Ubytujete sa priamo v centre Českého Krumlova v luxusnom Hoteli Grand ****, kde vás čakajú chutné raňajky či polpenzie (raňajky formou bufetu, večere s 2 chodmi) a k tomu fľaša Prosecca. Bývať budete v komfortnej izbe pre dvoch.

Overené Travelkingom

“Ubytovanie v Hoteli Grand **** aj Český Krumlov nás nadchli natoľko, že sa nám nechcelo ani odchádzať domov. Poloha hotela priamo na námestí je ideálnym východiskovým bodom na prechádzky malebnými uličkami a na návštevu zámku. Do izby v depandancii nás doviedla veľmi milá pani recepčná. Výborné raňajky sme si vychutnávali v záhradke s výhľadom na historické námestie. Ako netradičnú prehliadku mesta odporúčame vyskúšať plavbu na plti. Ubytovanie aj návštevu Českého Krumlova všetkým vrelo odporúčame!” Prečítajte si celú recenziu

Aneta Kotrlová - Zákaznícka podpora
Osobne overené v: Júli 2023

O ubytovaní

Hotel Grand **** leží priamo v historickom centre Českého Krumlova, v oblasti, ktorá je súčasťou kultúrneho dedičstva UNESCO. Budova, v ktorej sa hotel nachádza, je pôvodný stredoveký dom, ktorý prešiel rekonštrukciou, vďaka čomu vznikol moderný hotel so 14 izbami. Neskôr sa k nim pridalo ešte ďalších 7 izieb v priľahlej budove. V roku 2018 majiteľ prestaval aj budovu na adrese Panská 18, ktorá je vzdialená 50 metrov, čím vznikla vedľajšia budova, teda depandance Hotelu Grand.

Český Krumlov je malebné stredoveké mesto, ktoré zostalo až do dnešných dní takmer neporušené. Okrem mnohých historických pamiatok sa tu nachádza aj množstvo galérii, múzeí a ďalších kultúrnych inštitúcií. Romantickou prechádzkou cez Lezabnícky most (200 m) sa dostanete k hlavným dominantám mesta: zámockej veži (360 m), zámku Český Krumlov alebo k Plášťovému mostu (600 m). Nad zámockou priekopou s medveďmi sa radi pristavia nielen deti. Ďalej sa môžete vydať do nádherne udržiavanej Pivovarskej záhrady (450 m) alebo do zámockej záhrady Letohrádku Bellarie s otáčavým hľadiskom (1 km). Obľúbenými turistickými cieľmi sú hora Kleť (7 km) s najstaršou kamennou rozhľadňou v Česku, zrúcanina hradu Dívčí kámen (15 km), Lipenské jazero (22 km) alebo cisterciánsky kláštor Zlatá Koruna (10 km).

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v jednej z izieb v hlavnej budove, alebo vo vedľajšej budove (depandancii).

Izby v hlavnej budove:

  • Dvojlôžková izba s vlastnou kúpeľňou (20 m²) disponuje manželskou posteľou typu king size, WiFi pripojením, televíziou, minibarom, telefónom, písacím stolom s posedením, setom na prípravu čaju a kávy, toaletnými potrebami a fénom.

  • Trojlôžková izba s vlastnou kúpeľnou (25 m²) disponuje manželkou posteľou typu king size a jednolôžkovou posteľou, WiFi pripojením, televíziou, minibarom, telefónom, písacím stolom s posedením, setom na prípravu čaju a kávy, toaletnými potrebami a fénom.

Izby v depandancii (50 m od hlavnej budovy):

  • Dvojlôžková izba s vlastnou kúpeľňou (20 m²) disponuje manželskou posteľou, klimatizáciou, minibarom, televíziou, telefónom, rýchlovarnou kanvicou, písacím stolom s posedením, fénom a toaletnými potrebami.

  • Trojlôžková izba s vlastnou kúpeľnou (35 m²) disponuje extra veľkou manželskou posteľou, jednolôžkovou posteľou, klimatizáciou, minibarom, televíziou, telefónom, rýchlovarnou kanvicou, písacím stolom s posedením, fénom a toaletnými potrebami.

Na čom si pochutnáte?

Ráno si vychutnáte raňajky vo forme bufetu. Súčasťou hlavnej budovy hotela je Grand restaurant, kde si môžete vybrať z jedál českej, ale aj medzinárodnej kuchyne, a tiež zo širokej ponuky českých a medzinárodných vín. V letnej sezóne si v priaznivom počasí môžete užiť romantické posedenie na terase s výhľadom na malebné krumlovské námestie.

Niečo naviac

Hotel sa nachádza v budove pôvodne stredovekého domu, ktorý bol zrekonštruovaný do modernej a luxusnej podoby s citlivým a vkusným zachovaním historických prvkov.

Hotel Grand ****

Hotel Grand ****

nám. Svornosti 3 , Český Krumlov
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Mgr. Jana Dyršmídová IČ: 16499662


+420 380 711 671

grand@dhotels.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 500 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Parkovanie za 350 Kč/noc - nutná predchádzajúca rezervácia

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detské ihrisko
Minibar
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
10 m
Zastávka
1 km

Tipy na výlet

Český Krumlov (UNESCO)

Český Krumlov (UNESCO) Tip na výlet

Český Krumlov je perla Južných Čiech a právom tiež jedno z najnavštevovanejších miest u nás. Romantické mestečko s bohatou históriou a impozantným zámkom sa nachádza na rieke Vltave, ktorá dodáva celému miestu skutočne rozprávkovú atmosféru. V centre aj na nábreží na vás čakajú historické budovy, výborné reštaurácie, dobové obchodíky a predovšetkým veľa kultúrneho vyžitia. Celá oblasť, ktorá je nazývaná "Bránou Šumavy" je od roku 1992 zapísaná na zoznam UNESCO.

Čo nevynechať pri návšteve Českého Krumlova?

  • Štátny hrad a zámok Český Krumlov
  • Zámockú záhradu s otáčavým hľadiskom
  • Zámockú veža
  • Navštívte tiež Múzeum voskových figurín, 3D múzeum, Egon Schiele Art Centrum, Kostol sv. Víta alebo miestny pivovar.

Medzi najvýznamnejšie kultúrne podujatia patrí Medzinárodný hudobný festival Český Krumlov alebo Festival barokových umení.

Viac informácií
Zámok Český Krumlov
Zámok Český Krumlov
Otáčavé hľadisko Český Krumlov
Otáčavé hľadisko Český Krumlov
Holašovice (UNESCO)
Holašovice (UNESCO)