Osobne overené: Recenzia wellness pobytu v rakúskych Alpách v Hoteli Payerbacherhof ***+

Vydajte sa spolu so Cindy, členkou nášho Travelking tímu, do rakúskych Álp. Konkrétne do Hotela Payerbacherhof ***+. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia wellness pobytu v rakúskych Alpách v Hoteli Payerbacherhof ***+

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 16. 5. 2022 - 18. 5. 2022
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli Payerbacherhof ***+
  • Lokalitou ubytovania sú: Alpy
  • Cestovala som s: Partnerom
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Na náš 5-dňový pobyt sme sa vydali najprv do rakúskych Álp a následne do Maďarska. Naším prvým cieľom bol Hotel Payerbacherhof ***+. Na cestu do rakúskeho mestečka Payerbach sme vyrážali z Brna. Trasa dlhá asi 220 km trvala autom necelé 3 hodiny. Išli sme po diaľnici, a tak sme si zakúpili rakúsku diaľničnú známku, ktorá na 10 dní vyjde na 10 €. Cesta z Bratislavy by trvala len niečo vyše hodiny a pol (139 km).

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovanie bolo v cene pobytu. Priamo v areáli hotela je dostatok parkovacích miest, takže nie je potrebné nič rezervovať vopred. Parkovisko je vonkajšie a nie je nijako strážené.

Hotel Payerbacherhof, Osobne overené Travelkingom

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Payerbacherhof ***+ sa nachádza na hlavnej ulici v centre mestečka Payerbach v rakúskych Alpách a našli sme ho bez problémov. Lokalita hotela je skvelým východiskovým bodom na výlety po okolí. Mestečkom preteká rieka Schwarza, cez ktorú vedie niekoľko mostov a okolo jej brehov sa rozliehajú príjemné parky. Pre deti je tu ihrisko a dospelí môžu zase obdivovať krásne rakúske vily. O pár stoviek metrov ďalej sa cez rieku klenie zaujímavý oblúkový železničný most.

Izba bola priestranná a nechýbalo v nej takmer nič. Mali sme manželskú posteľ a k dispozícii tu bola aj vstavaná prístelka. Ďalej sa v izbe nachádzala televízia, stolík a dve stoličky, skrine, zrkadlo, vešiak a vyvýšené miesto na batožinu. Osobne som veľmi ocenila kútik s varnou kanvicou, kde bola k dispozícii káva, čaj a horúca čokoláda, a to vrátane cukru a mlieka. V kúpeľni bola vaňa so zástenou, zrkadlo s umývadlom a toaleta. Dostali sme izbu s balkónom s výhľadom do hotelovej záhrady a aj na ňom bolo posedenie so stolčekom.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V rámci pobytu sme mali stavu formou polpenzie, ktorá sa podávala v menšej útulnej reštaurácii. Na večeru sme si vyberali pokrmy z rozsiahleho menu. Priateľ si prvý večer objednal viedenský rezeň a bol veľmi spokojný. Ja som celiatik, a tak som, bohužiaľ, mala voľbu zložitejšiu. V menu bolo iba pár bezlepkových jedál, a, bohužiaľ, ma ani jedno chuťovo nezaujalo.

Hotel Payerbacherhof, Osobne overené Travelkingom

Čo ma ale, bohužiaľ, sklamalo, boli raňajky. Úplne chýbal teplý bufet, takže žiadne vajíčka, omelety, párky a podobne. Na výber boli asi 3 druhy šunky, plátkový syr, pár druhov zeleniny a pečivo. Zo sladkého potom ovsená kaša, jogurty a müsli. Pre celiatikov tu boli vrecúška s bezlepkovými cornflakemi a cereáliami, čo bolo milé. Samozrejmosťou bola káva, čaj a pomarančová šťava.

Hotel Payerbacherhof, Osobne overené Travelkingom

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Súčasťou hotela je malé, ale pekné wellness centrum. Vo väčšej miestnosti sa nachádza ohromná vírivka, ktorá skôr pripomína malý bazén. Ďalej sa dá prejsť do relaxačnej miestnosti s lehátkami, odkiaľ je krásny výhľad do hotelovej záhrady. Vo wellness nájdete aj dve sauny. Ochladzovací bazénik chýba, ale namiesto neho sú k dispozícii sprchy, kde sa môžete po saunovaní osviežiť.

Do wellness sme šli v čase večere a vďaka tomu sme ho mali v tej chvíli sami pre seba. V inej dennej dobe by v ňom bolo pravdepodobne viac hostí. Wellness svojou veľkosťou nie je určené na celodenné relaxovanie, my sme si ho ale dostatočné užili po dlhom dni na túre.

Kam sa vydať na výlet?

  • Hrad Burg Stixenstein - Jeden z mála hradov v okolí, ktorý nie je súkromný a je možné ho navštíviť.
  • Lanovka Raxalpen-Talstation - Lanovka, ktorá nás vyviezla do výšky 1 500 m n. m. Odtiaľ je možné pokračovať ďalej po turistických trasách.
  • Hora Törlkopf - Na jej vrchole v nadmorskej výške 1 607 m je horská búda, kde sa môžete občerstviť s nádherným výhľadom na okolité pohorie.
  • ÖTK - Jubiläumsaussicht - Vyhliadka na mestečko a okolité hory.

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Payerbacherhof ***+

„S pobytom v Hoteli Payerbacherhof sme boli spokojní. Po príchode sme mali menší problém nájsť našu izbu, ale milá recepčná nás správne nasmerovala. Izba bola priestranná, útulne zariadená a potešil ma v nej kútik s varnou kanvicou, kde boli k dispozícii káva, čaj a horúca čokoláda. Stravu hodnotím priemerne. Predovšetkým ma sklamal výber jedál na raňajky. Hotel má veľmi krásnu záhradu, kde sa môžete prechádzať alebo si tu len tak posedieť a načerpať energiu. Wellness centrum je menšie, ale zato nové. Vo vírivke a saune sme si skvele oddýchli po náročnej túre. Mestečko aj samotné okolie je veľmi krásne a nie je tu núdza o výlety ako pre páry, tak pre rodiny s deťmi.“


👍 Pobyt v Hoteli Payerbacherhof ***+ bol osobne overený Cindy, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 19. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet