Osobne overené: Recenzia kúpeľného pobytu v maďarskom Celldömölku v JUFA Vulkan Thermen Resorte ****

Vydajte sa spolu so Cindy, členkou nášho Travelking tímu, do maďarského mestečka Celldömölk. Konkrétne do JUFA Vulkan Thermen Resortu. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia kúpeľného pobytu v maďarskom Celldömölku v JUFA Vulkan Thermen Resorte ****

Informácie o pobyte v bodoch:

Kam a ako sme išli?

Rozhodli sme sa, že si užijeme 5-dňovú dovolenku, ktorú sme zahájili cestou z Brna do Rakúska. Prvým cieľom našej cesty bol Hotel Payerbacherhof ***+, kde sme boli ubytovaní počas prvých dvoch nocí. Následne sme sa z mestečka Payerbach vydali do maďarského Celldömölku do nášho druhého cieľa - Jufa Vulkan Thermen Resortu ****. Trasa mala okolo 165 km, takže sme na mieste boli behom 2 hodín. V oboch krajinách sme išli po diaľnici, a tak sme si zakúpili rakúsku diaľničnú známku, ktorá na 10 dní vyjde na 10 € a aj maďarskú diaľničnú známku, taktiež za cca 10 € (3 820 HUF).

Ako to bolo s parkovaním?

Hotel je priamo prepojený s termálnymi kúpeľmi, a teda ide o veľmi žiadané miesto. Z tohto dôvodu je pred hotelom/kúpeľami naozaj veľké parkovisko. Zaparkovať je možné aj zo zadnej strany hotela, čo sa nám zdalo bezpečnejšie aj komfortnejšie. Parkovanie nie je strážené a rezervácia vopred nie je, vzhľadom na obrovský počet parkovacích miest, nutná.

Kde sme sa ubytovali?

Jufa Vulkan Thermen Resort **** sa nachádza v menšom mestečku Celldömölk, ktoré je vzdialené len 20 km od známejšieho Sárváru. Samotne mesto ma nijako zvlášť nenadchlo. Čo ma však v okolí zaujalo, bola hora Ság, v ktorej sa skrýva vyhasnutá sopka. Hoci zdolanie hory nie je príliš turisticky náročné, na jej vrchole je niekoľko vyhliadkových miest, z ktorých je krásny výhľad do okolia. Neďaleko hotela sa nachádza aj náučné centrum o sopkách Kemenes Volcano Park. Deti i dospelí sa tu zábavnou interaktívnou formou dozvedia zaujímavosti o sopkách z celého sveta. Informácie sú písané v maďarčine, nemčine a angličtine.

Hotel sme našli ľahko, nachádza sa len kúsok od hlavnej ulice, ktorá vedie celým mestečkom. Po príchode nás uvítala veľmi milá recepčná, ktorá nám oznámila všetky dôležité informácie a odovzdala nám náramky na vstup do kúpeľov. Dostali sme izbu bez balkóna na prvom poschodí. To nám však nevadilo, pretože by sme ho, vzhľadom na nabitý program, nevyužili. Inak má ale hotel takmer všetky izby s balkónom.

Prekvapilo ma, že izba vyzerala úplne rovnako ako na fotkách. Nebola nijako zvlášť veľká, ale našli sme tu všetko, čo sme potrebovali. Na posteli na nás čakali uteráky a župany do kúpeľov. Nechýbala šatníková skriňa, stôl so stoličkou, vstavaná prístelka, vešiaky či odkladací priestor na batožinu a televízor. Veľmi nás nadchli vonkajšie elektrické žalúzie a klimatizácia. V kúpeľni bol sprchovací kút, umývadlo so zrkadlom, toaleta a fén na vlasy.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V rámci pobytu sme mali polpenziu. Raňajky aj večere boli formou bufetu. Na raňajky sme si mohli podľa vlastnej chuti dávať smažené vajíčka, párky, slaninu, šunku, zeleninu a množstvo druhov pečiva. Samozrejmosťou boli aj džúsy, káva, čaj a kakao. Večere boli tiež bohaté - na výber bolo z niekoľkých mäsitých i bezmäsitých jedál a rôznych príloh. Nechýbali ani polievky, zelenina, zákusky a iné menšie pochúťky. Celkovo nám strava veľmi chutila. Hotelová reštaurácia bola menšia, ale nikdy sa nestalo, že by sme sa nemali kam posadiť.

Hotel Payerbacherhof, Osobne overené Travelkingom

Ako sme sa najedli v okolí?

Po ceste do hotela sme sa zastavili v Sárvári, kde sme si dali obed v Brick Bistre. Ide o veľmi pekný podnik s terasou, kde je na výber množstvo jedál za ľudové ceny.

Ochutnali sme aj jedlo v bufete priamo v termálnych kúpeľoch. V ponuke bol napríklad párok v rožku, burger, pizza a pod. Mňa ako celiatika potešilo, že mali bezlepkovú pizzu, ktorá mi veľmi chutila.

Aké bolo wellness centrum/termálne kúpele v hoteli?

Hotel je priamo prepojený s termálnymi kúpeľmi. Bolo teda skvelé obliecť si v izbe župan, obuť si papuče a za 3 minútky už ležať v jednom z bazénov. Samotný areál kúpeľov bol pre mňa zo začiatku trochu chaotický, ale časom som sa v ňom zorientovala. K dispozícii je tu niekoľko vnútorných a vonkajších bazénov. Teplota vody v najteplejších bazénoch bola až 36 °C.

Na pobyte sme boli vo všedné dni a musím povedať, že ma prekvapilo, ako málo boli kúpele zaplnené. Občas sa stalo, že sme mali celý bazén sami pre seba. Voľných bolo tiež mnoho ležadiel, takže sa vždy dalo niekde ľahnúť a nerušene relaxovať.

Dúfala som, že v termíne nášho pobytu už budú otvorené vonkajšie bazény, ale nebolo to tak. Od 15 hodín bolo možné navštíviť aj saunový svet, kde je niekoľko druhov sáun a vonku je ochladzovací bazén. Kto si chce pobyt ešte viac spríjemniť, môže si za veľmi prijateľné ceny objednať masáž.

Kam sa vydať na výlet?

  • Mesto Sárvár – krásne kúpeľné mestečko vzdialené necelú pol hodinku od hotela.
  • Kemenes Vulkán Park – náučné centrum o sopkách z celého sveta, vhodné pre dospelých aj staršie deti.
  • Hora Ság – vyhasnutá sopka, v ktorej okolí sú pekné vyhliadky a úchvatná príroda.
  • Hrad Sümeg – veľmi pekný hrad na kopci vzdialený od hotela cca pol hodiny autom.
  • Pokiaľ vám to časové možnosti dovolia, tak určite odporúčam navštíviť jazero Balaton. Iba hodinu jazdy autom leží malebné mesto Keszthely s krásnym mólom a plážami. My sme si zaplatili aj hodinovú vyhliadkovú plavbu po Balatone.
  • A keď už sme boli až pri Balatone, nemohli sme vynechať ani návštevu mesta Hévíz a známeho termálneho jazera.

JUFA Vulkan Thermen Resort, Osobne overené, Travelking

Záverečné hodnotenie pobytu v JUFA Vulkan Thermen Resorte ****

„Už dlhšiu dobu som chcela navštíviť termálne kúpele v Maďarsku a som rada, že som si zvolila práve Jufa Vulkan Thermen Resort ****. Personál hotela bol veľmi milý a hneď po príchode nám oznámil všetky potrebné informácie. Izba bola pekná a moderne zariadená. Najviac nás v nej zaujali vonkajšie elektrické žalúzie, ktoré v letných mesiacoch určite všetci ocenia. S polpenziou formou bufetu sme boli spokojní. Na raňajky aj večere bol bohatý výber slaných i sladkých dobrôt. Kúpele sme si tiež veľmi užili. Vzhľadom na nízky počet návštevníkov sme mali občas bazén sami pre seba. Stihli sme aj niekoľko výletov po okolí. Najviac sa nám páčil ten k Balatonu do mesta Keszthely, ktoré je vzdialené iba hodinu jazdy autom. Z pobytu sme odchádzali nadšení a oddýchnutí.“


👍 Pobyt v JUFA Vulkan Thermen Resorte **** bol osobne overený Cindy, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 18. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet