Osobne overené: Recenzia pobytu all inclusive s procedúrami v Hoteli Jesenice ***

Vydajte sa spolu s Michaelou, členkou nášho Travelking tímu, do CHKO Křivoklátsko. Konkrétne do Hotela Jesenice ***. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu all inclusive s procedúrami v Hoteli Jesenice ***

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 21. 6. 2023 - 23. 6. 2023
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli Jesenice ***
  • Lokalitou ubytovania sú: Stredné Čechy
  • Cestovala som: S priateľom
  • Stravovanie: All inclusive
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Do Hotela Jesenice *** sme vyrazili autom z Pístovic v Česku a pred odchodom sme kupovali desaťdňovú diaľničnú známku za 310 Kč. Cesta zabrala viac ako 3 hodiny, jediné zdržanie bolo klasicky na diaľnici D1 za Brnom. Spoločnosť nám ale cestou robil kráľ rock 'n' rollu Elvis a na spiatočnej ceste potom Cimrmani, takže cesta pekne utekala. Najmä priateľ si môj spevácky sprievod naozaj užíval. Pre šťastie so sebou navyše vozíme v aute na palubovke plyšového maskota v podobe myšky (má holý chvost, ale nie je to krysa, ako by zlé jazyky mohli povedať), úspešnosť cesty tak bola zaručená.

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovanie na vonkajšom parkovisku v areáli hotela bolo v cene pobytu, nemuselo sa vopred hlásiť.

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Jesenice *** je dobre dostupný, nachádza sa v pokojnej chatovej oblasti pri dedinke Jesenice, na brehu rybníka, ktorý je ideálny na kúpanie aj rybolov. Ubytovali sme sa v priestrannom apartmáne, ktorý má samostatnú spálňu a v kúpeľni rohovú vaňu. Izba bola krásne čistá, na stole nás čakali dve balené vody a v kúpeľni kozmetika s výťažkami z Mŕtveho mora.

Priamo z postele sme mali výhľad na malebné okolie hotela, rybníky, lesy a v diaľke Krušné hory. Najlepší na celom pobyte bol ale prístup personálu. Od recepcie, cez reštauráciu a upratovanie až po samotného pána majiteľa. Človek sa vďaka týmto úžasným ľuďom (zdravíme pani Dianku z wellness!) cítil na druhej strane republiky ako doma.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Stravovali sme sa v režime all inclusive. Raňajky boli formou bufetu a ponúkali bohatý výber – od sladkých závinov, vločiek alebo müsli s mliekom či jogurtom, cez vajíčka rôznych úprav, párky, údeniny a syry, až po zeleninu a ovocie. Súčasťou bola aj káva, čaj a rôzne džúsy.

Obed bol servírovaný a pozostával z polievky a hlavného chodu, ktorý sme vyberali z niekoľkých variantov. Cez deň sme sa mohli kedykoľvek občerstviť čapovanou limonádou, aj tá bola súčasťou all inclusive.

Večera bola tiež bufetová – ponuka vždy zahŕňala tri hlavné chody s rôznymi prílohami a sladkú bodku na záver, v našom prípade v podobe žemľovky a knedličiek plnených slivkami. Väčšinou išlo o pokrmy tradičnej českej kuchyne, priateľ si pochutil na paradajkovej omáčke so šiestimi knedličkami a ja na dusenom kurati s ryžou. Večer sme ako správni Brňáci využili možnosť neobmedzenej konzumácie piva a vína. Deťmi a mnou bol neustále okupovaný aj zmrzlinový bar.

Nedalo nám to a vyskúšali sme aj miestne pizze - Quattro Formaggi a Salami, obe boli výborné. Jedli sme ich na terase pred hotelom s krásnym výhľadom na okolitú prírodu.

Ako sme sa najedli v okolí?

Hotel má naozaj ideálnu polohu - hoci je zasadený v pokojnej prírode, je zároveň v príjemnej dojazdovej vzdialenosti od Karlových Varov, Plzne i Prahy. O miesto na peknú večeru teda určite nie je núdza. My sme ale do Jeseníc išli hlavne preto, aby sme unikli civilizácii, väčšinu času sme teda trávili na výletoch po okolí a stravovali sa iba v hotelovej reštaurácii.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Pod celým hotelom je vybudované wellness centrum ponúkajúce množstvo procedúr. Na tie je potrebné sa vopred objednať na recepcii. My sme po náročnom cyklovýlete chceli vyskúšať úplne všetko, takže si nás vzala do parády pani Dianka, ktorá je naozaj človek na svojom mieste, a začala kúzliť. Posadila nás do relaxačnej miestnosti na oxygenoterapiu, potom nasledovali parafínové zábaly rúk a strojová masáž nôh. Priateľ si užil pobyt v soľnej jaskyni, kde je teplota pod 20 °C, a ja, pretože som naopak „zmrzlinka“, som sa perfektne prehriala pri pivnom kúpeli. Navyše sme sa pri tom mohli posilniť výborným krušovickým pivom.

Po večeri nás potom pol hodiny masírovalo luxusné masážne kreslo a na záver celej tejto rozprávky sme hodinu relaxovali vo vírivke na terase s nádherným výhľadom. Jedným slovom - fantázia. A keby toto všetko niekomu nestačilo, hotel môže ponúknuť ešte perličkové kúpele a rašelinové zábaly. V letných mesiacoch nachytáte bronz pri vonkajšom bazéne, pri nepriazni počasia to potom istí solárium.

Kam sa vydať na výlet?

Svoje čaro má už samotný areál hotela, nájdete tu totiž Jesenické hríbiky – domčeky v tvare húb, ktoré akoby vyšli z rozprávky o Šmolkoch. Pozornému oku neuniknú tiež roztomilé sochy Šmolkov, tie iste nadchnú nielen deti. A vyžitia pre deti je tu ešte oveľa viac, napríklad skákací hrad a vonkajšie ihrisko so zábavnými atrakciami. Dospelí sa zase môžu vyšantiť na tenisovom kurte alebo pri bowlingu.

Z výletných cieľov v okolí môžem odporučiť hrad Křivoklát, kde si prezriete nádhernú knižnicu i strašidelnú mučiareň. Autom sa potom krásne dostanete aj do Karlových Varov, kde si užijete kúzelnú kúpeľnú atmosféru, prechádzky po kolonádach i pamiatkach a voňavé oblátky.


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Jesenice ***

„Pobyt sme si veľmi užili. Pri príchode nás hneď pohltila skvelá priateľská atmosféra, ktorá je prítomná ako medzi personálom, tak v celom hoteli. Tu snáď ani nie je možné mať zlú náladu. Apartmán bol priestranný a čistý, po všetkých procedúrach sme na zdravotných matracoch spali ako v bavlnke. 😊. Presklená terasa, kde sa podávalo jedlo, ponúkala krásny výhľad na rybníky a okolité lúky. Ak sem zavítate s deťmi, určite odporúčam opýtať sa na možnosť ubytovania v Jesenických hríbikoch. Kto by nechcel skúsiť bývať ako Šmoulinka alebo Tatko Šmolko?”


👍 Pobyt v Hoteli Jesenice *** bol osobne overený Miškou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 28. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet