Osobne overené: Recenzia luxusného pobytu v Hoteli Excelsior ****

Vydajte sa spolu s Martinom, členom nášho tímu Travelking, na výlet do Mariánskych Lázní. Konkrétne do Hotela Excelsior ****. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké miesta v okolí by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia luxusného pobytu v Hoteli Excelsior ****

Informácie o pobyte v bodoch:

Kam a ako sme išli?

Do Mariánskych Lázní sme išli autom z Brna. Väčšinu cesty sme išli po diaľnici D1, potom sme v Prahe zišli z diaľnice smerom na Plzeň a pokračovali do Mariánskych Lázní. Vyrazili sme ráno a cestou sme sa nestretli so žiadnou haváriou ani zápchou, takže sme na ceste strávili asi 3,5 hodiny. S malou prestávkou na občerstvenie a oddych nám celá cesta trvala približne 4 hodiny.

Ako to bolo s parkovaním?

Zaparkovať môžete priamo za hotelom, ale je potrebné si urobiť rezerváciu pred príchodom, inak sa môže stať, že na vás nezostane miesto. Parkovanie nie je zadarmo, poplatok 300 Kč/noc je však pomerne primeraný.

Kde sme boli ubytovaní?

Jednou z predností hotela je určite jeho poloha - nachádza sa priamo na Hlavnej ulici, len asi minútu chôdze od sôch Františka Jozefa I. a Eduarda VII. Stačí vyjsť na ulicu a okamžite vás pohltí kúpeľná atmosféra. Nádhernou prechádzkou sa v priebehu niekoľkých minút dostanete ku Kolonáde Karolíninho a Rudolfovho prameňa, Spievajúcej fontáne a Kolonáde Maxima Gorkého tiež nazývanej Hlavnej kolonáde.

Na pobyt v Hoteli Excelsior **** sme sa veľmi tešili, lákali nás najmä fotografie moderného interiéru izieb a samotnej budovy zvonku. A rozhodne sme neboli sklamaní. Celá budova je dokonale ladená v historickom štýle a krásne odkazuje na dobu vzniku hotela a kúpeľnú kultúru mesta. Takže fotografie neklamali a ja aj moja partnerka sme boli z hotela nadšení.

Ubytovali sme sa v priestrannej izbe, ktorej nechýbal historický nábytok, ale ani moderné vymoženosti - WiFi pripojenie, TV, trezor a minibar. Súčasťou izby bola aj súkromná kúpeľňa, kde sme našli tiež župany a papuče.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V rámci nášho balíka sme mali zabezpečenú polpenziu a ako milovníci hotelových raňajok sme si pochutnali obidva dni. Na výber sme mali bohatý raňajkový bufet s čerstvým ovocím, slaným a sladkým pečivom, údeninami a inými dobrotami. Ani večere nesklamali, ale ocenil by som trochu väčšiu rozmanitosť. Na druhej strane musím pochváliť porcie, ktoré boli naozaj výdatné.

Ako sme sa najedli v okolí?

Počas dňa sme čas trávili najmä prechádzkami po areáli a skôr ako v reštaurácii sme sedeli v kaviarni na kolonáde, kde sme si dopriali výbornú kávu či limonádu a tradičné kúpeľné oblátky.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

V hotelovom wellness centre som vyskúšal novozrekonštruovanú saunu, ktorá má na tak veľký hotel pomerne malú kapacitu.

Vynahradilo mi to však wellness centrum v partnerskom Hoteli Chateau Monty Spa Resort ****, ktoré zahŕňa vnútorný bazén, rímske kúpele a saunový svet s fínskou saunou, bylinkovým parným kúpeľom, soľnou jaskyňou či prípadne infrasaunou. Z ubytovania sa sem ľahko dostanete priamo hotelovým autobusom, ktorý premáva dokonca dvakrát za hodinu.

V Hoteli Excelsior **** som si nakoniec ešte doprial parafínový zábal rúk, po ktorom som načerpal sily na cestu späť do Brna.😊

Kam sa vybrať na výlet?

  • Kolonády v Mariánskych Lázňach - Bez prechádzky po kolonádach sa návšteva kúpeľného mesta, samozrejme, nezaobíde. Prejdite sa po Kolonáde Karolíninho a Rudolfovho prameňa, Kolonáde Ferdinandovho prameňa alebo Hlavnej kolonáde a ochutnajte miestne liečivé pramene.
  • Spievajúca fontána - Fontánu, ktorá sa každú nepárnu hodinu rozozvučí hudbou, nájdete pri Hlavnej kolonáde a je jednou z dominánt mesta.
  • Rozhľadňa Hamelika - Pokiaľ si radi užijete aj trochu aktivity, vyrazte na 20 metrov vysokú rozhľadňu Hamelika. Je vzdialená asi pol hodiny chôdze od hotela.
  • Hrad Loket - Milovníci histórie sa môžu vybrať na hrad Loket s bohatou historickou expozíciou a 26 metrov vysokou vežou.
  • Karlove Vary - Do Karlových Varov sa autom dostanete za necelú hodinu**, takže počas dovolenky môžete preskúmať ďalšie kúpeľné mesto.
  • Františkovy Lázně - Približne za 30 minút sa dostanete aj do Františkových Lázní, kde nájdete nielen kúpele, ale aj Národnú prírodnú rezerváciu SOOS alebo Lesopark Amerika.

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Excelsior ****

„Dovolenka v Mariánskych Lázňach sa nám veľmi páčila. Po príchode do hotela sa o nás kráľovsky postarali, veľmi príjemná recepčná nám všetko podrobne vysvetlila a pridala tipy na atrakcie v okolí. Aj po zvyšok pobytu sme sa cítili ako vážení hostia. Poloha Hotela Excelsior **** je ideálna na prechádzky po kolonádach a spoznávanie krás mesta a čerešničkou na torte je relax vo wellness zóne či rôzne relaxačné procedúry. Hotel je zameraný skôr na dospelých, počas nášho pobytu sme sa nestretli so žiadnymi deťmi. Môžem ho preto odporučiť najmä tým, ktorí si chcú vychutnať božský pokoj a relax vo dvojici.“


👍 Pobyt v hoteli Excelsior **** osobne overil člen tímu Travelking Martin a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám.. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 27. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet