Osobne overené: Recenzia pobytu neďaleko chorvátskeho Zadaru s polopenziou v Hoteli Pinija ****

Vydajte sa spolu s Nikolou, členkou nášho Travelking tímu, k chorvátskemu Zadaru. Konkrétne do Hotela Pinija ****. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu neďaleko chorvátskeho Zadaru s polopenziou v Hoteli Pinija ****

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 27. 5. 2022 - 29. 5. 2022
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli Pinija ****
  • Lokalitou ubytovania je: Chorvátsko
  • Cestovala som s: Partnerom
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

S priateľom sme sa rozhodli pre jarný pobyt v Chorvátsku, pretože sme sa chceli vyhnúť davom a tiež si dopriať turistiku, na ktorú je na jar o niečo vhodnejšie počasie. Jedným z cieľov našej cesty bol Hotel Pinija **** ležiaci v dedinke Petrčane, čo je asi 12 km na sever od historického mesta Zadar. Na cestu sme vyrážali z obce Klobouky u Brna a do Chorvátska sme išli cez Rakúsko po diaľnici a následne cez Slovinsko.

Rakúska 10-dňová diaľničná známka nás vyšla na 9,5 €, slovinská potom stojí 15 € na 7 dní alebo 30 € na mesiac. Rakúska známka sa dá zakúpiť online alebo na benzínke, slovinská potom tiež online, prípadne na benzínke, ale len v elektronickej podobe. V Chorvátsku sa už známka nekupuje, ale hradí sa mýto za jednotlivé prejdené úseky diaľnice. Za jeden smer sme platili zhruba 180 kún (cca 24 €). Ak by ste chceli ušetriť, tak je možné cez Slovinsko ísť po neplatených cestách. Táto cesta potom trvá asi o 1 hodinu dlhšie a vedie cez prechod Mureck, mestá Lenart a Ptuj, a následne potom cez prechod Rogatec.

Celkovo nám cesta aj s krátkymi prestávkami trvala 11 hodín.

Ako to bolo s parkovaním?

Hotel má vlastné parkovisko, ktoré sa nachádza priamo pred budovou (50 m od vchodu) v príjemnom tieni borovíc. Samozrejme, je možné zastaviť priamo pred vchodom, vyložiť si batožinu a až potom zaparkovať. Na začiatku príjazdovej cesty k hotelu bola závora, ale po celú dobu pobytu bola hore a nikto príchod nekontroloval. Parkovanie nebolo treba vopred rezervovať a bolo zadarmo.

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Pinija **** sa nachádza v chorvátskej dedinke Petrčane, ktorá leží na pobreží, asi 12 km severne od Zadaru. Pri príchode k hotelu sme si najskôr neboli úplne istí, či vchádzame na správnu adresu, pretože pri ceste nebola smerovka a cez množstvo vysokých borovíc nebolo hotel vôbec vidieť. V dedinke je veľké množstvo apartmánov, ale žiadny iný veľký hotel sa tu už nenachádza. Dokážem si predstaviť, že niektorí návštevníci počas pobytu ani neopustia hotelový areál, pretože je tu skutočne veľa možností, čo robiť. Ani sme nestihli všetko vyskúšať.

Hotel je naozaj veľký, a tak disponuje množstvom izieb. Myslím, že každá z nich má aj vlastný balkón. Hotel je rozdelený na 3 krídla a v každom z nich sú 4 poschodia. My sme mali izbu 119 C, takže sa nachádzala na 1. poschodí. Balkón našej izby bol umiestnený na bočnej strane hotela, takže sme nemali výhľad na more ani bazény. Na druhej strane tu však nebol počuť žiadny hluk a mohli sme pokojne spať s otvorenými balkónovými dverami. Izba sa otvárala pomocou čipovej karty, ale dostali sme iba jednu, čo bolo občas nepraktické. Aj keď viem, že sa vo vedľajšej izbe nachádzali ďalší hostia, v tej našej nebolo nič počuť.

Súčasťou našej izby bola pohodlná posteľ s nočnými stolíkmi, dostatočne veľká skriňa a úložné priestory, jeden stolík a stoličky. Ďalej tiež veľká televízia a klimatizácia, ktorú sme ale nevyužili. V jednej skrini bol schovaný aj minibar (malá chladnička). Za tie tri dni sa mi nepodarilo zžiť sa s vypínačmi na svetlá, pretože vôbec neboli rozmiestnené intuitívne. Často som stlačila asi 3 vypínače, než som našla ten správny a podarilo sa mi rozsvietiť svetlo, ktoré som chcela.

K izbe, samozrejme, patrila aj menšia kúpeľňa s novou a čistou vaňou. Na balkóne boli 2 plastové stoličky so stolíkom. Uvítala by som ešte nejakú šnúru na sušenie uterákov z pláže. K dispozícii sme mali dva uteráky a župany. Každé ráno nám prišla upratovačka upratať a vymeniť uteráky.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou balíčka bola polpenzia. Raňajky sa podávali od 7:00 do 10:00 hodín, večere potom od 18:30 do 21:00 hodín. V oboch prípadoch sa strava podávala formou veľmi bohatého bufetu v hotelovej jedálni. Súčasťou jedálne bola aj terasa s výhľadom na more, kde si človek mohol pokrmy vychutnať. Pred vstupom do jedálne stála usmievavá pani a na overenie sa pýtala na číslo izby. Vždy nám tiež zaželala dobrú chuť a pri odchode sa zase pýtala, či bolo všetko v poriadku. To na nás pôsobilo veľmi milo a zároveň profesionálne.

V deň príchodu sme začínali večerou. Hoci bolo v hoteli naozaj veľa hostí, neboli pri bufetových stoloch žiadne tlačenice ani rady. Každý si jedlo naberal sám a koľko chcel. Bufetové stoly boli naozaj dlhé a v dvoch radoch, takže sa tu mohlo pohodlne pohybovať aj viac stravníkov. Dopĺňanie pokrmov prebiehalo neustále.

Na večeru boli 2 polievky (zeleninový krém a slabší hovädzí vývar), ktoré ma veľmi nenadchli. Ďalej rôzne druhy a úpravy mäsa, prílohy, rizota, cestoviny, zeleninový bufet, ovocný bufet a dezerty. Za tie dve večere sme mali možnosť ochutnať: rybu, mušle, kurací plátok, steak z tuniaka, bravčový rezeň, cestoviny s morskými plodmi, hubové rizoto, pečené zemiaky, hranolky, grilovanú zeleninu, zeleninový šalát s morskými plodmi, rôzne druhy zeleniny a pečivo. Z ovocia potom melón, ananás, pomaranč a kivi. Skvelou sladkou bodkou boli malé zákusky, ktorých bolo asi 10 druhov.

Nápoje neboli v cene. Počas večere bola možnosť objednať si u čašníka alko aj nealko pitie z nápojového lístka. Prvý večer obsluha príliš nestíhala, takže sa k nám čašník dostal, až keď sme dojedali. Druhý večer už prišiel hneď počas polievky, takže sme si mohli objednať. Objednávky je možné platiť hneď v hotovosti/kartou alebo si ich nechať napísať na účet izby. V tomto prípade musíte čašníkovi podpísať účtenku a všetko zaplatíte až pri odchode na recepcii. Na účet izby je možné písať objednávky v akomkoľvek bare alebo reštaurácii v celom hoteli.

Raňajky prebiehali veľmi podobne. Ponuka bola naozaj bohatá a to do tej miery, že to bol asi najrozmanitejší raňajkový bufet, ktorý som zažila. Na výber boli vajíčka na úplne všetky spôsoby, a kuchárka potom dokonca pripravovala omelety a volské oká priamo na bufetovom pulte na želanie. Ďalej boli na výber párky, chrumkavá slanina, grilovaná zelenina, čerstvá zelenina, ovsené vločky a lupienky, niekoľko šuniek, salám a syrov. Samozrejme, nechýbalo ani niekoľko druhov chleba a žemlí. Zo sladkého potom croissanty, lievance, jogurty a záviny. Na pitie čaj, káva, čokoláda a džúsy.

Ako sme sa najedli v okolí?

Z polpenzie sme boli dostatočne nájdení na celý deň. Navyše sa v hoteli dalo dokúpiť úplne všetko. V bare pri pláži sa predávali nielen nápoje, ale aj kopčeková zmrzlina. 😊

Pri návšteve Zadaru sme si aspoň na námestí Narodni trg zašli na kávu a croissant do kaviarne Lovre. Inak je možné vyraziť na kávičku aj do dedinky Petrčane, ktorá je z hotela vzdialená asi 10 minút po nedávno opravenom pobrežnom móle. Videli sme tu aj reštaurácie a obchod.

Aké bolo wellness v ubytovaní?

Súčasťou hotela je vonkajší bazén pre dospelých a jedno menšie detské ihrisko. Nachádza sa na vonkajšej terase s výhľadom na more a k dispozícii je tu mnoho ležadiel na opaľovanie, ktoré sú zadarmo. Vo vnútorných priestoroch hotela je potom ďalší bazén, ktorý je možné využiť napríklad počas chladnejších mesiacov alebo daždivého počasia. Tento bazén bol o niečo teplejší ako tie vonkajšie, maximálna hĺbka tu bola 130 cm. Vonkajšie bazény boli voľne prístupné pre celý deň, vnútorné potom od 7:00 do 22:00 hodín.

Ďalej je tu aj wellness centrum, ktoré je za príplatok. Využiť tu môžete rôzne druhy sáun a bohatú ponuku procedúr (masáže, kozmetika a pod.). Na tie je potrebné zarezervovať termín priamo na recepcii do wellness (8:00 - 21:00 hodín). Župany a uteráky do wellness sú k dispozícii v izbe. Aktívni hostia môžu zadarmo využívať fitness centrum.

Aké boli pláže v ubytovaní a jeho okolí?

Veľmi sa mi páčilo, že hotelový areál leží na malom polostrove, takže je z veľkej časti obklopený morom. Vďaka tomu má niekoľko súkromných pláží a je prirodzene oddelený od cudzích turistov. Nikoho asi neprekvapí, že z vonkajších aktivít tu bolo najobľúbenejšie oddychovanie sa na pláži, opaľovanie a kúpanie v mori. 😊 Časť pláží je dláždená prírodnými kameňmi a časť je kamienková. Za poplatok 45 kún/deň (cca 6 €) je možné využiť hotelové ležadlá (platí pre pláž, pri bazéne sú zadarmo). Výhodou je, že blízko pláže rastú vysoké borovice, takže nie je problém sa pred slniečkom schovať do tieňa.

Aký bol animačný a športový program v ubytovaní?

V areáli hotela sa nachádza detské ihrisko s preliezačkami. Program pre malých hostí majú na starosti detskí animátori. Sú tu aj tenisové kurty, minigolf, pingpongové stoly či ihrisko na pétanque.

O zábavu hostí sa stará bohatý program. Napríklad cez víkend večer hrá živá hudba, v bare pri pláži prebiehajú pravidelne tanečné večery. Ďalej sú v hoteli organizované Pubkvízy, športové turnaje, kurzy tancovania a mnoho ďalšieho. Aktuálna ponuka programov je vždy vypísaná v priestoroch recepcie alebo ju je možné zobraziť v televízii v hotelovej izbe.

Kam sa vydať na výlet?

  • Najprv sme navštívili centrum mesta Zadar. Tento výlet zaberie asi 3 hodiny. Historické jadro mesta leží na polostrove a nachádza sa tu niekoľko románskych kostolov. Turisticky najzaujímavejšou časťou Zadaru je novo upravené nábrežie, ktorého súčasťou sú aj obľúbené turistické atrakcie - Pozdrav slnku a morský organ.

  • Národný park Krka patrí k tým najkrajším v Chorvátsku. Autom sme išli po diaľnici (platí sa mýto) asi hodinu do mestečka Skradin, ktoré leží asi 90 km od hotela. Už samotný Skradin je pekné historické mestečko, ktoré odporúčam na príjemnú prechádzku. Pri prístave sa nachádza veľká budova, kde je možné zakúpiť vstupenky do národného parku. Tie vychádzajú na 200 kún (cca 27 €) za osobu v hlavnej sezóne (jún až september) a v mimosezóne potom na 100 kún (cca 13 €) za osobu. Následne je možné ísť do národného parku pešo (4 km), alebo si môžete priplatiť zvezenie loďou, ktorá jazdí pravidelne a plavba v jednom smere vyjde na 10 kún (cca 1,30 €). My sme sa vybrali pešo a loďou sme išli späť. V národnom parku sme videli najznámejší vodopád – Skradinski buk, a taktiež mnoho ďalších menších i väčších jazierok a vodopádov, ktoré sa na rieke Krka vytvorili.

  • V hoteli bola tiež ponuka organizovaných výletov napríklad loďou do Národného parku Kornati alebo plachetnicou po mori pri Zadare. To sme však nevyužili.


Hotel Pinija ****, Osobne overené Travelkingom

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Pinija ****

Do Chorvátska sme vyrazili posledný týždeň v máji a aj v tento jarný termín predpoveď sľubovala 30 °C a slnko po celý deň. Dovolenku sme zahájili v Hoteli Pinija, ktorý nás naozaj ohromil a svoje 4 hviezdičky si úplne zaslúži. Hotel bol v poslednom čase evidentne zrekonštruovaný, takže izby aj kúpeľne sú veľmi pekne zariadené a všetko vyzerá novo. Strávili sme tu iba 2 noci, takže sme, bohužiaľ, nestihli vyskúšať všetky aktivity, ktoré hotel ponúka. Naozaj každý si tu nájde to svoje (minigolf, tenis, bary, reštaurácie, tanečné večery, programy pre deti, bazény, posilňovňa, relax vo wellness...). Pre milovníkov leňošenia na pláži a kúpania v mori má hotel naozaj ideálnu polohu. Leží na polostrovčeku, takže je obklopený hotelovými plážami a morom. Na pláž je to teda z izby skutočne pár krokov. Navyše je v okolí mnoho urastených borovíc, takže si môžete ľahnúť do tieňa. V rámci polpenzie sme zažili naozajstné hostiny. Najmä na raňajky bolo na výber naozaj všetko, na čo si len človek spomenie. Aj večerný bufet bol vskutku bohatý a hlavné jedlá sa každý večer obmieňali. Na večeru nechýbali dezerty, ktoré boli vždy dokonalou sladkou bodkou za krásnym dňom pobytu.


👍 Pobyt v Hoteli Pinija **** bol osobne overený Nikolou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 24. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet