Osobne overené: Recenzia pobytu na južnej Morave (Znojmo) v Hoteli U Divadla ***

Vydajte sa spolu so Zuzkou a Cindy, členkami nášho Travelking tímu, na južnú Moravu. Konkrétne do Znojma a Hotela U Divadla ***. Aká bola cesta, ubytovanie a strava? A aké skvelé výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu na južnej Morave (Znojmo) v Hoteli U Divadla ***

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 11. 3. 2022 - 13. 3. 2022
  • Ubytované sme boli v: Hotel U Divadla ***
  • Lokalita ubytovania je: Znojmo
  • Cestovala som s: Kamarátkami/Kolegyňami
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autobusom

Kam a ako sme išli?

Na víkendový pobyt sme sa vydali počas marca na južnú Moravu, kam to z Brna nemáme ďaleko. Našou cieľovou destináciou bolo Znojmo. Na pobyt sme išli autobusom z ÚAN Zvonařka v Brne, a to priamo do Znojma bez prestupov. Cesta trvala zhruba hodinu. Hotel U Divadla ***, do ktorého sme mali namierené, sa nachádza len 5 minút od autobusovej stanice, čo je skutočne kúsok. Ak by ste sem išli autom, vedzte, že hotel nemá vlastné parkovisko, ale je možné zadarmo zaparkovať na blízkych verejných parkoviskách.

Kde sme sa ubytovali?

Hotel U Divadla *** sa nachádza pár minút od autobusovej a vlakovej stanice. Hneď naproti hotela sa nachádza krásna budova divadla a tiež mestský park, ktorý je skvelým miestom na prechádzku. Centrum Znojma je vzdialené taktiež len pár minút chôdze. Hotel je dobre označený a nemali sme problém ho nájsť.

Izby sú zariadené komfortne. Nechýbala tu skriňa ani písací stôl so stoličkou, posteľ bola pohodlná. V kúpeľni bol sprchovací kút, nie je tu k dispozícii fén na vlasy. Veľmi nás nadchol výhľad z izby na priľahlý park, divadlo a radničnú vežu. Nepáčil sa nám však fľakatý koberec, ktorý bol ako v izbe, tak na chodbách hotela. V izbe nám tiež chýbal odpadkový kôš.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V balíčku sme mali stravovanie formou polpenzie - raňajky formou bufetu a večere ako trojchodové menu. V deň príchodu sme si mohli vybrať na každý deň pobytu z 3 hlavných jedál na večeru. Ja osobne som bola s jedlami spokojná. Polievka aj hlavný chod boli veľmi dobré a potešila ma aj sladká bodka na záver v podobe zákusku. Výber na raňajky nás nenadchol. Aj napriek tomu sme si ale pochutnali na čerstvom a chrumkavom rožku s maslom, syrom a vajíčkom. Súčasťou balíčka bol aj welcome drink, ktorý nám veľmi chutil. Priestory reštaurácie, kde sa strava podáva, sú už staršie, ale všetko nám vynahradil milý personál.

Ako sme sa najedli v okolí?

Počas pobytu sme navštívili hneď niekoľko reštaurácií a kaviarní v Znojme. Gastor Bar 23 je zaujímavý podnik, kde sú na výber chutné burgery, rebierka, tacos. ReZtaurácia ponúka výborné české jedlo a miestne znojemské pivo.

Káva na Knopp sa skvele hodí na menší obed či posedenie s kávou a zákuskom, zaujal nás tu útulný interiér a skvelá káva. Nemenej krásny interiér malo Cappuccino Café, kde sme si tiež vychutnali kávu a dezert. Odporučila by som tiež Balance coffee & wine, kde si môžete dať raňajky, brunch a opäť kávu a niečo dobré pod zub.

Kam sa vydať na výlet?


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli U Divadla ***

„Víkend v Znojme sme si naozaj užili. Zariadenie hotela aj izby je staršie, ale na dvojdňový pobyt to stačilo. Z izby sme mali krásny výhľad na divadlo a priľahlý park. Trochu nás sklamali raňajky vo výbere a kvalite surovín. Naopak pri večeri sme si hlavné jedlo mohli vybrať z troch variantov. Ja som si prvý večer vybrala bravčový rezeň, ktorý bol naozaj veľký, a veľmi som si pochutnala. V okolí určite odporúčam návštevu Znojemského podzemia, Chrámu sv. Mikuláša, Znojemského hradu a Radničnej veže. My sme vyrazili aj do prírody, na Vyhliadku Kráľov stolec s krásnym výhľadom na rieku Dyju.“


👍 Pobyt v Hoteli U Divadla *** bol osobne overený hneď 2 členkami nášho Travelking tímu - Zuzkou a Cindy, a jeho návštevu môžu s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 25. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet