Osobne overené: Recenzia luxusného pobytu v Hoteli Grand ****

Vydajte sa spolu s Anetou, členkou nášho Travelking tímu, do Českého Krumlova. Konkrétne do Hotela Grand ****. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia luxusného pobytu v Hoteli Grand ****

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 18. 7. 2023 - 20. 7. 2023
  • Ubytované sme boli v: Hoteli Grand ****
  • Lokalitou ubytovania je: Český Krumlov
  • Cestovala som: S kolegyňami
  • Stravovanie: Raňajky
  • Doprava: Verejnou dopravou

Kam a ako sme išli?

Do Českého Krumlova a Hotela Grand **** sme s kolegyňami vyrazili z Brna autobusom. Vyhľadali sme si priamy spoj, bez prestupov, jazda tak bola pohodlná a rýchlo nám utiekla. Celkovo cesta zabrala 4 hodiny a 10 minút. Cestovné lístky sme zohnali za výhodnú cenu, na 1 osobu za cca 370 Kč/1 jazda.

Kde sme sa ubytovali?

K Hotelu Grand **** sme došli z autobusovej stanice veľmi jednoducho, pretože sa nachádza hneď v centre mesta, pešo je to od stanice iba 10 minút. Poloha hotela nám tak perfektne vyhovovala. Cez vysokú letnú obsadenosť nás ubytovali v depandancii hotela (vedľajšej budove), ktorá je vzdialená cca 50 m od hlavnej budovy. Presun zabral len asi 2 minúty, a tak nám to vôbec neprekážalo. Okolie je veľmi krásne, vďaka polohe na námestí - kochať sa môžete historickými domami, malebnými uličkami a skrátka je odtiaľto všade blízko.

Mali sme zarezervovanú trojlôžkovú izbu s moderne zariadeným interiérom. K dispozícii bola manželská posteľ a jedno pevné lôžko, oboje veľmi pohodlné. Prekvapila nás krásna kúpeľňa, kde bola umiestnená vaňa aj sprchovací kút, dve umývadlá a veľké zrkadlo. Hľadali sme sušiak na uteráky a po chvíli sme objavili v stene nad vaňou vyťahovaciu bielizňovú šnúru, takže v kúpeľni nič nechýbalo. Izba bola ďalej vybavená písacím stolom, stoličkami, televíziou, skriňou, minibarom, zrkadlom a v komode bol aj fén.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V rámci pobytu sme mali zaistené raňajky. Aj keď sa to na prvý pohľad nezdalo, tak bol výber bohatý a na príprave raňajok si tu dávajú naozaj záležať. Vnútorná reštaurácia bola celkom malá, a tak sme využili vonkajší priestor s výhľadom na námestie. Ochutnali sme miešané vajíčka, párky, slaninu, rôzne syry a salámy. Nechýbala tu ani zelenina (surová aj grilovaná), čerstvé ovocie a rôzne druhy pečiva. Zvlášť nás potešila ponuka domácich palaciniek, na ktorých sme si naozaj pochutnali. Na pitie je na výber káva z kávovaru, čaj, džúsy aj obyčajná voda.

Ako sme sa najedli v okolí?

Na obed a na večeru sme otestovali zaujímavé podniky v meste. Vyskúšali sme:

  • Můstek Beer&Burger – Reštaurácia sa špecializuje na hamburgre, na výber je cca 10 druhov. Veľmi nám tu chutilo a môžeme ju rozhodne odporučiť.
  • Retro Café - Kaviareň/reštaurácia nás prilákala príjemnou vôňou jedla a zašli sme sem na obed. Nachádza sa v blízkosti Vltavy, využili sme preto príjemné posedenie na terase. Ochutnali sme výbornú pinsu (rímsku obdobu pizze), kuracie supreme a francúzsku cibuľovú polievku. Výborné.
  • Kolektiv cafe & wine bar – Útulná kaviarnička s výbornou kávou a lákavými dezertmi.
  • Drunken Coffee – Ponúka príjemné posedenie pri kávičke na terase s priamym výhľadom na zámockú vežu.
  • Mad Rabbit – Predajňa špecializovaná na luxusné makrónky a kávu.

Ďalšie vybavenie/služby hotela

Využili sme zapožičanie žehličky zadarmo, čo sa veľmi hodilo. Žehličku mi personál doniesol priamo až do izby. Ďalej bolo možné dohodnúť si na recepcii čistenie odevov, prípadne ďalšie služby.

Kam sa vydať na výlet?

  • „Voroplavba Radek Šťovíček“ – Rezerváciu plavby na plti je možné urobiť vopred online (čo je lepšie) alebo prípadne na mieste. Vyhliadková plavba po Vltave trvá 50 minút. Tak nás nadchol pútavý výklad počas plavby, že sme skoro ani nestihli obdivovať krásne okolie. V polovici cesty je malá zastávka na nápoj, ktorý je v cene.
  • Štátny hrad a zámok Český Krumlov – Ide o jednu z najvýznamnejších českých pamiatok. Zámocká veža je hlavnou dominantou mesta a nedá sa prehliadnuť snáď zo žiadneho miesta.
  • Zámocká záhrada s otočným hľadiskom – Pekne upravená záhrada s fontánou sa nachádza nad hradom a je vhodná na príjemné prechádzky.
  • Mestský park Český Krumlov – Lemuje breh Vltavy a nájdete tu napríklad hudobný pavilón, športový areál a zaujímavé pamiatky.

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Grand ****

„Ubytovanie v Hoteli Grand **** aj Český Krumlov nás nadchli natoľko, že sa nám nechcelo ani odchádzať domov. Poloha hotela priamo na námestí je ideálny východiskový bod na prechádzky malebnými uličkami a na návštevu zámku. Do izby v depandancii nás doviedla veľmi milá pani recepčná. Výborné raňajky sme si vychutnávali na terase s výhľadom na historické námestie. Ako netradičnú prehliadku mesta odporúčame vyskúšať plavbu na plti. Ubytovanie aj návštevu Českého Krumlova všetkým vrelo odporúčame!“


👍 Pobyt v Hoteli Grand **** bol osobne overený Anetou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 28. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet