Osobne overené: Recenzia pobytu na južnej Morave s turistikou a vínom v Penzióne Mlýn

Vydajte sa spolu s Jozefom, členom nášho Travelking tímu, na južnú Moravu. Konkrétne do Penziónu Mlýn. Aká bola cesta, ubytovanie a strava? A ktoré výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu na južnej Morave s turistikou a vínom v Penzióne Mlýn

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 18. 11. 2022 - 20. 11. 2022
  • Ubytovaní sme boli v: Penzióne Mlýn
  • Lokalitou ubytovania je: Južná Morava
  • Cestoval som: S partnerkou
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Išiel som z Prahy po diaľnici D1 priamo do Velkých Bílovíc. Za normálnych okolností sa dá trasa stihnúť pod 2,5 hodiny, ale kvôli čerstvej snehovej prikrývke a nízkym teplotám sa cesta pretiahla na takmer 3 hodiny.

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovanie sa nachádza pred penziónom a nie je nutné si ho vopred rezervovať. Voľných miest bolo dostatok, takže sme zaparkovali úplne bez problémov.

Kde sme sa ubytovali?

Štýl penziónu je skôr funkčný, takže nečakajte žiadne dizajnové výstrelky, aj tak je však veľmi pekný. Na recepcii, ktorá je súčasťou reštauračného baru, sa počas check-inu vypisuje príjazdový formulár. Ochotný personál nám dal hneď kľúče a tipy na výlety po okolí. Chodby aj izba boli veľmi čisté a vymaľované nabielo. Vo vybavení nechýbala chladnička, televízor, stolík ani pohodlná manželská posteľ. V priestrannej kúpeľni bola toaleta a sprchový kút.

Veľkou výhodou je pokojné okolie, vďaka ktorému sme si mohli dopriať ničím nerušeným spánok. Okna smerujú na okolité polia a záhrady. V blízkosti sa rozprestiera poľnohospodárske družstvo a komerčný sklad, ale všetko bolo veľmi tiché a nič nás počas pobytu nerušilo.

Penzión stojí na okraji obce Velké Bílovice pri hlavnej ceste a dá sa ľahko nájsť pomocou navigácie aj máp. V dojazdovej vzdialenosti ležia tie najzaujímavejšie miesta v regióne, k turistickým trasám vedúcim k atraktívnym cieľom je to len 15 minút chôdze. Priľahlé vínne pivnice sú na opačnej strane dediny cca 30 minút pešo.

Ako sme sa v ubytovaní najedli?

Súčasťou pobytového balíčka bola polpenzia, ktorá pozostávala z bufetových raňajok a servírovaných večerí à la carte. Prvý večer sme jedlo, bohužiaľ, nestihli, ale druhý večer sme si pochutili na zemiakoch s kuracím mäsom a grilovaným syrom. Raňajky boli formou bufetu a na výber bol čerstvý chlieb, vajcia, párky a rôzne druhy údenín. Veľmi chutné boli lokálne druhy zeleniny a syrov. Absolútne fenomenálne koláče nám príjemne pohladili brušká. Na pitie boli v ponuke 4 druhy džúsov a množstvo čajov. Reštaurácia v penzióne je voľne prístupná aj pre neubytovaných zákazníkov a disponuje výberom vín zo 4 miestnych vinárstiev.

Ako sme sa najedli v okolí?

Stravu v okolí som nevyhľadával. V čase obeda sme boli na vinohradoch a stačila nám len desiata.

Kam sa vydať na výlet?

  • Penzión leží vo vinárskej oblasti regiónu Slovácko. Naším hlavným cieľom bol útek z mesta za pokojom južnej Moravy. Popri objavovaní okolitej prírody a vinohradov sme sa tešili na prechádzky dlhými lánmi vínnej révy.

  • Naše potulky viedli cez dedinu do štvrte Stará Belegrada, kde sa nachádza väčšina miestnych vinárstiev. Hoci bol veľmi chladný víkend, vydali sme sa na 3-hodinovú prechádzku po okolitých kopcoch a odfotili sme sa pri známej kaplnke nad obcou. Odtiaľ je to už len kúsok do malebnej dedinky Vrbice, kde sa nachádzajú očarujúce radové vínne pivnice. Na rozdiel od iných pivníc v regióne sú tie vrbické vytesané do skaly. Príjemne nás prekvapil miestny vinár, ktorý nás, keď sme šli okolo, pozval na ochutnávku svojich obľúbených vín.

  • Vo Velkých Bíloviciach je vinárstvo na každom rohu, a tak sa nám podarilo navštíviť dve. Vinárstvo Spěvák nás zaujalo svojím logom a krásnym sídlom. Vo vnútri nás nadchli figuríny z korkových zátok. Večer nás zahriala návšteva v pivnice u pána Osičky. Degustácia trvala takmer 2 hodiny - vínne pivnice skrátka predstavujú pohodlné útočisko v každom ročnom období. Hlavnými atrakciami v okolí sú cyklotrasy a niekoľko vyhliadok. Mrazivé počasie nám, žiaľ, nedovolilo prejsť ich všetky.


Záverečné hodnotenie pobytu v Penzióne Mlýn

„Pobyt v Penzióne Mlýn sme si aj napriek nepriazni počasia nadmieru užili a veľmi nás potešila ochota personálu a pohostinnosť miestnych. Oblasť ponúka dokonalý útek z mesta a mnoho rôznorodých atrakcií – od vyhliadok a turistických trás až po jedinečné lokálne vinárstva a unikátne vínne pivnice. Na komfortné ubytovanie a stravu formou polpenzie budeme ešte dlho a s láskou spomínať.”


👍 Pobyt v Penzióne Mlýn bol osobne overený Jozefom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete prezrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 29. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet