Osobne overené: Recenzia luxusného pobytu v Chateau Monty Spa Resorte **** s Rímskymi kúpeľmi a procedúrami

Vydajte sa spolu so Cindy, členkou nášho Travelking tímu, do Mariánskych Lázní. Konkrétne do Chateau Monty Spa Resortu ****. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia luxusného pobytu v Chateau Monty Spa Resorte **** s Rímskymi kúpeľmi a procedúrami

Informácie o pobyte v bodoch:

Kam a ako sme išli?

Do Mariánskych Lázní, kde sa Chateau Monty Spa Resort **** nachádza, sme vyrazili z Prahy. Väčšinu času sme išli po diaľnici a cesta prebehla úplne bez problémov. Čistý čas jazdy bol asi 2 hodiny, urobili sme si však ešte zastávku na hrade Karlštejn, takže nám celkovo cesta zabrala o čosi viac času.

Ako to bolo s parkovaním?

Hotel má svoje vlastné parkovisko priamo pred budovou. V dobe nášho pobytu bolo takmer celé parkovisko obsadené, ale parkovacie miesto sme nakoniec predsa len našli. Z tohto dôvodu odporúčam urobiť si rezerváciu vopred. Poplatok za parkovanie je 300 Kč/noc.

Kde sme sa ubytovali?

Chateau Monty Spa Resort **** sa nachádza v pokojnej časti Mariánskych Lázní, necelé 2 kilometre od Spievajúcej fontány. Podľa mapy sme bez akýchkoľvek problémov dorazili až na parkovisko pred hotelom. Hneď oproti ubytovaniu je les, kam si môžu hostia zájsť na príjemnú prechádzku.

Budova nás zaujala už zvonku svojím vzhľadom a veľkosťou, ale až vo vnútri sme boli naozaj prekvapení, aké sú priestory úchvatné. Ubytovaní sme boli v medziposchodí, kde boli všade pozdĺž stien krásne obrazy a zo stropov viseli krištáľové lustre. V tej chvíli na nás dýchla ozajstná zámocká atmosféra. Interiér izby dokonale ladil so štýlom celého hotela a našli sme v ňom pohodlnú posteľ, písací stôl, televíziu a pomerne veľký balkón s posedením. Ocenili sme WC oddelené od kúpeľne, čo nebýva v hoteloch zvykom. Kúpeľňa bola vybavená štandardne, mali sme k dispozícii sušič vlasov, zrkadlo, sprchovací kút a rebríkové kúrenie. V predsieni sa nachádzala veľká šatníková skriňa.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V rámci nášho pobytu sme mali polpenziu formou bufetu. Výber pri raňajkách bol naozaj bohatý. Od vajíčok, párkov a slaniny, cez krupicovú kašu, plnené knedličky, ovsenú kašu, až po ovocie, zeleninu, pečivo, údeniny a syry. Vybrať by si tu dokázal naozaj každý. Mrzelo nás iba to, že neboli k dispozícii 100 % džúsy, ale len ovocné šťavy. Pri 4* hoteli by som to brala ako samozrejmosť.

Na večere bol taktiež pestrý výber – niekoľko druhov príloh, mäsa, dezertov, zeleninových šalátov a podobne. Bohužiaľ sa nám ani za jediný večer nepodarilo objednať si pri obsluhe nápoje na večeru. Vždy sa k nám dostala v podstate až keď sme mali dojedené a odchádzali sme.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Hotel má vlastné wellness centrum, ktoré je rozdelené na dve časti. V prvej časti, ktorá je v cene balíčka, je bazén a Rímsky kúpeľ. Bazén je dostatočné veľký s príjemnou teplotou 29 °C. Po stranách bazéna sú masážne trysky a ďalšie vodné prvky. Hĺbka bazéna je vhodná aj pre deti.

V druhej časti wellness je saunový svet, kam je možný vstup za príplatok. Túto časť sme, bohužiaľ, nestihli navštíviť.

Naopak sme nevynechali procedúry, konkrétne masáž chrbta, slatinný zábal a parafínový zábal rúk. Chválim pani masérku, bola veľmi šikovná a procedúry sme si užili.

Kam sa vydať na výlet?

  • Kolonáda Maxima Gorkého – Asi najznámejšie miesto v Mariánskych Lázňach. Kolonáda je skutočne krásna. V čase našej návštevy sa nám pošťastilo vypočuť si koncert orchestra, čo náš zážitok ešte umocnilo.
  • Spievajúca fontána – Každé 2 hodiny od 7:00 do 22:00 hodín hrá fontána 8 rôznych piesní, ktoré sa striedajú.
  • Karlove Vary – Ďalšie kúpeľné mesto, vzdialené iba 40 minút jazdy autom od Mariánskych Lázní, sme navštívili v deň odchodu. V tom čase sa tu konal filmový festival, a v meste sa tak zišlo viac turistov, než je obvyklé v priebehu roka. Aj tak nás mesto očarilo a rada by som ho niekedy v budúcnosti znova navštívila.

Záverečné hodnotenie pobytu v Chateau Monty Spa Resorte ****

„Zámocký pobyt v Chateau Monty Spa Resorte **** sme si náramne užili. Exteriér aj interiér hotela nás očaril a personál hotela k nám bol vždy veľmi milý. Izba bola štýlovo zariadená a prekvapil nás veľký balkón s posedením. Na raňajky aj večere bol bohatý výber a veľmi sme si na ňom s priateľom pochutili. Každý večer sme stihli relaxovať v bazéne a Rímskych kúpeľoch a užili sme si aj relaxačné procedúry. Navštívili sme krásnu kúpeľnú kolonádu a Spievajúcu fontánu. Náš pobyt sme zakončili návštevou Karlových Varov, kam rovnako odporúčame zavítať. ”


👍 Pobyt v Chateau Monty Spa Resorte **** bol osobne overený Cindy, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete prezrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 30. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet