Objavte to NAJ z Poľska: 7 NAJromantickejších miest, kam musíte vyraziť so svojou polovičkou

Premýšľate, kam vziať svoju drahú polovičku na romantickú dovolenku? Vydajte sa spoločne do Poľska! Nájdete tu množstvo kúzelných zákutí, historických miest a prírodných divov. Prinášame vám 7 tipov na najromantickejšie miesta v Poľsku. Ktoré sú to?
Objavte to NAJ z Poľska: 7 NAJromantickejších miest, kam musíte vyraziť so svojou polovičkou

Cestovanie vo dvojici je vďaka prítomnosti milovaného človeka vždy o niečo krajšie. Všetky miesta, ktoré spolu navštívite, sa zapíšu do vašich spoločných spomienok, kam sa za nimi môžete kedykoľvek vrátiť. Vybrali sme pre vás tie najromantickejšie miesta v Poľsku, kam sa budete chcieť vrátiť nielen v spomienkach, ale aj v skutočnosti!

1. Zámok Moszna – poľský Disneyland v tajomnom kabáte

Hrady a zámky zahalené do tajomstiev histórie vždy priťahovali pozornosť romantických duší. Možno je to ich krásnou architektúrou, možno kúzlom pominuteľnosti alebo ponurými povesťami, ktorými sú opradené. Nech je to akokoľvek, návšteva starobylých palácov vždy sľubuje romantický zážitok. V Poľsku sa nachádza viac než 2 500 zámkov. Tým najpôvabnejším je bezpochyby zámok Moszna, ktorý sa niekedy prezýva Poľský Disneyland. Nájdete ho v rovnomennej obci v Hornom Sliezsku neďaleko českých hraníc.

Veľkolepá stavba s 99 vežami je zasadená do rozsiahleho parku, ktorý priamo nadväzuje na okolité lúky a lesy. Dlhé aleje, rozkvitnuté záhony a jazierko so zrkadliacim sa zámkom vytvárajú kúzelnú atmosféru ako stvorenú pre pokojné prechádzky vo dvojici.

Vyberte si romantický pobyt v Poľsku a prežite so svojou polovičkou krásne spoločné chvíle.

2. Tumský ostrov – romantika s lampárom a zvonmi

Kúzelný Vroclav poskytuje toľko krásnych zákutí, že by mohol s prehľadom naplniť celý tento zoznam. Katedrála s Mostkom Pokutnic, námestie Rynek s pastelovými domčekmi a množstvo útulných kaviarní a reštaurácií urobia radosť nielen zadaným dvojiciam. Tú najromantickejšiu atmosféru v meste ale nasajete na Tumskom ostrove.

Na tomto malom ostrovčeku nájdete majestátny Kostol sv. Kríža a sv. Bartolomeja, od ktorého sa cez Katedrálnu ulicu dostanete až ku Katedrále sv. Jána Krstiteľa, ktorá je hlavnou dominantou ostrova. Najkrajší zážitok vás čaká po západe slnka, kedy úzkymi uličkami prechádza jeden z posledných lampárov v Európe. Chvíle, kedy lampár pomaly zapáli každú z plynových lámp, pripomína preskočenie iskry medzi dvoma zamilovanými.

Vedeli ste, že v celej Európe zostávajú už len dvaja poslední lampári? Jeden zapaľuje plynové lampy na Tumskom ostrove a druhý v chorvátskom Záhrebe.

Vyberte si romantický pobyt vo Vroclave a prežite so svojou polovičkou krásne spoločné chvíle.

3. Mólo v Sopote – prechádzka pri západe slnka

Ťažko si predstaviť romantickejšiu scenériu ako západ slnka nad morom. Keď ho navyše budete pozorovať z najdlhšieho dreveného móla v Európe, bude celý zážitok ešte o niečo viac výnimočný. Mólo v Sopote vás vezme na viac ako polkilometrovú cestu nad Baltským morom, počas ktorej sa pokocháte krásnymi výhľadmi, vychutnáte si kávu alebo drink a možno si aj zatancujete ako Ryan Gosling v slávnej scéne z filmu La La Land.

Na móle sa pravidelne konajú kultúrne akcie so živou hudbou. Ak sem zavítate vo večerných hodinách, pridajú sa k nádhernému divadlu ešte rozsvietené lampy, ktoré mólo lemujú od začiatku až do konca. Na začiatku móla sa navyše rozliehajú široké piesočné pláže, na ktorých si kedykoľvek počas dňa oddýchnete s výhľadom na šíre more.

Vyberte si romantický pobyt pri Baltskom mori a prežite so svojou polovičkou krásne spoločné chvíle.

4. Zakopané – mestečko s kulisami poľských Tatier

Živé turistické letovisko Zakopané s idylickými horskými domami a krásnou prírodou v okolí je ideálnym výletným cieľom pre všetkých milovníkov hôr. Ide o skvelý východiskový bod do poľských Tatier, ktoré sú nevyčerpateľným zdrojom zábavy po celý rok.

A čo vás čaká priamo v Zakopanom? Prejdete sa tu po jednej z najznámejších poľských tried – ulicou Krupówki, ktorú lemujú kaviarničky, reštaurácie a obchody s vybavením pre každého správneho horala. Odtiaľto dôjdete až na trhovisko Gubałowka s tradičnými drevenými chalúpkami a stánkami so suvenírmi.

Krásne miesta sa nachádzajú aj v okolí mesta. Vyrazte lanovkou napríklad na horu Gubałowka, z vrcholu ktorej vám otvorí výhľad na horskú panorámu. Zaiste vás nadchnú aj prírodné krásy poľskej časti Tatier, napríklad pleso Morské oko.

Vyberte si romantický pobyt v poľských Tatrách a prežite so svojou polovičkou krásne spoločné chvíle.

5. Kúpeľný park vo Varšave - v tónoch Fryderyka Chopina

Na romantickú prechádzku a posedenie v tráve sa vydajte do Kúpeľného parku vo Varšave. Pri prechádzaní záhradami v ňom narazíte na niekoľko významných historických stavieb. Najfotogenickejším miestom v tejto holandskej záhrade je neoklasicistický Palác na ostrove, ktorý sa zrkadlí v priľahlom jazierku. Mimo tohto architektonického klenotu, tu objavíte Oranžériu, Biely pavilón alebo Myślewicki palác.

Pri jazierku v parku sa pravidelne konajú koncerty vážnej hudby z pera poľského velikána Fryderyka Chopina. Posaďte sa tu s ostatnými milovníkmi klasiky a vypočujte si inšpiratívne skladby v podaní vynikajúcich klaviristov.

Vedeli ste, že vo varšavskom Kostole sv. Kríža odpočíva Chopinovo srdce? Slávny skladateľ si prial, aby po jeho smrti bolo prevezené do Poľska, zatiaľ čo jeho telo zostane v Paríži.

Vyberte si romantický pobyt v Poľsku a prežite so svojou polovičkou krásne spoločné chvíle.

6. Chełmno – rozkvitnuté mesto zamilovaných

Na zozname romantických miest nesmie chýbať mesto zamilovaných, ako sa prezýva poľské Chełmno. Prečo si práve toto (ne)obyčajné poľské mestečko vyslúžilo takú okázalú prezývku? Miestny kostol totiž starostlivo stráži časť ostatkov sv. Valentína, patróna lásky, na ktorého sviatok 14. februára do mesta prichádzajú páry zo široka-ďaleka.

Zamilovaným dvojiciam ale mesto praje po celý rok. Mnoho zaujímavých pamiatok rozpráva pozoruhodné príbehy z minulosti, mestský park zdobia kvetinové srdcia a v informačnom centre na radnici si môžete kúpiť Manuál lásky z roku 1893, ktorý vám určite spoľahlivo poradí so všetkými citovými záležitosťami.

Vyberte si romantický pobyt v Poľsku a prežite so svojou polovičkou krásne spoločné chvíle.

7. Krakov – kúzelné zákutia na každom rohu

Historický Krakov má na tomto zozname svoje čestné miesto. Veľkolepé hlavné námestie, starobylý hrad Wawel na návrší a množstvo tajomných uličiek – nie je divu, že sa táto poľská pýcha považuje za jedno z najkrajších miest v krajine.

Aké romantické miesta v Krakove navštíviť? Objavte Rynek Główny s kostolom Nanebovzatia Panny Márie a mnohými ďalšími pamiatkami, vydajte sa na prehliadku Kráľovského hradu Wavel, odkiaľ sa vám naskytne krásny výhľad na rieku Vislu a pokračujte až do židovskej štvrte Kazimierz, ktorá predtým bývala samostatným mestom.

Za zážitkami sa vydajte aj do podzemia, napríklad do múzea pod hlavným námestím alebo do Dračej jaskyne na návrší Wavel. Večer sa potom posaďte do jednej z mnohých reštaurácií a užite si večeru pri sviečkach s výborným jedlom poľskej kuchyne.

TIP: Plánujete dovolenku v Krakove? Inšpirujte sa v našom článku To NAJlepšie z Krakova!

Vyberte si romantický pobyt v Krakove a prežite so svojou polovičkou krásne spoločné chvíle.

Autor článku:

Aktualizované: 1. 5. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet