkovanie bolo zadarmo.

Kde sme sa ubytovali?

Greenfield Hotel Golf & Spa ****superior stojí vedľa obrovského golfového ihriska, je ďaleko od všetkých ostatných budov a veľmi ľahko ho nájdete. Mesto Bükfürdő je ale vzdialené len 3 minúty autom, na dosah tak máte aj množstvo ďalších zaujímavých aktivít.

Naše ubytovanie môžem jednoducho popísať ako najlepšiu hotelovú izbu, v akej som kedy bol. Oceňujem predovšetkým priestranné, vzdušné miestnosti a balkón. Na veľkej posteli sme sa vyspali naozaj kráľovsky, najmä vďaka pevnému matracu, ktorý je zdravý pre chrbát. Kúpeľňa bola dostatočne veľká a dokonale čistá, vybavená sprchou s veľmi dobrým tlakom vody, šampónom a sprchovým gélom. V každej zo spální bola sada čajov a kávy s rýchlovarnou kanvicou.

Potešila nás televízia s kanálmi v rôznych jazykoch, vrátane maďarčiny, slovenčiny, angličtiny, nemčiny a ďalších. WiFi pripojenie bolo dostatočne stabilné aj napriek tomu, že bol hotel plne obsadený. Na recepcii sme požiadali o schodíky pre dcéru a dostali sme ich za 10 minút, servis v hoteli bol skrátka vynikajúci.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V balíčku sme mali polpenziu s raňajkami aj večerami formou bufetu. Raňajky sa podávajú od 7:00 do 10:30 hodín. Mali sme teda dosť času najesť sa, pretože niektoré rána nám trvá celkom dlho, než sa celá rodina vychystá. Raňajky si môžete vychutnať na vonkajšej terase s výhľadom na golfové ihrisko. Bufet bol neustále dopĺňaný a výber bol veľmi pestrý, aj keď sme sa náhodou dostali do reštaurácie o niečo neskôr. Hotel je ústretový k hosťom so špeciálnymi požiadavkami, ako sú potravinové alergie alebo bezlepková a bezlaktózová diéta. Po celú dobu bolo k dispozícii čerstvé pečivo, vrátane voňavých croissantov, Nutella a iné nátierky, zelenina a ovocie, šaláty, maslo aj iné mliečne produkty, zelenina, veľký výber šuniek, syrov a cereálií pre tých, ktorí preferujú studené raňajky, či rôzne druhy varených alebo vyprážaných vajec, slanina, grilovaná zelenina, párky a klobásky pre milovníkov horúcich raňajok. Na pitie sme si dali čerstvý ovocný džús a kávu z automatu.

V čase večere je reštaurácia otvorená od 18:00 do 21:30 hodín. Reštaurácia je veľmi priestranná a vzdušná, takže sa nebudete nikde tiesniť alebo tlačiť s ďalšími hosťami. Jedlá boli neustále dopĺňané. Na výber sme mali 2 druhy teplých polievok a 1 studenú polievku, 5-6 druhov mäsa s mnohými rôznymi prílohami, ale aj diétne a/alebo vegetariánske varianty. Musím povedať, že večera bola veľmi chutná. Nápoje neboli zahrnuté, ale krátko potom, čo sme sa posadili, prišiel čašník a mohli sme si objednať niečo na pitie. Všetko, čo si v hoteli kúpite, môžete pridať na účet svojej izby, nie je nutné platiť hneď.

Vyskúšali sme tiež občerstvenie vo vonkajšom bare pri bazéne. Zvolili sme caesar šalát, kurací dönner a kura s hranolkami, jedlo bolo chutné a pripravené z čerstvých surovín.

Ako sme sa najedli v okolí?

  • Na obed sme zašli do Peter Büfé v meste. Dali sme si burger Classic (2 100 Ft), Hot dog (1 800 Ft) a citrónovú limonádu (800 Ft). Jedlo tu bolo veľmi dobré.

  • V cukrárni Villa Rosato sme si pochutnali na výborných zákuskoch a limonáde. Vyskúšali sme aj „šikovný automat na pizzu“, ktorý vám pripraví čerstvú pizzu do 3 minút. Chutila prekvapivo dobre a stála 2 790 Ft, dalo sa platiť kartou.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Do wellness centra vás zavezie výťah priamo z poschodia, v ktorom máte izbu. Nájdete tu 1 vonkajší a 6 vnútorných bazénov – 2 termálne bazény, detský bazén so šmykľavkami, 20 m plavecký bazén a zážitkový bazén s vodnými prvkami ako je hydromasážna lavica, šijová sprcha, vírivka, vodné chrliče atď. Všetky bazény sú dostatočne veľké, takže nikdy neboli preplnené.

Kúpele nás skrátka ohromili. Ide o pravdepodobne najlepšie hotelové wellness centrum, ktoré som v Maďarsku navštívil. Som veľmi vyberavý na teplotu vody, väčšinou nemám rád studenú vodu, a tu nebol problém. Všetky bazény mali 32 °C alebo viac stupňov. Iba plavecký bazén bol studenší ako ostatné, ale tak je to správne a užil som si aj 20 minút plávania.

Absolútnym favoritom pre nás bol 10 m vysoký tobogan. Nepredpokladal som, že ho počas nášho pobytu vyskúšam, vzhľadom na to, že je asi 75 m dlhý, ale nakoniec to bola jedna z našich obľúbených vodných aktivít. Dokonca aj moja sedemročná dcéra si ho zamilovala! Môžete sa kĺzať rýchlo alebo pomaly v závislosti na polohe tela. Po dopadnutí do bazéna môžete na obrazovke vidieť, akou ste išli rýchlosťou a ako dlho vám jazda trvala. Napriek tomu, aká je táto šmykľavka obrovská, je jej použitie veľmi bezpečné a budete prekvapení, aké krásne sú LED svetlá vo vnútri šmykľavky. Tobogan je otvorený každý deň do 18:00 hodín. Mimochodom, môj osobný rekord je 11,01 sekundy. A teším sa, až sa dopočujem, aký najlepší čas mali ostatní. 😊

Cestovanie s deťmi

Úplne nové prostredie hotela je naozajstným rajom pre deti. Zarezervoval som prepojené dvojlôžkové izby, aby mal každý svoje súkromie a pokoj vo dne aj v noci. S čím som sa v hoteli stretol úplne prvýkrát, sú malé (detské) vankúše na všetkých posteliach a župany pre deti. Z týchto detailov sme boli nadšení ja aj moja dcéra, deti sa tu skrátka cítia ako vážení hostia.

V hoteli je hneď niekoľko miest na hranie, kam sa dá dostať výťahom alebo po schodoch. Všetky časti hotela sú navyše bez problémov prístupné s detským kočíkom. Je tu herňa Play&Fun pre deti vo veku od 1 do 6 rokov s hračkami, mäkkými stavebnými blokmi a bazénmi naplnenými plastovými guličkami. K dispozícii je tiež veľký domček na hranie, kde väčšie deti môžu liezť, šmýkať sa a stavať. Zvyčajne sme tu trávili čas po raňajkách. Počas dňa je pre deti nachystaný aj kreatívny a zábavný program s animátormi, ktorý sa odohráva vo wellness centre, vonku aj vo vnútri. Deti sa môžu zúčastniť súťaže v kreslení, hľadaní pokladu, dielničiek ručných prác a rôznych hier v bazéne.

Večery sme obvykle trávili v zábavnom centre s názvom Chill&Fun, kde sme si užili veľa zábavy. Hrali sme napríklad stolný futbal, šípky a biliard - tie sú zadarmo. Našou obľúbenou hrou bol ale multišportový simulátor, kde ste mohli hrať rôzne hry a loviť zombíkov. Bol to skvelý zážitok – pri hre kopete alebo hádžete loptu na širokouhlú obrazovku, ktorá dokáže rozpoznať, či ste zasiahli svoj cieľ. Tento simulátor si je možné prenajať na súkromné použitie za 7 500 Ft/hodinu alebo 4 500 Ft/polhodinu na recepcii a býva otvorený do 22:00 hodín.

Reštaurácia bola tiež dokonale pripravená na deti a ponuka jedál zahŕňala množstvo variantov, z ktorých si vybrali aj malí stravníci. Ráno nechýbali palacinky, ktoré sú u detí veľmi populárne (dokonca sa na ne niekedy stál rad) a za dcéru môžem povedať, že v raňajkovom bufete si vždy vybrala presne podľa chuti – varené vajíčka, pečivo, šalátové uhorky, syr, kašu, cereálie (so škoricovou príchuťou) či klobásky. Počas večere sú pre deti k dispozícii vysoké stoličky, rovnako ako detský jedálenský kútik s hranolkami, vyprážaným syrom, kuracími nugetkami, špagetami, cestovinami so syrom a pod. Na pitie si dcéra najviac obľúbila detské „šampanské“. Po večeri sme si vypočuli hudbu v bare na prízemí a tiež sme si párkrát zatancovali. Pre deti bola pripravená večerná minidiskotéka od 19:00 do 19:30 hodín.

Ďalšie služby

Pri príchode sme boli privítaní welcome drinkom – stačilo ukázať kartu od našej izby v Lobby bare a mohli sme si vybrať medzi sektom a nealkoholickým džúsom.

Počas pobytu sme otestovali aj fitness centrum a trochu sme si zacvičili. Je dostatočne veľké a dobre vybavené, aby ste aj na dovolenke mohli dodržať svoj fitness režim. Využiť môžete činky a závažia, bench press, posilňovacie a kardio stroje. Navyše si môžete načapovať vodu zadarmo.

Kam sa vydať na výlet?

  • Fun City – novootvorené centrum aktivít. Vyskúšali sme atrakciu Crazy Rush (rotujúce robotické ramená), aby sme napumpovali našu hladinu adrenalínu, a navštívili sme niekoľko krátkych príbehov s technológiou virtuálnej reality.

  • Magic World – celý malý svet s miniaturizovanými kópiami každodenného života. Uvidíte vlaky idúce na železnici a iné vozidlá či slávne maďarské turistické miesta na gigantickej terénnej doske. Je to dobrý zážitok, ale trochu drahší.

  • Kristálytorony – jedinečný dobrodružný park, kde moja dcéra otestovala svoje zručnosti pri ponore s rôznymi prekážkami. Výzva pre deti stojí 1 800 Ft a môžu ju absolvovať koľkokrát chcú. Bezpečnosť je zaručená! Park jednoznačne odporúčam, je to skvelá zábava nielen pre deti, ale aj pre dospelých!

  • Arborétum v Seleste – nádherné miesto. Park je dobre udržiavaný a názvy rastlín boli pekne označené. Užili sme si krásnu prechádzku, z ktorej si odnášame aj jedinečný zážitok – zblízka sme videli živého jeleňa. Návšteva arboréta je zadarmo a nájdete ho len 20 minút jazdy od hotela.

  • Termálne kúpele Bükfürdő sme navštívili úplne prvýkrát. Je tu množstvo voľných priestranstiev so zelenou trávou na odpočinok. V kúpeľoch je tiež mnoho bazénov, ale úprimne povedané sa nám wellness centrum v hoteli páčilo oveľa viac ako termálne kúpele. Voda na nás bola trochu chladná a šmykľavky mierne opotrebované. Na niektorých sme sa ešte párkrát prešli, ale s wellness v hoteli sa to nedá porovnať. Vstupné bolo 20 000 Ft pre 2 dospelých, 1 seniora a 1 dieťa (7 rokov).


Záverečné hodnotenie pobytu v Greenfield Hotelu Golf & Spa ****superior

„Greenfield Hotel Golf & Spa ****superior odporúčam každému, kto chce za svoje peniaze dostať to najlepšie, a tým, ktorí chcú zažiť dokonalú dovolenku. Hotel je ideálny pre rodiny s deťmi aj pre páry. Pokiaľ vyrazíte s rodinou, o program vašich detí bude dokonale postarané. Páry si zase užijú relaxačnú a tiež veľmi romantickú atmosféru wellness centra – na jeseň sú od neskorého popoludnia v bazénoch krásne svetlá, keď je vonku tma. Rozhodne musíte vyskúšať tobogan, nemajte obavy, bude to nezabudnuteľné! K návšteve v okolí odporúčam dobrodružný park Kristálytorony a arborétum v Seleste, určite nebudete ľutovať. A dcére som musel sľúbiť, že sa sem budúce leto vrátime. 😊“


👍 Pobyt v Greenfield Hoteli Golf & Spa ****superior bol osobne overený Zoltánom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 27. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet