Kam na predĺžený víkend s deťmi?

Chcete si vzácne a zaslúžené voľno užiť naplno aj so svojimi deťmi? Radi by ste ho trávili v prírode, pri vode, zábavou alebo trochou poučenia? Tipy na to, čo robiť s celou rodinou nájdete v tomto článku.
Kam na predĺžený víkend s deťmi?

Dobrou správou je, že ako u nás, tak v zahraničí je kopec možností. Čo si vybrať, záleží najmä od veku a povahe vašich ratolestí. Pre neúnavných dobrodruhov najviac odporúčame vybitie energie v lanových parkoch alebo aquaparkoch. Pre menšie deti sú ideálne rozprávkové dedinky a strašidelné hrady. Väčšie deti nalákate napríklad na westernpark, vedecké centrum alebo jazdu na koni. Nech už sa vydáte za oddychom a zábavou kdekoľvek, určite si to krásne užijete už len preto, že budete spolu. :)

rozprávka

Z rozprávky do rozprávky

Na malých aj veľkých čaká vždy veľa zábavy a prekvapení, keď sa vydajú do kúzelného sveta rozprávok. Navštíviť môžete napríklad Rozprávkovú dedinku na Vysočine, kde sa rovno dá aj prespať vo veselých rozprávkových chalúpkach. U nás na Slovensku je možnosť navštíviť napríklad Habakuky na Donovaloch alebo obľúbený Rabkoland v Poľsku.

Väčšie deti určite ocenia atmosféru divokého Západu vo westernových mestačkách. Medzi najlepšie rozhodne patria Šiklův mlýn a Boskovice. Šiklov mlyn ponúka celodenný program vo westernovom mestečku, relax v aquaparku, zvieratká v zooparku a mnoho ďalších zážitkov na pripravených atrakciách. Westernové mestečko v Bozkovicích má pre celú rodinu nachystaných kopu lákadiel. Požičajte si kozu, zastrieľajte si alebo sa pozrite na zábavu v salóne.

lipno

V korunách stromov a v náručí prírody

Výborným spôsobom, ako spoločne stráviť čas na vzduchu v prírode a zároveň prežiť niečo nevšedné, je navštíviť lanový park. Lanové dráhy plné prekážok sú totiž určené pre všetky vekové kategórie. Lezenie je 100% bezpečná adrenalínová zábava, ktorá vás rozhýbe, pobaví a bude krásnym spoločným zážitkom pre všetkých členov rodiny. Ak by ste mali, aj navzdory isteniu, predsa len strach, môžete sa spoločne do výšok pozrieť aj napriek tomu. Za zmienku určite stojí Chodník korunami stromov Lipno, celorepublikový unikát a prvý chodník svojho druhu v ČR. Po nej sa môžete pohodlne prechádzať pešo priamo medzi vrcholkami majestátnych ihličnanov.

Ďalšou aktivitou v prírode, na ktorú budete ešte dlho spomínať je napríklad aj spoločná prechádzka na koňoch. A to aj keď ste úplní začiatočníci. Mnoho jazdeckých klubov a rančov po celej republike ponúka túto možnosť. Hovorí sa, že svet je najkrajší práve z konského sedla, tak prečo si to neoveriť rovno s celou rodinou?

strašidlá

Hrady a strašidlá

Návštevy hradov a zámkov nemusia byť pre niektorých len nekonečná prehliadka rovnako vyzerajúcich miestností. Čo ak vám povieme, že to nemusí byť tak vždy? Príďte sa nechať na smrť vystrašiť na Draxmoor v Dolní Rožince. Budova tunajšej historickej sýpky zo 17. storočia je premenená na štýlový strašidelný zámok. Čakajú na vás tri rozsiahle poschodia so strašidelno-fantastickou expozíciou, 3D kino, strašidelný výťah a úplne nové zámocké nádvorie s rozprávkovými domčekmi na slepačích nôžkach, soškami rozprávkových postavičiek a skákacím hradom.

Najpredávanejšie pobyty

S čerty nejsou žerty. To sa síce hovorí, ale čerti môžu byť aj celkom zábavní. Overiť si to môžete v Múzeu čertov v Ústěku. Čiernovlasý kučeravý vládca miestneho pekla vás prevedie veľkou hradnou expozíciou a poskytne výklad skutočne nevšedný. Dozviete sa napríklad, čo všetko v múzeu čaká hriešnu dušu.

voda

Pre malých vodníkov a žabky

Ak máte pocit, že namiesto detí vychovávate skôr ryby, ktoré nie a nie dostať z vody, vždy, keď ste pri jazere alebo mori, je to jasné. Odpoveďou na predĺžený víkend sú vodné radovánky pre celú rodinu. Vydajte sa napríklad do Tatralandie v Liptovskom Mikuláši, kde sa dá nájsť toľko atrakcií a lákadiel, že na úctyhodnej ploche 7 ha (celková rozloha rezortu je až 14 ha!) urobia radosť všetkým, od malých plavcov, cez teenagerov a rodičov až po babičky. Dobrým tipom je aj Aqualand Moravia. Ide o najmodernejšie zábavné vodné centrum v Českej republike, nájdete ho v turistickej lokalite južnej Moravy s nádherným výhľadom na Pálavu. K detskej radosti samozrejme väčšinou stačí nájsť ktorýkoľvek aquapark, ktorý sa nachádza niekde v okolí.

TIP TÍMU TRAVELKING: Staršie deti nechajte vo vode pokojne samé a doprajte si relax napríklad masážami alebo v saune. :)

vida

Za zábavným poznaním

Ak chcete deťom okrem zábavy a odpočinku dopriať aj trochu nových poznatkov, určite sa vydajte do jedného zo zábavných vedeckých centier. Tu si totiž prídu na svoje veční zvedavci a špekulanti, ktorým nedajú spať otázky typu: Kde skončí všetko, čo spláchnem do záchodu? Prečo sa zrkadlo pri horúcom kúpeli zarosí? Odkiaľ sa v zásuvke berie elektrina? A či je biela naozaj biela? Navštíviť tak môžete Zážitkové centrum vedy – Aurelium v Bratislave.

Navštíviť môžete napríklad moderné science centrum iQLANDIA v Liberci. Tešte sa na planetárium, stovky originálnych interaktívnych exponátov alebo prvého humanoidného robota v SR. V Brne potom na chytré hlavičky čaká VIDA! science centrum. Príďte si odpáliť vodíkovú raketu, stať sa hviezdou spravodajstva o počasí, zmraziť vlastný tieň, zažiť zemetrasenie, rozpútať tornádo alebo rozlúštiť záhadu Bermudského trojuholníka.

vigvam

Tam, kde to budú vaše deti milovať

Plánujete spoločne stráviť pár dní niekde ďalej mimo domov a chcete, aby si to vaše deti užili naplno? Radi vám doporučíme hotely, ktoré svojich malých hostí vítajú nielen s otvorenou náručou, ale tiež bohatou ponukou servisu a zábavy.

Pokiaľ by ste chceli navštíviť Maďarsko, skvelou voľbou je rodinný pobyt v Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa **** v kúpeľnom Sárvári. Tento osobne overený hotel je priamo prepojený s kúpeľmi Sárvár, kde sa bude páčiť celej rodine - na deti tu čaká detská časť s bazénmi plnými atrakciami, toboganmi a animačným programom. Dospelí zas budú nadšení z liečivých účinkov vody aj Saunového svetu. Nemenej obľúbený medzi rodičmi s deťmi je osobne overený Portobello Wellness & Yacht Hotel **** v Ostrihome, ktorý leží priamo na hraniciach so Slovenskom. Hotel sa pýši označením „Baby Friendly“, čo znamená, že tu na malých hostí čaká skvelé vybavenie nielen v prepojených kúpeľoch (tobogany, detské bazény a i.), ale aj priamo v hoteli. Aj tu je samozrejmosťou bohatý **animačný program s maskotom - krokodílom Zozom.

V Poľsku môžeme doporučiť napríklad hotel Kompleks Beskid ***, ktorý nájdete v náručí malebnej prírody poľského pohraničia iba 20 km od našich hraníc a iba 10 km od kúpeľného mesta Rabka. V hoteli si deti užijú bazén, v okolí je mnoho turistických trás a tiež skvelý zábavný park pre celú rodinu Rabkoland.

V Rakúsku zas stavte na Kinderhotel Schneekönig. Tešiť sa môžete na wellness, bazény a každodenný program pre deti s animátormi. Deti si vyskúšajú povrazolezectvo, spúšťanie na lane alebo rybárčenie. Okrem toho sa hneď vedľa hotela nachádza aj zábavný park Heidi Kindererlebnispark. Samozrejmosťou sú služby prispôsobené deťom napr. polovičná porcia jedla, detské stolíky, kvalitné postele pre deti, detská vanička, postieľka, vysoké stoličky.

A čo vy? Aké máte tipy na výlety pre celú rodinu? Čo vaše skúsenosti s úrovňou služieb pre deti v hoteli doma aj v zahraničí? Dajte nám vedieť v komentároch.

Autor článku:

Aktualizované: 26. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet